top of page

MX-Index Julekalender - "Historien bag" - 11. december


Julen nærmer sig, så hver dag frem til den store aften, har MX-Index selvfølgelig vanen tro en helt særlig nedtælling. I år har vi været på jagt i arkiverne, og fundet nogle billeder, der kan knyttes en sjov, og måske ufortalt, historie til. Små anekdoter, som måske ikke har set dagens lys her på siden, før nu, eller som bare tåler et herligt gensyn.


11. december - 500cc ren rus

Man kan sige meget om de englændere. En anelse nostalgiske, uden den store forstand på odontologi, men nøj hvor har de styr på mange ting, når det kommer til motocross. For eksempel om hvordan en god crossbane skal se ud, og så hvor meget man virkelig bør gå op i klassiske cykler.


Som en der var knøs i 90'erne, og havde en fatter der tæmmede 500cc'ere, er jeg uden tvivl en anelse farvet. Men det kan vi tude over en anden dag. Dagens billede handler nemlig om noget alle bør opleve - ung som gammel. Det er taget på Farleigh Castle, hvor bare et af de arrangementer i England, der samler cykler fra alle tidsaldre, finder sted. Og man skylder simpelthen sig selv, at opleve en 500cc-start. Enten for nostalgiens skyld - for det er så følelsesregisteret danser cha-cha-cha sidevers hen ad hulvejen, når sådan en flok lægger fra land - eller bare som en slags dannelse, hvis man ikke har oplevet det før. Et festfyrværkeri for sanserne, fra dengang hvor mænd var mænd. Og en spade, en spade. Og din holeshot-device lå i poterne, og om du havde pondus nok til at holde krabaten nede når det tog fart. Sgu.


Farleigh Castle er desuden et studie i rå, klassisk motocross, med gråsskråninger og snævre skovpassager, så man mærker historiens vingesus. Vi havde i hvert fald en sand fest da vi var afsted, og det var kulminationen på en hel, herlig rundrejse i det engelske, hvor vi fik hilst på alverdens herlige mennesker, og deres passioner for at holde de klassiske cykler kørende. Det er danske Brian Kjær Jørgensen vi har med #60 på Hondaen, og den Honda er det ypperste stykke mekanik undertegnede endnu har lagt sine øjne på. Rumfærger inkluderet. Bag Brian med #5 på Kawasakien er det John "The Junkyard Dog" Dowd - som bare generelt er et badass menneske. Men ham kan vi snakke om en anden dag.


Moralen er: Hvis du ikke har været til klassisk motocrossløb i England. Så kom afsted.


(Brian Kjær endte desuden med at vinde 500cc-klassen, og komme på podiet i holdkonkurrencen, sammen med resten af Team Nordirland, der havde ham med som gæst. Selvom Gordon Crochard hårdnakket påstod at der ikke var noget fusk, fordi han havde familie langt ude i Nordirland, og virkelig hed hedde Paddy O'Jorgensen. Det er dog endnu ikke bekræftet ...)Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page