top of page

Mikkel Haarup sublim i argentinsk sæsonåbning

VM i motocross er i gang! Og sikke et brag det blev! Vi blev trakteret med spændende og dramatiske heat, og det blev bare krydret af en indsats i verdensklasse fra Mikkel Haarup.


MX2

Danskeren startede dagen solidt, ved at køre sig op på femtepladsen i første heat, som han klogt holdt til mål. Et fint udgangspunkt for det danske es, der dog havde mere i ærmet. Meget mere ... For fra plads nummer 19 på bommen, savede han sin Triumphs først ned til første sving og rundt med et holeshot, og derfra førte han de første 10 minutter. Så måtte han lukke Simon Längenfelder og Lucas Coenen forbi. Mikkel holdt dog hovedet koldt, og kunne passere Längenfelder lige tilbage, inden han måtte lukke Kay de Wolf forbi også til sidst. Dramaet var dog komplet, da Coenen - efter en DNF i første heat - styrtede fra førstepladsen på de allersidste meter og lukkede De Wolf og Mikkel forbi. Andenpladsen i heatet var et faktum for danskeren, og årets første tur på podiet med den. Mikkel er nummer fire i VM, efter en fantastisk sæsonstart. (4'er på grund af ingen point i kvalheatet i går.) Sejren på dagen tog Kay de Wolf sig af, og han er også i spidsen af VM, mens Längenfelder blev 2'er.


Resultat, GP Argentina:

1. Kay de Wolf - Husqvarna

2. Simon Längenfelder - Gasgas

3. Mikkel Haarup - Triumph

4. Thibault Benistant - Yamaha

5. Andrea Adamo - KTM

6. Ferrucio Zanchi - Honda

7. Marc-Antoine Rossi - Gasgas

8. Sacha Coenen - KTM

9. Camden McLellan - Triumph

10. Rick Elzinga - Yamaha


Samlet:

1. Kay de Wolf

2. Simon Längenfelder

3. Thibault Benistant


MXGP

Og der var også spænding i MXGP-klassen. I første heat nappede Jorge Prado starten og spidsen hurtigt, og derfra så han sig ikke tilbage. Bag ham blev der kæmpet godt, ikke mindst af Tim Gajser, der styrtede på første omgang og måtte køre sig op igennem feltet. Han nåede op som nummer 5 til slut, og lagt sammen med en sejr i andet heat, kunne han tage tredjepladsen på dagen. Jorge Prado kørte en andenplads hjem i andet heat, og kunne derved sikre sig den røde plade og GP-sejren. Romain Febvre kilede sig ind imellem de to på podiet. Der var i det hele taget spænding hele vejen ned igennem, med en Jeffrey Herlings der ikke så ud til at befinde sig godt på banen, og samtidig en strålende debut i klassen for norske Kevin Horgmo! Bravo!


Resultat, GP Argentina:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Tim Gajser - Honda

4. Pauls Jonass - Honda

5. Maxime Renaux - Yamaha

6. Jeremy Seewer - Kawasaki

7. Glenn Coldenhoff - Fantic

8. Jeffrey Herlings - KTM

9. Calvin Vlaanderen - Yamaha

10. Kevin Horgmo - Honda


Samlet:

1. Jorge Prado

2. Romain Febvre

3. Tim Gajser


Du kan finde alle resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Tusind tak til alle der så med på discovery+ og holdt stemningen oppe i Raceday-tråden inde på Motorsport på Discovery+! Vi ses om to uger i Spanien!


Foto: Ray Archer

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page