top of page

Miserabel regnvejrsdag i Maggiora


Området er smukt i Maggiora, også i regnvejr, men crossbanen bliver et mareridt, når der kommer for meget vand ... Og det gjorde der i dag. Virkelig meget. Førstedagen til tiende afdeling af VM regnede nemlig væk, og det pladrede underlag kom til at præge hele dagen. Røde flag, ændrede tidsplaner - og Mikkel Haarup i jorden ...


Damernes første heat fik rødt flag efter to omgange, mens 125'ernes heat blev aflyst. I stedet har man planlagt dem til at køre i morgen tidlig - se alternativ tidsplan nederst i artiklen - men regnen hamrer fortsat ned over banen i Maggiora, og truer med at drukne det hele. Vi holder øje med udviklingen. Videoer florerer på de sociale medier, der viser en totalt oversvømmet start.


Her området lige inden mål her til aften:


MX2

Men vi starter med dagens værste nyhed. For Mikkel Haarup fik en god start i kvalheatet, hvor banen var super hærget af regnen, men lykken varede ikke længe. Danskeren styrtede nemlig på første omgang og humpede ud af banen. Efterfølgende var han til tjek hos lægerne på stedet, men Triumph har her til aften meldt ud, at han er sluppet uskadt og er klar til kamp igen i morgen! Sejren i kvalheatet tog Liam Everts sig af, efter en dramatisk duel med Simon Längenfelder på sidste omgang. Der var i det hele taget stort drama, da Kay de Wolf styrtede sammen med Mikkel Haarup og måtte køre sig op igennem feltet. Samtidig havde Lucas Coenen heller ikke en god dag, og hvis vi ender med at køre i morgen, så kan alting virkelig ske. Det er tilfældighedernes spil. William Kleemann blev desværre påkørt og fik en teknisk defekt, men han er klar til i morgen. Oscar Brix kæmpede sig gennem kvalheatet som nummer 30.


Resultat, kvalheat, GP Italien:

1. Liam Everts - KTM

2. Simon Längenfelder - Gasgas

3. Ferruccio Zanchi - Honda

4. Sacha Coenen - KTM

5. Valerio Lata - Gasgas

6. Andrea Adamo - KTM

7. Oriol Oliver - KTM

8. Cas Valk - KTM

9. David Braceras - Fantic

10. Kay de Wolf - Husqvarna

30. Oscar Brix - KTM


MXGP

I MXGP-klassen var Tim Gajser igen i hopla, og som han har gjort før, så viste han at regn er hans element. TiGa lagde sig hurtigt i front og stak af, og så kunne han udbygge sin samlede føring. Jeffrey Herlings kørte sig fornuftigt igennem på andenpladsen, men Brian Bogers fulgte ham dog godt til dørs. Jeremy Seewer tog sig af fjerdepladsen, mens Calvin Vlaanderen nappede sidste plads i top 5. Jorge Prado var igen noget mere menneskelig i mudderet, og kører ind til start som nummer 6 i morgen. Nikolaj Skovgaard fik ikke sit ønske opfyldt og slap for mudderræs, men sluttede kvalheatet som nummer 26.


Resultat, kvalheat, GP Italien:

1. Tim Gajser - Honda

2. Jeffrey Herlings - KTM

3. Brian Bogers - Fantic

4. Jeremy Seewer - Kawasaki

5. Calvin Vlaanderen - Yamaha

6. Jorge Prado - Gasgas

7. Valentin Guillod - Honda

8. Mattia Guadagnini - Husqvarna

9. Andrea Bonacorsi - Yamaha

10. Kevin Horgmo - Honda

26. Nikolaj Skovgaard - KTM


WMX

De fire danske piger kæmpede bravt i dagens enlige heat, men det hele udviklede sig til en mudderfest af en anden verden, med kørere der lå i bunker på alle opkørsler, og som nævnt blev flaget af efter et par omgange. Så Sara Andersen, Malou Jakobsen, Laura Raunkjær og Barbara Aagaard skal på den igen i morgen, med to heat i morgen formiddag. Det første allerede klokken 8.


EMX125

Den lille EM-klasse nåede at holde klar til første heat, men da man sløjfede damernes heat, så tog man samtidig beslutningen om at aflyse 125'ernes heat. Derfor skal de også køre to heat i morgen formiddag.


Ny tidsplan:

Vi holder øje med hvad der sker og holder jer opdaterede. For nu så køres der i morgen, og den første MX2-start går klokken 13 på Max!


Foto: Infront Moto Racing 2024 @ M. Zanzani

Comentarios


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page