top of page

MX-Index Julekalender - "Historien bag" - 18. december


Julen nærmer sig, så hver dag frem til den store aften, har MX-Index selvfølgelig vanen tro en helt særlig nedtælling. I år har vi været på jagt i arkiverne, og fundet nogle billeder, der kan knyttes en sjov, og måske ufortalt, historie til. Små anekdoter, som måske ikke har set dagens lys her på siden, før nu, eller som bare tåler et herligt gensyn.


18. december - Den dag i Lommel

Året er 2012 og Motocross of Nations er i Lommel. Det er første gang MX-Index er akkrediteret til VM for hold, og stemningen er på kogepunktet. Billederne af Justin Barcia der trækker sin Honda den sidste halve omgang, og en flyvende Jeffrey Herlings, der næsten tog fusen på Cairoli, overstråles af de tre fyre der omfavner hinanden på det her billede. Tyskland har aldrig vundet MXoN før, men i hvad der næsten er årtiets underdog-story, er det lykkedes Max Nagl, Marcus Schiffer og en ung Ken Roczen at gøre det umulige. De tre har lige sikret sig Chamberlain-trofæet, og følelserne får frit løb på starten. Især Schiffer leverede en overmenneskelig præstation og sin karrieres absolut bedste den dag i Belgien.


Undertegnede husker scenen som rent kaos. Hvad der virkede som alle fotografer i verden rushede frem for at få billeder, og som stadig forholdvist ny i gamet, ålede jeg mig frem i mængden, inden jeg strakte lapperne i vejret med kameraet, trykkede på udløseren og håbede på det bedste. Og heldigvis fik jeg både kram og næven med.


I det hele taget var MXoN 2012 en mindeværdig affære, hvor Danmark måske ikke havde så meget held i sprøjten, men som huskes for en dag hvor amerikanerne blev taget i skole, da Dungey, Baggett og Barcia blev sendt hjem med en lektion i sandkørsel, der endte deres regime, som ellers havde varet i syv sammenhængende år på det tidspunkt. Og der skulle gå yderligere ti år, inden USA vandt trofæet igen i 2022.Commentaires


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page