top of page

MX-Index Tester: Twenty Ti-pegs


Når man som Skriverkarlen selv, selvom man ingenlunde kan se det - hold kæft - snart ældes ud af den yngste OB-klasse, (eksisterer den stadig? Er reglerne lavet om i denne måned igen?), har ben- og coremuskulatur som en knogleskørhedsplaget fiskehejre, og kun træner hver gang dronningen fylder rundt, så griber man alle tiltag der kan sørge for at kaptajnen ikke forlader skuden, før han rammer første sving, med kyshånd.


MX-Index har derfor testet titanium-fodhvilere fra Twenty, der i Danmark forhandles af 24MX. For når en rajti' OB-kriger planter sin størrelse 46 solidt på fodhvileren - selvfølgelig direkte på hælen, så tåspidserne stritter i hver sin retning, som viserne på et afsporet bornholmerur, man må jo holde stilen - så er det mere end praktisk, at fodhvilerne hjælper lidt med at holde skroget fast.


Titanium - Ti i det periodiske system og med atomnummer 22 - er måske verdens mest ædle materiale, hvis man altså har sine prioriteter i orden her i livet. (Lige foran kulfiber, og energidrik. Diamant og guld kommer et stykke efter. En holdning til at Danmark røg hjem fra VM i fodbold, er slet ikke på listen.) Et metal der sporenstregs gør dig til ryttergårdens bedst klædte, hvis du kan hænge så meget af det du kan gafle, på dit kæreste eje. Let, stærkt og med så meget fandens-karl-faktor, at det kun overgås af dit bidske ego, når du pynter dig med det.


Derfor er Ti-pegs et must, da du både ser smart ud, sparer lidt vægt på cyklen - som du med fordel kan opbygge med franske hotdogs i stedet - og så er tænderne på fodhvilerne ekstra kraftige, så du står bedre fast.


Prisen på goonergejl af titanium er dog som oftest også derefter, men Ti-pegs fra Twenty ligger i den billige ende af spektret, selvom vi stadig lander et par hundredlapper under de to-tusind dask.

I brug er fodhvilerne gode at have på sin cykel. De stærkere, spidsere tænder gør at man står bedre fast, selv når man i et sjældent overmodigt øjeblik, drister sig op at stå. At de er lettere bemærkes dog ikke af mig personligt, på den nærmest legendariske halvanden omgang jeg kan nå, inden der er dømt pause og pusten ud. Men hvis du er en pokalgal højoktan-karl, så forsøger du selvfølgelig at bringe den samlede vægt ned. Her er fodhvilere af titanium en rigtig god hjælper.


Når man skal bakse sin maskine ud og ind af skuret, så sørger de desuden for at dine skinneben hurtigt kommer til at ligne en strandvasker skambidt af en gråbjørn. Av, for satan. Men det tager man med, for når man mest holder til ved pølsevognen, så stråler ens maskine altså bare lidt mere, når der hænger et par Ti-pegs på den.


Er de så pengene værd, spørger du nu, i åndeløs spænding. Det synes jeg. Sagt som en der træner engang imellem, når solen står rigtigt, og banen er nyfriseret - og mest køber dele til den fine gule, fordi det helst skal se så fedt ud som muligt. Kan man vinde i ryttergården, hvad tæller så egentlig mere? Alt i alt er Ti-pegs fra Twenty både fede og hjælpsomme, og prisen på dem er særdeles stærk, i forhold til andre produkter på markedet, selvom den stadig er til den høje side. Så sørg lige for at din affjedring virker, at du giver maskinen noget ordentlig olie at drikke, og at du har knopper på dækkene, inden du stæser ud for at slæbe titanium med hjem.


Fodhvilerne kan købes på: www.24mx.dk


Har du/I noget der har med cross at, som MX-Index skal teste? Så smid os en mail eller en PB!


Foto: Klaus Rasmussen

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder
bottom of page