top of page

Lang triple crown-dag i Anaheim for Matti Jørgensen


... men danskeren glimrede alligevel ved at kvalificere sig, da fjerde afdeling af AMA Supercross rullede igennem Angel Stadium i Anaheim i aftes. Det blev en kaotisk dag, hvor stort set alle kom i problemer.


250 West


Når der køres Triple Crown, er tiden i kvalifikationen ekstra vigtig. For der er kun det halve pladser til aftenens show at køre om, når der skal køres tre heat om sejren. Derfor var der også ekstra pres på danske Matti Jørgensen, for at komme med på en af pladserne. Danskeren måtte dog omkring LCQ, men her sikrede han sig andenpladsen, og så var karrierens første Triple Crown en realitet. Her sluttede han som nummer 17, efter tre stabile heat, der faktisk blev bedre og bedre resultatmæssigt som aftenen skred frem.


Matti Jørgensen: "Det var egentlig fint nok og en fed dag - selvom den endte med at blive en anelse lang. Med en tur i LCQ og så tre heat bagefter. Men jeg kom igennem det, lærte en masse, og jeg er stadig rask og ved godt helbred! Så jeg tager det hele med videre, og prøver at gøre det endnu bedre i Phoenix!"


Sejren tog Levi Kitchen sig af, ikke mindst ved at være stabil i alle tre heat, efter at have sejret i det første. Det betyder også at The Chef er på en delt førsteplads i serien nu. Andenpladsen på dagen tog RJ Hampshire sig af, mens Nate Thrasher tog tredjepladsen. Jo Shimoda tog fjerdepladsen, mens Jordon Smith med en femteplads, stadig er på en delt førsteplads.


Resultat, Anaheim2:

1. Levi Kitchen - Kawasaki

2. RJ Hampshire - Husqvarna

3. Nate Thrasher - Yamaha

4. Jo Shimoda - Honda

5. Jordon Smith - Yamaha

6. Anthony Bourdon - Suzuki

7. Julien Beaumer - KTM

8. Ryder di Francesco - Gasgas

9. Garrett Marchbanks - Yamaha

10. Phil Nicoletti - Yamaha

17. Matti Jørgensen - Gasgas


Samlet:

1. Levi Kitchen

2. Jordon Smith

3. RJ Hampshire

17. Matti Jørgensen


450


Billedet gentog sig lidt i den store klasse, hvor stabilitet blev nøglen til sejr. Og her var Cooper Webb bedst af alle. Cooper tog sejren foran Eli Tomac, mens Aaron Plessinger tog tredjepladsen, og derved forsvarede sin røde nummerplade. Jason Anderson tog fjerdepladsen, mens Chase Sexton sluttede top 5 af. I det hele taget var der mange der måtte på jorden i løbet af aftenen - Jett Lawrence og Ken Roczen inkluderet. Det betyder dog at vi har en situation, hvor der kun er 10 point imellem top 5 i den samlede stilling!


Resultat, Anaheim2:

1. Cooper Webb - Yamaha

2. Eli Tomac - Yamaha

3. Aaron Plessinger - KTM

4. Jason Anderson - Kawasaki

5. Chase Sexton - KTM

6. Jett Lawrence - Honda

7. Ken Roczen - Suzuki

8. Justin Cooper - Yamaha

9. Dylan Ferrandis - Honda

10. Malcolm Stewart - Husqvarna


Samlet:

1. Aaron Plessinger

2. Chase Sexton

3. Cooper Webb


Du kan finde alle resultater fra Anaheim her: https://results.amasupercross.com/


Foto: Zippyclips

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page