top of page

Nyt blod, en skal-blive mester, og æ' knejt' fra Silkeborg - VM MX2-optakt!


Så er der ikke længe til! VM i motocross 2023 sparkes i gang i weekenden, når feltet rammer Villa La Angostura i Argentina. Hvem skal være verdensmester 2023? Der er mange om buddet - ikke mindst i MX2-klassen, hvor der kommer masser af nye navne til, flere har skiftet farver og tapet undervejs i vinter, og hvor alle danske øjne er på Mikkel Haarup! Vi har lige snuppet de faste kørere ud, der stiller op i Argentina, og givet dem et nærmere kig!


11. Mikkel Haarup - Danmark - Big Van World MTX Kawasaki

Fire gange nåede Mikkel på podiet i 2022 - én af dem i Argentina - og det er en generel holdning i miljøet, også i udlandet, at han skulle have kørt med om pladserne helt i toppen af tabellen også, hvis ikke det havde været for de tekniske problemer hans team stødte ind i. Desværre kommer Mikkel til Argentina uden et opstartsløb i kroppen, så det er begrænset hvor meget han har siddet på sin løbscykel. Vi tror dog at hans skift til at træne på 450'ere i vinter, kommer til at gøre ham godt. Vi ved han kan. Nu håber vi bare grejet kan holde hele vejen igennem sæsonen! #11traingo


17. Cornelius Tøndel - Norge - SM Actions Racing Team

Cornelius kørte en god sæson i EMX250 sidste år, hvor titlen dog glippede til sidst. Nu har han så fået chancen i VM-klassen, og hvis man skulle pege på en af de største overraskelser i de forskellige opstartsløb, så kunne han godt være en af dem. Nordmanden tromlede flere fabrikskørere til italiensk mesterskab, og kommer uden tvivl med selvtilliden i orden til Argentina. Hold øje med ham, siger vi bare.


22. David Braceras - Spanien - F&H Kawasaki Racing Team

F&H Kawasaki har ikke haft en god off-season. I hvert fald hvis man kigger til udefra. Man skrev kontrakt med Lotte van Drunen, der så forlod teamet kort tid efter, og man måtte se Guillem Farres ryge til USA, hvorefter Braceras blev indkøbt som erstatning. Resultaterne i opstartsløbene har haltet, og det skal blive spændende at se, om spanieren kan finde noget mere fart end han har vist i grønt hidtil. Springet er stort fra EMX250-klassen, og der er ekstra meget talent at drukne i, i år.


24. Kevin Horgmo - Norge - F&H Kawaski Racing Team

Norske Horgmo slog sit navn fast sidste år, og sigter efter at komme mere på podiet i år. Vi ved at han har farten og talentet, men har kæmpet med småfejl hele 2022, der har kostet dyrt. Resultaterne i opstartsløbene har ikke været af hans sædvanlige standard, men vi håber nordmanden har fået styr på det hele, når starten går i weekenden. Vi vil gerne have Skandinavien på landkortet, når VM ruller, og jo flere korsflag over pallen, jo federe er det bare. Sådan er det.


27. Tom Guyon - Frankrig - Fantic Factory Team Maddii

Den unge franskmand brændte igennem ved lejligheder i 2022, og har altså fået chancen for at vise Fantic frem i VM. Han har været nogenlunde i opstartsløbene, men med en top 3-placering i et heat sidste år, så håber Marco Maddii nok på noget mere. Der er dog tid og plads til at han kan vokse med opgaven.


39. Roan van de Moosdijk - Holland - Nestaan Husqvarna Factory Racing

Konstellationen hos Rasmus Krogh Jørgensens tropper har ændret sig i vinter, hvor hver kører mere eller mindre har gjort sin egen ting, for at blive klar. Van de Moosdijk vendte sent tilbage efter en skade sidste år, men kørte sig bedre og bedre. Nu har han haft en hel vinter til at gøre sig klar, og han vil nok gerne ud og vise, at han ikke står tilbage for hverken De Wolf eller Coenen - som det ellers har været holdningen generelt i medierne.


44. Rick Elzinga - Holland - Monster Energy Factory Yamaha MX2

Europamesteren i EMX250 får chancen hos Yamaha, efter han nappede dem et mesterskab sidste år. Og hollænderen kan sit kram, ingen tvivl om det. Især når det bliver sandet. Problemet er, at han kommer til at blive holdt op imod Geerts og Benistant, der nok kommer til at overstråle ham. Så han skal vise at han ikke bare er tredje hjul hos Yamaha, hvis der skal være mere fabriksgrej i fremtiden. Det kan så samtidig også virke som en god motiverende faktor.


67. Yago Martinez - Spanien - Racestore KTM

Martinez har også taget skridtet op fra EMX250-klassen, hvor han vandt et heat sidste år, og ved lejligheder gjorde det godt. Han har desuden været godt kørende til spansk mesterskab i MX1-klassen her de sidste par måneder. Men vi tvivler på at tempoet rækker til at gøre sig gældende oppe i front. Han kan selvfølgelig gøre os til skamme, men vi venter og ser.


72. Liam Everts - Belgien - Red Bull KTM Factory Racing

Der er potentiale i Liam Everts. Det snakkede vi allerede om da vi sendte på discovery+ sidste år. Han har arvet sin fars elegance og tekniske tilgang til at køre på motorcykel, så det er en fornøjelse at se på. Nu har han så fået chancen hos fabriks-KTM - skønt han var en sen signing. Han har været solid i opstartsløbene, og det ville være vanvittigt at tro, at nogen kører hos Red Bull KTM ikke bliver en faktor når det går løs.


74. Kay de Wolf - Holland - Nestaan Husqvarna Factory Racing

Har Kay de Wolf fået tæmmet sin vildskab? Det er nok et af de spørgsmål som international motocross venter mest på at få besvaret. Der har været nogle styrt og forhastede beslutninger i opstarten, så helt fri for den slags, er den talentfulde hollænder altså ikke. Der har også været sejre - for eksempel da det blev tungt og hullet i Lierop. Husqvarna har arbejdet benhårdt med at få den unge mand til at administrere sit gudsbenådede talent noget bedre, og vi glæder os til at se om det har virket.


79. Sacha Coenen - Belgien - Red Bull KTM Factory Racing

Vi har skrevet lidt om det, og også snakket lidt. Coenen-brødrene skulle have været til Diga Procross, der som bekendt lukkede ned. Kontrakterne med KTM-koncernen var skrevet, og hvad gør man så? Man giver dem en fabrikscykel hver. Her på MX-Index mener vi stadig, at Lucas altid har været den bedste af de to, og den udtalelse holder vi fast i. Sacha er hurtig - især på en fabriks-KTM - men også lidt for ustabil. Vi må undvære ham i sæsonstarten, da han styrtede i weekenden og kom til skade med sin skulder, hvilket naturligvis er ærgerligt. Vi håber han virkelig kan holde den på hjulene, når han vender tilbage igen.


80. Andrea Adamo - Italien - Red Bull KTM Factory Racing

Der er ingen tvivl om, at Red Bull KTM før har udrettet mirakler. Vi snakkede om, at fremtidsudsigterne for Liam Everts, var større end for Adamo, da man skrev under med dem sidste år, hvis ikke italieneren kunne løfte sin teknik. Og det må man bare konstatere, at han har gjort. Han har været blændende hurtig i opstartsløbene, og hvor er det dejligt at se, når en rigtig hurtig gut, bare lige knokler for at gøre sig selv endnu bedre. Vi glæder os til at se ham på banen i Argentina!


93. Jago Geerts - Belgien - Monster Energy Factory Yamaha MX2

Jago Geerts SKAL være verdensmester i år. Han har option på at rykke i MXGP næste år, men det må betegnes som en fadæse, hvis titlen glipper en gang mere, efter adskillige sølvmedaljer, og en tabt titel i sidste heat i 2022. Han har været syg i opstarten og har kun kørt et enkelt opstartsløb. Det var ikke overbevisende, men Jago kan noget specielt på sin cykel - NÅR han bliver hængende på den.


96. Lucas Coenen - Belgien - Nestaan Husqvarna Factory Racing

Vinder af off-season 2022/2023. Lucas Coenen var bedste kører i EMX250-klassen hen imod slutningen sidste år, og med sine kun 16 år, har han været her, der, og alle vegne i opstartsløbene i år, og tromlet henover mange af sine kommende modstandere. Ham her har talentet til at sprænge klassen i stykker.


122. Camden McLellan - Sydafrika - JM Honda Racing

Sydafrikaneren kommer også op fra EMX250-klassen, og er en af dem, der virkelig har knoklet for at slå igennem. Senest kæmpede han med de europæiske visum-myndigheder, for at få lov at vende tilbage til kontinentet, efter en ferie i hjemlandet. Det er derfor ikke meget vi har set ham på banen på Hondaen, men vi ved han er en slider, og når han først kommer ind i det, så kunne han godt være mand for nogle gode præstationer.


125. Emil Weckman - Finland - Honda SR Motoblouz

Endnu en sæson, og finske Weckman er tilbage. Han har været plaget af skader i flere sæsoner nu, men vi synes faktisk han formåede at løfte sig, hen mod slutningen af 2022. Ikke prangende, men bedre. Spørgsmålet er om han har det der skal til, for at tage over for Rubini for det franske Honda-team. Det kommer an på en prøve.


180. Leopold Ambjörnson - Sverige - Team Leoparden Racing

Leoparden er klar. Leopold Ambjörnson tager en sæson mere for sit eget team, og vi håber han får succes. Han er i hvert fald en sjov gut, der har rigeligt med finansiel opbakning med hjemmefra. Når det så er sagt, så knokler han virkelig på, og det skal blive spændende at se, om han kan omsætte sin flid til resultater i år.


198. Thibault Benistant - Frankrig - Monster Energy Factory Yamaha MX2

Franskmanden må uden tvivl være i spil som en af favoritterne til titlen - måske kun overgået af Geerts. Han kom sent i gang sidste år efter skade, men formåede alligevel at køre sig op i top 5. Vi spår at han tager en medalje i årets VM - og vi ville ikke blive overraskede, hvis den endte med at være af guld.


253. Jan Pancar - Slovenien - JP253 KTM

Sloveneren er tilbage med sit eget team, og vi roste ham meget for præstationerne sidste år - ISÆR på det hårde underlag. Skal han gøre sig gældende i top 10, så skal han dog sørge for ikke at blegne når det bliver sandet. Han har bygget hele sit eget setup omkring sig, og har udtalt at han foretrækker det sådan.


516. Simon Längenfelder - Tyskland - Red Bull Gasgas Factory Racing

Skulle man nu pege på en titel-favorit der ikke kørte på en blå cykel, så er Längenfelder uden tvivl en af dem man skal pege på. Bronzemedaljen tog han sidste år, og han lader til at være godt kørende igen i år. Han er både elegant og teknisk dygtig på sin cykel, og har han bare bygget på sit niveau her i vinter, så bliver han rigtig giftig for de andre, når det går løs.


912. Joel Rizzi - England - Riley Racing

Englænderen er klar til endnu en tørn i blåt. Han var godt kørende på Hawkstone Park, men hang lidt i bremsen i weekenden i Lierop. Han er uden tvivl talentfuld, men han blev stadig kastet direkte ind i VM-heksekedlen, da han debuterede for et par sæsoner siden. Vi må se om han er ved at arbejde sig ind i det!

Comentários


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page