top of page

MX-Index Julekalender - Hvor blev de af? - Peter Skræm


Hvor blev de af? MX-Index sætter i december fokus på nogle af dem der har forladt toppen af dansk motocross det seneste årti +/-. Vi har taget en snak med dem om grunden til at de forlod motocross, og du kan derfor se frem til en masse interview, som nedtælling til jul!


Den første vi har snakket med er Peter Skræm, som var mere end habil udendørs, men som åbnede mange øjne, når det kom til supercross. Den lange tekniker tog fusen på rigtig mange, og blev hurtigt et hot emne på den europæiske indendørsscene. Så hvorfor forsvandt han lige pludselig fra den scene, og fra dansk motocross i det hele taget. Vi spurgte ham ind til det.


Peter Skræm: "Jeg nåede bronze i DM-125cc, at blive jysk mester i B-MX2, samt DM sølv i B-MX2 samme år. Det er nok det jeg lige husker mest som en helhed af hvad jeg har opnået. Ellers har jeg også haft et par enkelte gode heat i A-MX2. Men det jeg måske husker mest tilbage på, er de to supercross-sæsoner, jeg har kørt i Boxen, samt deltaget i ADAC Supercross, hvor jeg kørte for KTM-Scott samt KTM-Kosak. Det er en fed oplevelse at have med i rygsækken. Jeg stoppede tilbage i 2013, hvor jeg var kommet til det punkt i livet, hvor der skulle til at vælges en levevej. Og hvis jeg skulle blive ved med motocross, så betød det at jeg måtte sætte uddannelse og job på pause, for at gå 100% efter det. Men jeg var nok også klar over på det tidspunkt, at det jo ikke var nogen holdbar løsning på den lange bane. Siden da har jeg fået en uddannelse og et dejligt arbejde, som jeg brænder rigtig meget for. Og jeg er da også stadig på crossbanen i ny og næ, når sol og måne står korrekt. Drømmen om at komme tilbage og køre en hel sæson, bliver nok først når jeg kan deltage i OB-klassen. Jeg har faktisk fået lov at blive B-kører igen, så jeg kunne godt finde på at køre et par enkelte B-løb igen, næste år, hvis bane og vejr nu rammer den samme dag - men en hel sæson bliver det dog ikke. Personligt synes jeg at der mangler en mellemvej for de gamle gutter, der måske er ude og træne 5-10 gange i løbet af en sæson, som ikke kan slippe sporten helt, og gerne stadig vil ud og have stemningen og duften af en god gang race på en sommerdag. Sådan tænker jeg der er mange pensionerede A-kørere der har det, og derfor vælger de at stoppe helt."


(Peter Skræm var god til supercross. Her fanget i en duel med TKO, under Herning Supercross. MX-Index Pic.)

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page