top of page

Mathias Gryning skifter til speedway!


I hvad der må betegnes som et regulært chokskifte, her lige inden sæsonstart, så melder Mathias Gryning ud, at han skifter fra motocross og til speedway i stedet. MX-Index fik en snak med Mathias, der forklarer lidt om bevæggrunden for skiftet.


- Det er rigtigt nok, jeg skifter min crosser ud med en speedwaycykel i 2021. Jeg har allerede prøvet den et par gange, og det er gået overraskende godt. Jeg har allerede en masse gode mennesker bag mig, der er klar til at støtte mig i det her nye eventyr, udtaler en afklaret Mathias Gryning. - Planen er at starte ud med køre liga for Slangerup Speedway, og på sigt komme ud og prøve kræfter med et par GP'er. Hvem ved, måske jeg har farten til en hel sæson?


Selvom Mathias tydeligvis har talent og ambitioner med sin nye sportsgren, så ligger der også en anden årsag bag skiftet. I januar fik han nemlig konstateret linksklerose, som er en nervesygdom, der gør at han bliver svimmel når han drejer til højre. Vi fik en snak med overlæge på neurologisk afdeling på Rigshospitalet, Jens-Peder Ankersen, om sygdommen, og hvad den egentlig gør.


- Sygdommen er ikke som sådan farlig, men den sætter sig på balancenerven i hjernen, og giver ubehag og balancesvigt når patienten orienterer sig mod højre. Vi ser det heldigvis sjældent, da den kan skabe problemer i patientens hverdag. Især når de bevæger sig rundt, i trafikken og når de skal koordinere aktiviteter. Indtil videre findes der ingen behandlinger, men antibiotika kan nedsætte effekten, så patienten kan fungere nogenlunde normalt i sin hverdag.


Ifølge Jens-Peder Ankersen, behøver vi derfor ikke alle sammen gå rundt og frygte, at blive tvunget til at køre speedway lige med det første.


- Jeg ser det som et nyt kapitel. Jeg gider ikke hænge mig i detaljerne. Nu står jeg her, og så får jeg det bedste ud af det. Selvfølgelig kommer jeg til at savne crossbanerne, crossfolket, at køre mere end 3 minutters heat og at skifte gear, men jeg har store forhåbninger og forventninger til fremtiden. Vi ses derude, slutter Mathias Gryning.


MX-Index ønsker Gryning held og lykke med det nye projekt!

Comentários


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page