top of page

Magtkampe på Mors til DM Motocross


Søndag d. 15. august blev 5. afdeling af DM Motocross kørt på Mors. Morsø Moto Cross Klub og den maleriske Solbjergbane var værter for intense kampe blandt både Damerne og Herrerne i den bedste danske løbsserie.


Weekendens løb på Mors var noget helt særligt i den forstand, at det var det første motocrossløb i lang tid, hvor det har været muligt at invitere publikum ud for at opleve sporten på helt tæt hold. Hidtil har serien i 2021 været lukket for publikum på grund af coronarestriktioner, men endelig blev det muligt at åbne op igen - og det var der mange, der havde glædet sig til. Ikke mindst Morsø Moto Cross Klub, som havde gjort et stort stykke arbejde for at tage godt imod både kørere og publikum på Solbjergbanen.

Dameklassen

Toppen af Dameklassen domineres af nogle særdeles hurtige kørere, som også gør sig gældende på den internationale scene. Sara Andersen fra Motorcykel Clubben Svendborg førte den samlede stilling inden løbet på Mors, og den føring holdt hun fast i, da hun blev henholdsvis nummer to og nummer et i dagens heat og dermed samlet vinder på dagen. Malou Jakobsen fra Børkop Motor Sport tog heatsejren i første heat og blev nummer to på dagen, og Line Dam fra Randers Motor Sport blev nummer tre på dagen. Dermed cementerede Malou Jakobsen og Line Dam også deres tilsvarende placeringer i den samlede stilling.

MX2

I MX2-klassen kæmper den forsvarende DM-mester Kenneth Kaalund fra Aalborg Motor Klub indædt for at forsvare sin førsteplads i den samlede stilling, som konstant jagtes af konkurrenten Nicklas Haagensen fra Randers Motor Sport. Med en andenplads i førsteheat og en førsteplads i andet heat blev Kaalund dagens sejrherre, og han holder dermed fast i den røde nummerplade, der symboliserer hans føring i den samlede stilling. Haagensen tog sejren i første heat og andenpladsen i andet heat, hvilket placerede ham næsthøjest på podiet på dagen, og ligeledes fortsat næsthøjest i den samlede stilling. Jakob Kjær Niensen fra Han Herred Motor Klub blev nummer tre på dagen - i den samlede stilling er han dog på en fjerdeplads efter Magnus Smith fra Næstved Motor Klub.

MX1

Konkurrencen i MX1-klassen kan næsten ikke blive mere intens og dramatisk. Forud for afdelingen på Mors første Nichlas Bjerregaard fra Han Herred Motor Klub med kun tre point foran konkurrenten Glen Meier fra Randers Motor Sport, og da de hver især tog en heatsejr - Meier i første heat og Bjerregaard i andet heat - samt en andenplads på dagen i Mors, fortsætter Bjerregaard med en kneben føring i det samlede regnskab. Mathias Gryning fra Næstved Motor Klub tog sig af tredjepladsen på dagen, ligesom han også indtager tredjepladsen i den samlede stilling.

De samlede stillinger kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside her: https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/dmu-publish/current/mx-a.html

Næste afdeling af DM Motocross køres d. 29. august på Korskrobanen hos Vestjysk Moto Cross Club.

Udover Damerne, MX2- og MX1-klassen var der på Mors også deltagelse af de unge kørere i Mini 85cc-klassen. Her blev Jacob Bloch fra Han Herred Motor Klub dagens sejrherre, mens Frederik Rahn Stampe fra Randers Motor Sport og Magnus Østerby fra Han Herred Motor Klub tog sig af henholdsvis anden- og tredjepladsen. Den samlede stilling kan ses på Danmarks Motor Unions hjemmeside.


Foto: BJ Photo

コメント


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page