top of page

MX-Index Julekalender - "Historien bag" - 16. december


Julen nærmer sig, så hver dag frem til den store aften, har MX-Index selvfølgelig vanen tro en helt særlig nedtælling. I år har vi været på jagt i arkiverne, og fundet nogle billeder, der kan knyttes en sjov, og måske ufortalt, historie til. Små anekdoter, som måske ikke har set dagens lys her på siden, før nu, eller som bare tåler et herligt gensyn.


16. december - Danskerspjæt

De fleste har måske genkendt startsvinget på dagens billede, for det er ganske rigtigt i Randers vi befinder os her. Det her billede er fra 2009, og fra lige da MX-Index gik i luften, hvor RMS i en årrække havde lagt underlag til en afdeling af VM i MX3-klassen, som senere skiftede navn, så blev lagt i graven, og nu teknisk set er genoplivet som EMXOpen-klassen. Desuden blev der også kørt en afdeling af det der hed EMX2, som nu er blevet til EMX250, og det er fra den klasse, den her start er taget. Det er Christophe Charlier med #430 der leder an - og han endte jo som bekendt med at blive Europamester det år - lige for næsen af purken, der vandt på dagen i Randers, og hvis KTM vi lige kan se forskærmen af til højre på billedet. Nemlig Jeffrey "The Bullet" Herlings. De to var i en klasse for sig, mens Stefan Kjer Olsen blev bedste dansker som 10'er. Sejren i VM MX3-klassen på dagen tog Pierre Renet sig af, manden som jo nu er teammanager for Team VRT, mens Nicolai M Hansen blev bedste dansker som 4'er.


Det er et godt minde, for det var nogle mindeværdige løb der rullede over banen i Randers, og til stadighed vidner om at viljen til at trække større løb til Danmark bestemt er til stede. RMS gjorde som bekendt igen et ihærdigt forsøg i 2023, med en afdeling af ADAC MX Masters. Og lige fra hjertet, så var det synd ikke flere tog turen til Randers og støttede op om et par FANTASTISKE dage. Der burde have været flere crossfans på de lægter. Hvis det skal lykkes at hive de største til Danmark en dag, så kræver det at alle løfter med - om ikke andet så ved at vralte ud på åstedet.


Ah, et lille stykke med moral fik vi også. Men altså ... VM i Danmark? Med næsten rekordmange danskere til VM i 2024, så er det vanvittigt, det ikke kan lade sig gøre. 1-0 til svenskerne igen ... Kan vi have det siddende på os?

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page