top of page

MX-Index Julekalender - Hvor blev de af? - Joachim Falden


Hvor blev de af? MX-Index sætter i december fokus på nogle af dem der har forladt toppen af dansk motocross det seneste årti +/-. Vi har taget en snak med dem om grunden til at de forlod motocross, og du kan derfor se frem til en masse interview, som nedtælling til jul!


Det er blevet den 13. december, og i dag har vi snakket med Joachim Falden, der nåede at prøve det meste i sin karriere, inden den stoppede brat. Joachim fik det meste af sin crossopvækst i Frankrig, hvor talentet hurtigt bragte ham til de største scener, inden han skiftede side af Atlanten, og gjorde forsøget i USA, hvor han blev en del af et spirende junior-program, var med til Loretta Lynn's, og siden fik pro-debut, inden han måtte lægge støvlerne på hylden.


Joachim Falden: "Målet var altid at blive professionel MX-kører, og hvis muligheden var der - at køre i USA og være en del af det herovre. De mål blev opnået. Der var selvfølgelig flere ting som jeg gerne ville have prøvet, som at score nogle point, samt at deltage i SX. Faktum var bare, at siden min ankelskade i 2015, har jeg aldrig kunnet køre ordentligt igen, og SX var ikke engang en mulighed. da anklen ikke kunne bukke. Jeg brækkede min venstre ankel i 2015 til Loretta Lynn's, og efter den første operation, som endte i komplikationer, udviklede jeg slidgigt i den. Derefter kørte jeg slet ikke i halvandet år på grund af smerter. Siden har jeg haft 6 operationer i den, med forskellige forsøg på at fikse den - men intet lykkedes. Jeg valgte alligevel at blive pro i 2017 på 250cc, for at opnå en barndomsdrøm om at være pro crosskører i USA. men sandheden er at siden skaden, har jeg ikke kunnet køre på samme niveau som jeg gjorde før. Jeg tog beslutningen om at stoppe i slutningen af 2017, men valgte dog at køre de 2 første runder af 2018-sæsonen i 450cc for også at prøve det. Dog var jeg allerede gået tilbage til skolen på daværende tidspunkt.


Siden 2017, hvor jeg tog den officielle beslutning, har jeg færdiggjort min gymnasielle uddannelse, dog i det franske skolesystem, hvor jeg manglede både 2. og 3. G). Jeg har også prøvet arbejdsmarkedet lidt! Hvor jeg boede i Danmark i ca. 1 år og 3 måneder. Og nu er jeg i gang med en pilotuddannelse, hvor jeg allerede har bestået mit privatcertifikat (PPL) og er pt i gang med den teoretiske del af Airline Transport certifikatet (ATPL). Så snart det er overstået, mangler jeg mit erhvervscertifikat (CPL) og “Instrument Rating” (IR) for at være færdiguddannet som pilot. Jeg bor stadig i USA med min kæreste


Om jeg drømmer om at vende tilbage? På ingen måde. Jeg har nået det jeg ville i sporten. Motocross er en sjov sport, men medmindre man er på toppen af den, er der ingen penge i det og for mange skader til at det retfærdiggør tingene. Jeg har ikke kørt siden februar, og jeg ejer ikke en maskine. Dog ligger det i planerne at købe en YZ250 2-stroke, til at køre på for hyggens skyld en gang imellem, mere kan anklen ikke holde til desværre. Jeg har andre mål i livet nu og har ingen fortrydelser fra mine dage som crosskører. Det er rart at være stoppet og at vide at det var det rigtige valg."


Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page