MX-Index Julekalender - Hvor blev de af? - Nicolai M. Hansen


Hvor blev de af? MX-Index sætter i december fokus på nogle af dem der har forladt toppen af dansk motocross det seneste årti +/-. Vi har taget en snak med dem om grunden til at de forlod motocross, og du kan derfor se frem til en masse interview, som nedtælling til jul!


I dag har vi snakket med en, der om nogen var med til præge toppen af dansk motocross, i mere end et årti. Nicolai M. Hansen vandt flere danske mesterskaber, repræsenterede Danmark til Motocross of Nations, kørte VM, og prøvede i virkeligheden det hele, inden han trak sig tilbage. Hvad går han og laver nu, og drømmer han om noget comeback? Vi spurgte manden de kaldte Hollywood!

Nicolai M. Hansen: "Jeg har opnået utrolig meget i min tid med motocross. Jeg startede som 4-årig, så det har altid været en stor del af mit liv. Jeg har været så utrolig heldig at mine forældre altid har støttet mig op gennem min karriere. De har kørt Europa tykt og tynd med mig, hvilket er noget af det største jeg har opnået. Jeg er glad for de titler jeg har vundet, men det er alt det andet omkring motocross jeg tænker tilbage på. Alle de utrolige, skønne personer og bekendtskaber jeg har mødt gennem sporten. Sporten har også været med til at forme mig som person, hvilket jeg tror at mange andre pensionerede mx-kørere kan genkende. Med denne sport i baggagen, så lærer man aldrig at give op. Og hvis man sætter sig et mål, ved man godt at det vil kræve ofre at opnå - en egenskab som er meget værdifuld i den "virkelige verden."


Jeg stoppede fordi jeg havde mistet min motivation fuldstændig. Jeg var blevet far i 2014, og i 2015-sæsonen blev jeg færdig med min uddannelse og havde lige fået et spændende job - og da min sæson i forvejen gik elendigt, valgte jeg at stoppe midt i det hele. Set i bakspejlet burde jeg have stoppet noget før, da jeg aldrig rigtig kom tilbage til mit gamle niveau, efter en rygskade jeg fik til MXON i 2012. Mine ambitioner ville noget andet end jeg egentlig mentalt var i stand til, hvilket var starten på enden af min karriere.


Siden jeg stoppede, har jeg givet den fuld gas som familiefar og hvad der dertil hører. Jeg er dog stadig aktiv i sporten, som træner i Herning Motorsport. Jeg drømmer ofte om at komme ud og køre, og tror da også selv på det vil ske på et tidspunkt. Om det bliver OB MX eller noget enduro, det må tiden vise!"


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder