top of page

Mikkel Haarup med blændende fart i Spanien!


... desværre var heldet i starten igen lidt imod danskeren, da der i dag skulle køres kvalheat i MXGP og MX2-klassen i glohede, spanske Arroyomolinos! Samtidig fik de danske kvinder kørt første VM-heat af deres afdeling, ligesom Mads Fredsøe var i aktion i EMX125-klassen!


MX2

Mikkel Haarup kørte sig langsomt ind på banen i udkanten af Madrid, og kørte til bommen i kvalheatet som nummer 12. Han fortalte efterfølgende, at teamet havde kæmpet med at finde det rette setup hele dagen. Det setup havde man så fundet til kvalheatet, men desværre poppede Mikkels holeshot-device ud lige inden bommen faldt, så starten blev svær. Han rundede de første par omgange som 12'er, inden han begyndte at finde sine linjer på banen. Og så begyndte det at gå stærkt. En for en overhalede han sig helt op til sjettepladsen, lige bag Benistant og Horgmo, før han løb tør for tid. Så alle fingre skal krydses for en god start i morgen. Sejren gik til Tom Vialle foran Jago Geerts.


Resultat, Kvalheat, Spanien:

1. Tom Vialle - KTM

2. Jago Geerts - Yamaha

3. Simon Längenfelder - Gasgas

4. Kevin Horgmo - Kawasaki

5. Thibault Benistant - Yamaha

6. Mikkel Haarup - Kawasaki

7. Liam Everts - KTM

8. Andrea Adamo - Gasgas

9. Isak Gifting - KTM

10. Mike Gwerder - KTM


MXGP

Og der var også masser af drama i MXGP-klassen. For selvom det hele allerede ser ud til at være spillet over i hænderne på Tim Gajser, så kan momentum altid skifte. Og lige nu er sygdom med til at bringe troen tilbage i øjnene på Jorge Prado og de andre der jagter. Tim Gajser er nemlig stadig plaget af den sygdom der også plagede ham i Sardinien, og det førte til et væld af fejl i kvalheatet i dag - blandt andet et stort styrt. Alligevel fik Gajser dog kæmpet sig op igennem feltet som nummer 11. I front var det dog en duel imellem Glenn Coldenhoff og Jorge Prado - en duel som Coldenhoff trak sig sejrrigt ud af.


Resultat, kvalheat, Spanien:

1. Glenn Coldenhoff - Yamaha

2. Jorge Prado - Gasgas

3. Maxime Renaux - Yamaha

4. Mattia Guadagnini - Gasgas

5. Jeremy Seewer - Yamaha

6. Mitchell Evans - Honda

7. Ruben Fernandez - Honda

8. Brian Bogers - Husqvarna

9. Pauls Jonass - Husqvarna

10. Alberto Forato - Gasgas


WMX

Sara Andersen og Malou Jakobsen var også i aktion i dag, og kørte deres første VM-heat i denne weekend. Og Sara kørte et godt heat, og nappede sjettepladsen over stregen. Malou kæmpede lidt mere med det, og tog en plads som nummer 13. Courtney Duncan vendte tilbage fra skade, med en sejr. Damerne kører deres andet heat i morgen.


EMX125

Mads Fredsøe var ene dansker om at holde fanen højt i 125-klassen, og han kvalificerede sig som nummer 9 i sin gruppe, inden han nappede 2 point i dagens enlige heat. Han får et heat igen i morgen.


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at VM MX2 og MXGP-heatene starter klokken 13 i morgen på discovery+!


Foto: Kawasaki

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page