top of page

Lommel giver, og Lommel tager...


Andet GP i Lommel blev ikke et dansk helteridt, men i stedet en strid kamp, på slid, stædighed og hvor meget mandsmod der til slut kunne kanoneres ned i gasarmen, på padlende vej igennem sandhavets bølger. Et ubarmhjertigt farvand, der ikke giver meget væk, til de kanaljer der er brave nok til at gøre forsøget.


MX2

Thomas Kjer Olsen havde ikke heldet med sig i dag, så det blev en hård dag på kontoret for det danske es, der dog glimrede ved at vise mandshjerte i stedet. En god start i første heat, blev desværre vekslet til et styrt bare en halv omgang senere, og derfor skulle der kæmpes fra en placering som agterlanterne. Thomas skar op igennem feltet som en sønderjysk kagekniv, men da han nåede syvendepladsen, så var der ikke mere at gøre. I andet heat kom han nogenlunde af sted, men danskeren kunne ikke finde sin rytme, og måtte tage til takke med en heroisk tilkæmpet sjetteplads, som gav en samlet syvendeplads på dagen. Og det var da heller ikke en tilfreds dansker, der gjorde status efterfølgende, som det kan læses nedenfor. Han er dog klar til at kæmpe en anden dag - som heldigvis er allerede på søndag. Ingen belgiske sanddynger, knækker en rigtig viking. Og opskriften med både held og uheld, gik igen for feltets anden dansker. Glen Meier fik sig nemlig et enkelt VM-point mere i første heat, inden han sluttede lige udenfor pointene i andet heat. Han beskrev senere hvordan han havde kæmpet med koblingen i begge heat - et gennemgående problem i dag. Sejren gik igen til Tom Vialle, der kørte klogt og sikkert. Ben Watson tog andenpladsen, foran Jago Geerts, der i et sjældent øjeblik, viste følelser, da skuffelsen over at smide sejren væk, efter et styrt i andet heat, blev for meget da han nåede over stregen.


Thomas Kjer Olsen: "En skuffende dag. Jeg var ikke helt hvor jeg gerne ville være, rent fartmæssigt, hvilket er virkelig frustrerende, da jeg virkelig havde en god følelse til i dag. Jeg kæmpede meget med banen, brugte en masse energi, og det var bare ikke min dag i dag. Jeg gav alt hvad jeg havde, så det er bare sådan det er somme tider."


Resultat, Lommel 2:

1. Tom Vialle - KTM

2. Ben Watson - Yamaha

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Isak Gifting - GasGas

5. Maxime Renaux - Yamaha

6. Ruben Fernandez - Yamaha

7. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

8. Stephen Rubini - Honda

9. Jed Beaton - Husqvarna

10. Alvin Östlund - Honda

25. Glen Meier - Yamaha


Samlet:

1. Tom Vialle - 616p

2. Jago Geerts - 555

3. Maxime Renaux - 438

5. Thomas Kjer Olsen - 410

15. Mikkel Haarup - 118

40. Glen Meier - 7


MXGP

Og dramaet blev ikke meget mindre i den store klasse. Tim Gajser sørgede nemlig for at vinde første heat, selv efter et styrt fra andenpladsen, og TiGa var da også i spidsen af andet heat, da han igen smed det væk. Han nåede derefter kun op som nummer 3 over stregen - godt hjulpet på vej af et styrt fra Romain Febvre på sidste omgang. Febvre var nemlig en del af den titaniske duel imellem ham selv, Jorge Prado og Antonio Cairoli, der definerede det meste af andet heat. Dramatiske situationer og forbikørsler fik vi, inden Prado kunne tage sejren og GP'et. Cairoli tog andenpladsen i heatet, men tredjepladsen på dagen.


Resultat, Lommel 2:

1. Jorge Prado - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Romain Febvre - Kawasaki

5. Jeremy Seewer - Yamaha

6. Brian Bogers - KTM

7. Calvin Vlaanderen - Yamaha

8. Clement Desalle - Kawasaki

9. Jeremy van Horebeek - Honda

10. Jordi Tixier - KTM


Samlet:

1. Tim Gajser - 533p

2. Antonio Cairoli - 478

3. Jorge Prado - 476


Husk at du kan gense al dagens action, gratis og on-demand, på Dplay!Næste GP køres allerede på søndag, hvor Lommel venter en sidste gang!


Foto: Juan Pablo Acevedo.

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page