top of page

MX-Index Julekalender - "Historien bag" - 1. december


Julen nærmer sig, så hver dag frem til den store aften, har MX-Index selvfølgelig vanen tro en helt særlig nedtælling. I år har vi været på jagt i arkiverne, og fundet nogle billeder, der kan knyttes en sjov, og måske ufortalt, historie til. Små anekdoter, som måske ikke har set dagens lys her på siden, før nu, eller som bare tåler et herligt gensyn.


1. december - Jeffrey Herlings 85cc

Billedet vi har valgt til første december er noget som de fleste kan huske. Ikke bare fordi det forestiller Jeffrey "The Bullet" Herlings, eller det mærkelige i at han sidder på en 85'er, selvom han på det her tidspunkt førte VM i MX2-klassen tilbage i 2014. Det der gør situationen aparte og historisk, er at han en omgang efter det her billede er taget i belgiske Genk, til det hedengagne Everts & Friends Charity Race, styrtede voldsomt og brækkede lårbenet. Aldrig har vi hørt så mange mennesker blive helt tavse på én gang, som da Herlings skulle køres væk, stort set inden dagens festligheder rigtig kom i gang. Skaden holdt ham på sidelinjen længe nok til at Jordi Tixier kunne tage sin hidtil eneste VM-titel, skønt Jeffrey forsøgte at køre sidste afdeling, stadig med brækket ben. Lige meget hjalp det. Han tabte titlen med 4 point.


Hvad der gør hele denne her historie endnu mere interessant er, at The Bullet på den skæbnesvangre dag i Genk, havde kørt som en vanvittig hele dagen, fast besluttet på at dominere 85cc-klassen, som han var vant til at gøre på sin 250'er. Der var så bare lige det, at klassen altså også havde en del kørere, der var ret ferme til at køre 85cc. Purke der kørte på cyklerne til daglig. Da Herlings styrter i heatet, jagter han nemlig indædt en anden 85'er, der dengang huserede i de største Mini-serier på kontinentet. På den sad en purung Roan van de Moosdijk. Og i 2024 mødes de to igen på banen, når de ramler sammen til VM i MXGP-klassen ...

Følg med i morgen igen, og se hvad der gemmer sig bag låge nummer 2!

ความคิดเห็น


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page