top of page

MX-Index Julekalender - "Historien bag" - 6. december


Julen nærmer sig, så hver dag frem til den store aften, har MX-Index selvfølgelig vanen tro en helt særlig nedtælling. I år har vi været på jagt i arkiverne, og fundet nogle billeder, der kan knyttes en sjov, og måske ufortalt, historie til. Små anekdoter, som måske ikke har set dagens lys her på siden, før nu, eller som bare tåler et herligt gensyn.


6. december - En VM-start ...

Her på den sjette har vi valgt et billede af en start. Den er i sig selv lidt speciel, da man kan ane et par Aprilliaer på bommen til det svenske GP i Uddevalla for år tilbage. Man kan også lige ane en purung Antonio Cairoli med den røde nummerplade på sin De Carli-Yamaha. Men grunden til at det her billede er lidt specielt, er fordi det er en del af det første løb MX-Index dækkede som presse, tilbage i 2009. Kameraet var blevet pakket ud af kassen om morgenen, og så var vi ellers klar til at dokumentere et VM - blot måneder efter hjemmesiden officielt var gået i luften. Så det var da med lidt sommerfugle i maven, at Skriverkarlen stod og knipsede løs, på den forkerte side af hegnet lige pludselig.


Heldigvis gik det nogenlunde glat. Som lidt insiderinfo kan det siges, at det også var dengang det ikke var så strikst med at komme ind og fotografere til et VM. Begrænsningerne på hvor mange fotografer der måtte være på baneb var ikke store, og meget blev varetaget af stedet der arrangerede. I dag er det noget mere bøvlet at få adgang til banerne under et VM.


Og hvis man sidder og prøver at huske det, så var det den dag Max Nagl der vandt MX1-klassen, som det hed dengang, foran Cairoli og Ken de Dycker. Julien Bill skaffede Aprilia en hæderlig niendeplads på dagen.

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page