top of page

MX-Index Julekalender - "Historien bag" - 21. december

Julen nærmer sig, så hver dag frem til den store aften, har MX-Index selvfølgelig vanen tro en helt særlig nedtælling. I år har vi været på jagt i arkiverne, og fundet nogle billeder, der kan knyttes en sjov, og måske ufortalt, historie til. Små anekdoter, som måske ikke har set dagens lys her på siden, før nu, eller som bare tåler et herligt gensyn.


21. december - All-in på Matterley Basin

Der har været skrevet og sagt en masse ting om MXoN i år - ikke alt sammen lige pænt - så lad os få en fed historie fra verdens største crossløb! Den fløj måske lidt under radaren internationalt, men Team Danmark viste i 2017 hvorfor det er yderst vigtigt at holdet står last og brast med hinanden, og ser sig selv som et team, når de kører MXoN. For det er i sidste ende det der giver de ekstraordinære præstationer til et VM for hold, som går over i historiebøgerne.

I 2017 var det brødrene Kjer Olsen og Nikolaj Larsen der svingede med fanen i England, og det så lovende ud, allerede lørdag. Alle tre gutter havde god fart på, og det kunne godt gå hen og blive historisk godt for Danmark. Desværre indtraf katastrofen allerede i MXGP-kvalheatet. Efter et ellers fornemt heat, må Nikolaj hårdt i jorden, og så var gode råd dyre. Thomas og Stefan kvaler' efterfølgende Danmark ind til A-finalen som nummer 9. Det er dog tydeligt at Larsen er for medtaget til at køre søndag, og lige pludselig så det ud til at det hele var tabt på forhånd. For en DNS giver til MXoN som bekendt så mange point, at man lige så godt kan skyde en hvid pil efter noget som helst i det samlede klassement.

Samtidig begyndte regnen at høvle ned over banen, der var en klæbrig mudderfælde af lerjord til søndagens afgørende ræs. Og det er så her holdfølelsen kommer ind i billedet. For hvis der skal resultater på bordet til MXoN, så SKAL holdfølelsen være der. Og selvom han ingenlunde var fit til at køre, så stillede Nikolaj til start i første heat. Han kørte ud over bommen, trillede en omgang, og kørte ud igen. For ved at gøre det, blev han noteret for 39 point, i stedet for en DNS. Og så var det ellers op til Stefan og Thomas, der kæmpede sig igennem moradset, og alt til trods, sørgede for at Danmark sluttede som nummer 11 - én mand nede. Nikolajs ene omgang gav Danmark 9 pladser i klassementet.


De danske gutter gav i det hele taget alt den søndag i England, så fint eksemplificeret ved øjeblikket hvor TKO triplede hen over låget på Zach Osborne i første heat, efter at have kørt et helt heat uden briller. Og det er historier som den der gør VM for hold til noget specielt.

Yorumlar


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page