top of page

Patronguld, TKO dobbelt 9, og mesterlige Mikkel!


VM-finalen havde det hele! Det hele og mere til! MXGP-klassen fandt sin verdensmester, og de tre danske kørere sluttede med bravur og manér!


MXGP

Thomas Kjer Olsen viste nemlig at han slutter i topform, især i første heat, da VM-finalen i dag tordnede ud over banen i Mantova. Thomas kørte nemlig sig selv ind på en plads som nummer 6 i heatet, og det hjalp ham til en placering som nummer 9 på dagen. Resultatet gjorde også at Thomas rykkede op som nummer 9 i kampen om VM, hvor han slutter sæsonen af. Et fantastisk resultat for det danske es! Og så drejede alt sig ellers om titelkampen. Jeffrey Herlings imod Romain Febvre. En duel der gik fra spændende og til absurd spændende, da The Bullet vandt første heat foran Febvre, og derved sørgede for at der var 0 point imellem dem inden andet heat. Her passerede Herlings Febvre tidligt, inden franskmanden desværre styrtede, og i grove træk fordelte guldet. Derved kunne Jeffrey Herlings nyde sit VM nummer 5 i karrieren. Febvre tog tredjepladsen på dagen, og sølvet, imens Tim Gajser tog andenpladsen på dagen og bronzen.


Thomas Kjer Olsen: "I dag har været en god slutning på sæsonen for mig. Jeg følte mig super godt tilpas på cyklen i det første heat og sluttede som 6'er, hvilket var mit bedste heat-resultat i MXGP-klassen indtil videre. Jeg rykkede også op som 9'er i mesterskabet, så det har været en god afslutning på året. Der var et tidspunkt hvor jeg faldt ned som nummer 13 i mesterskabet, indtil jeg vendte det hele omkring i anden halvdel af sæsonen, og forbedrede mine kvalifikationer, min fart og den generelle følelse på cyklen. Jeg er blevet bedre og bedre, og at slutte som nummer 9 i min rookie-sæson er et rigtig godt resultat. Jeg kunne ikke have gjort det, uden et godt team bag mig, der har været super hjælpsomme igennem mit første år i MXGP-klassen, så det er rart at kunne betale dem lidt tilbage, med en stærk afslutning på sæsonen."


Resultat, Mantova 2:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Romain Febvre - Kawasaki

4. Jeremy Seewer - Yamaha

5. Jorge Prado - KTM

6. Brian Bogers - Gasgas

7. Glenn Coldenhoff - Yamaha

8. Ruben Fernandez - Honda

9. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

10. Jeremy van Horebeek - Beta


VM 2021:

1. Jeffrey Herlings - 708p

2. Romain Febvre - 703

3. Tim Gajser - 688

4. Jeremy Seewer - 566

5. Jorge Prado - 562

9. Thomas Kjer Olsen - 332


MX2

Men det var ikke kun i MXGP at danskerne strålede i dag! Mikkel Haarup var nemlig flyvende i MX2-klassen! Danskeren startede dagen med en fjerdeplads i første heat, og i andet heat kæmpede han en syvendeplads hjem i suveræn stil! Det gav en placering som nummer 5 på dagen, og altså Mikkels bedste resultat i år! Bastian Bøgh Damm var også stærkt kørende, og missede endnu en top 10 med bare 2 point. Samlet slutter Mikkel som nummer 11 i årets VM, imens Bastian slutter som nummer 19, og Glen Meier som nummer 26, på trods af at han ikke har kørt i nærheden af alle afdelingerne. Maxime Renaux fik overrakt sit guld, han sikrede sig allerede i Arco di Trento, imens GP-sejren og sølvet gik til Jago Geerts. Tom Vialle udgik og måtte nøjes med bronzen.


Resultat, Mantova 2:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Maxime Renaux - Yamaha

3. Kay de Wolf - Husqvarna

4. Mattia Guadagnini - KTM

5. Mikkel Haarup - Kawasaki

6. Conrad Mewse - KTM

7. Jed Beaton - Husqvarna

8. Rene Hofer - KTM

9. Andrea Adamo - Gasgas

10. Simon Längenfelder - Gasgas

11. Bastian Bøgh Damm - KTM


VM 2021:

1. Maxime Renaux - 734p

2. Jago Geerts - 610

3. Tim Vialle - 570

4. Mattia Guadagnini - 548

5. Jed Beaton - 540

11. Mikkel Haarup - 326

19. Bastian Bøgh Damm - 142

26. Glen Meier - 31


Du kan finde alle resultater fra i dag og årets VM her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at du kan se finalen, on-demand, gratis på discovery+! (Tusind tak til alle der har set med i år! Vi slutter sæsonen af med vores studieshow i næste uge!)


Foto: Juan Pablo Acevedo

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page