top of page

MX-Index Julekalender - "Historien bag" - 3. december


Julen nærmer sig, så hver dag frem til den store aften, har MX-Index selvfølgelig vanen tro en helt særlig nedtælling. I år har vi været på jagt i arkiverne, og fundet nogle billeder, der kan knyttes en sjov, og måske ufortalt, historie til. Små anekdoter, som måske ikke har set dagens lys her på siden, før nu, eller som bare tåler et herligt gensyn.


3. december - RV2's vilde ridt

Til tredje december skal vi tilbage til 2014. Ryan Villopoto har været den dominerende kører på den amerikanske scene siden han for alvor brød igennem i 2006, og blot få måneder inden det her billede er taget, har nyheden om at han skifter AMA ud med MXGP i 2015 sendt chokbølger igennem MX-miljøet. At han har fået gigantiske summer for at skifte over atlanten - nogle snakker om 2 millioner dollars fra Monster Energy alene, bare for at stille til start i første GP - er en offentlig hemmelighed. At han samtidig havde overvejet helt at stoppe karrieren har også været oppe at vende, så ingen vidste hvor sulten han egentlig var.


Derfor var det uhyre interessant at vi stødte på ham et par gange i Californien i efteråret 2014, hvor vi rigtig kunne få syn for sagen. Og det så flyvende ud, det skal vi gerne indrømme. Det her billede er fra Cahuilla Creek - der SKAL besøges hvis man er på de kanter - og her så det ud til at RV2 stadig havde tempoet og gejsten. Da MX-Index' Skriverkarl så ham for første gang, dengang han vandt 250-klassen på Thunder Valley i Colorado i 2006, blev jeg ret pjattet med hans måde at køre motorcykel på. Og jeg skal da indrømme, at jeg genfandt begejstringen ved udsigten til at se ham i aktion i MXGP. For der var fart på og vanlig durkdrevenhed, alle de gange vi så ham forberede sig her i 2014.


Men ... han forberedte sig i USA. Og det beviste jo nok hvor seriøst han egentlig tog udfordringen i sidste ende. Han var ikke i Lommel for at tæske omgange af, eller trænede de snørklede sving på de ikke-præparede franske hårdbaner. Han trænede i Californien. Og resultatet blev som bekendt derefter - skønt han faktisk nåede at vinde det thailandske GP i 2015. Styrtet i Trentino til det næste GP, blev slutningen på RV2's profesionelle karriere.

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page