top of page

Motocross of Nations 2022 - Teamliste


Årets VM for hold køres på amerikanske Red Bud, og det glæder vi os overordentligt meget til! Derfor prøver vi også lige at samle op på de forskellige teams når de bliver meldt ud, og så samle dem herunder!


(OPDATERES LØBENDE)


Schweiz

Jeremy Seewer - MXGP

Kevin Brumann - MX2

Valentin Guillod - Open


Schweizerne kommer med et stærkt hold til årets MXoN. Seewer er altid garant for en god indsats, og har flere gange i år lignet en der er tilbage på absolut topniveau. Holdets to øvrige medlemmer er større spørgsmålstegn. Ikke mindst fordi Kevin Brumann netop i skrivende stund er rykket op i MXGP-klassen. Samtidig har Guillod kørt meget på 250'eren de seneste sæsoner, så det er stadig med et gran salt man skal tage, hvem der kører hvilken klasse.


Sydafrika

Tristan Purdon - MXGP

Camden McLellan - MX2

Cameron Durow - Open


Et solidt hold fra Sydafrika er klar til at tage imod i USA. Camden McLellan har været i Europa i mange år, og viser hele tiden små tegn på fremskridt i EMX250 og ADAC Youngster. Samtidig har også Tristan Purdon været i Europa i noget tid nu, hvor han blandt andet har kørt i England og trænet med Shaun Simpson.


New Zealand

Brodie Connonly - MXGP

Hamish Harwood - MX2

Josiah Natzke - Open


New Zealand er altid god for en fight om at komme i A-finalen, og med Josiah Natzkes gode form i USA under Pro Motocross og i Canada senest, har de lidt et trumfkort der. De fleste husker ham måske for et mislykket ophold i Europa, men han har været solid i Nordamerika i denne sæson, efter at have været hjemme i New Zealand og regruppere.


Belgien

Jago Geerts - MXGP

Liam Everts - MX2

Jeremy van Horebeek - Open


Det belgiske hold er en spændende størrelse. Jago Geerts på 450'eren, Liam Everts med støtte fra Red Bull KTM i USA, og Jeremy van Horebeek med en passende scene at sige farvel til sin tid som professionel.


Japan

Kainosuke Oshiro - MXGP

Jo Shimoda - MX2

Toriyabe Kota - Open


Især Jo Shimoda bliver spændende at følge for Japan. Shimode har fået sit gennembrud i USA, og er nu en man skal regne med hver gang i 250-klassen - også udendørs. Så om han kan gå ind og drille nogle af de andre hold, bliver spændende at se!


Holland

Glenn Coldenhoff - MXGP

Kay de Wolf - MX2

Calvin Vlaanderen - Open


Holland kommer måske ikke i stærkeste formation, uden Jeffrey Herlings, men de er alligevel et stærkt hold på alle tre pladser. Der skal lige held til, og skulle det regne lidt over Red Bud, gør det heller ikke noget, men de kommer til at være et af de hold vi skal holde øje med.


Italien

Antonio Cairoli - MXGP

Andrea Adamo - MX2

Mattia Guadagnini - Open


Italienerne er forsvarende mestre, og om end det bliver svært at gøre bedriften efter, så er det et stærkt hold de kommer med, med masser af rutine og nye sultne kræfter. Antonio Cairoli har haft en hel sæson kun til at forberede sig til det her ene løb, sådan i grove træk, mens især Adamo er på vej mod stjernerne i VM.


Norge

Cornelius Tøndel - MXGP

Kevin Horgmo - MX2

Håkon Østerhagen - Open


Normændene kommer måske med deres bedste i hold i årevis - måske nogensinde. Det er faktum efter at Kevin Horgmo for alvor har fået gang i den i VM, og både Cornelius Tøndel og Håkon Østerhagen har været flyvende på deres Fantic 250 2-taktere. Det springende punkt bliver selvfølgelig, om det bliver de samme maskiner de skal køre på i USA, eller om det bliver til en 450'er, i hvert fald for Tøndel.


Tyskland

Max Nagl - MXGP

Simon Längenfelder - MX2

Tom Koch - Open


At tyskerne gerne ville havde haft et andet hold afsted er en underdrivelse. Ken Roczen er ikke på, da han formentlig skal forberede sig til VM i supercross i oktober, men det er de fleste tyskere ligeglade med. Når det så er sagt, så har de et godt kort i Längenfelder, og Max Nagl har været flyvende til ADAC MX Masters. Tom Koch har rutine fra VM, men farten er nok mere tvivlsom om han har.


Sverige

Alvin Östlund - MXGP

Albin Gerhardsson - MX2

Fredrik Norén - Open


Svenskerne har masser af rutine, og Norén har bevist til årets Pro Motocross, at han stadig godt kan finde rundt på crossbane. Östlund er solid, men så heller ikke mere, selvom han har masser af rutine fra utallige GP'er. Albin Gerhardsson er det ubeskrevne blad, men hans fornemme sæson i den hjemlige serie, og fine indhop i VM i slutningen af sæsonen, har været nok til en plads.


Frankrig

Maxime Renaux - MXGP

Marvin Musquin - MX2

Dylan Ferrandis - Open


Frankrig skal altid regnes som en af favoritterne. Dylan Ferrandis har måske ikke kørt så meget i år, men han er udendørs mester i USA i 2021, Maxime Renaux har haft et brag af en rookie-sæson i MXGP-klassen, og sidste Marvin Musquin sad på en 250'er til MXoN, blev det til en sejr. Når det så er sagt, så skal alle tre kørere leve op til deres bedste - en tendens franskmænd dog har, lige så snart de får nationalfarverne på brystet.


Spanien

Jorge Prado - MXGP

Guillem Farres - MX2

Ruben Fernandez - Open


Spanien kommer i stærkeste formation, og skønt Jorge Prado har været lidt ved siden af sig selv i år, så er de stadig i spil til noget rigtig stort. Især hvis Guillem Farres viser noget af det han har vist til ADAC MX Masters i år. Det kan blive både fugl og fisk her.


USA

Eli Tomac - MXGP

Justin Cooper - MX2

Chase Sexton - Open


De største favoritter på forhånd, og dem alle de andre gerne vil slå. Eli Tomac og Chase Sexton har haft gang i en forrygende titelfight i USA, og man er naiv hvis man tror, at de ikke kommer til at gøre sig gældende om sejrene i begge deres respektive klasser. For så skal man "bare bruge ét heat fra Cooper," som devisen har været på nettet siden udtagelsen.


Estland

Harri Kullas - MXGP

Jörgen-Matthias Talviku - MX2

Tanel Leok - Open


Tanel Leok skal køre sit MXoN nummer 20 for sit land, og må siges at lægge den rutinemæssige tyngde der skal til. Samtidig har Harri Kullas vundet i England i år, og i smalle glimt, vist sig i MXGP. Kullas har dog lavet flere pragtpræstationer til MXoN igennem tiderne. Talviku har været i USA for at træne og køre Pro Motocross, og det skal blive spændende at se, om det kommer til at give ham noget ekstra pondus.


Finland

Miro Sihvonen - MXGP

Emil Weckman - MX2

Jere Haavisto - Open


Finnerne har fundet de bedste de har, mon om det kommer til at være nok til en stor overraskelse, er måske mere tvivlsomt. Sihvonen har haft en svær sæson i MXGP, og samtidig har Weckman ikke kørt mange GP'er for sit franske team. Haavisto er solid, men er faldet fra en lovende karriere i VM, til mere stilfærdige resultater fra andre serier. Det skal vise deres livs bedste, hvis der skal overraskes.


Storbritannien

Dean Wilson - MXGP

Max Anstie - MX2

Tommy Searle - Open


Tonstung rutine kommer briterne med. Alle tre kørere har været med til MXoN et utal af gange, og lavet gode resultater - OG leveret enorme skuffelser. Dean Wilson og Max Anstie stirrer ind i et VM i supercross der starter lige efter MXoN, og burde være nogenlunde fit begge to, mens Tommy Searle er tilbage i England på fuld tid, og dominerer serierne der. Vi har dog ikke set ham internationalt, siden han trak sig fra VM. Det kan blive alt ellers intet for briterne.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page