top of page

- Planen er at køre så mange løb som muligt


Simon Mathiasen kørte sin første sæson som A-kører i 2020, og set i det lys, så gjorde han det blændende flot. Det blev nemlig til en samlet syvendeplads til DM i MX1-klassen. Nu står 2021 så for døren - forhåbentlig inden længe - og vi fik derfor en snak med Simon om, hvad den nye sæson kommer til at bringe, ligesom han også lige bryder 2020 ned for os.


Simon Mathiasen: "2020 var mit første år i A-klassen. Jeg startede året ud med at daffe til Red Sand i 3-4 uger, med min træner Mathias Gryning. Jeg fik en masse timer på cyklen og fik egentlig rimelig god fart på. Så da vi kom over grænsen til Danmark igen, var jeg max klar på at køre løb. Men så kom den kære corona, og vendte vrangen ud på løbskalenderen, samt hverdagen. Det blev pludselig umuligt at køre og de privat baner man kendte, lukkede egentlig også. Det var jo nærmest umuligt at få kørt, men jeg endte faktisk med at få kørt en hel del, da en makker hjemmefra allerede havde en bane. Den fik jeg heldigvis lov til at lave om, og den endte faktisk med at blive rigtig fed. Da folk begyndte at snakke om at DM alligevel blev til noget, så kunne man jo nærmest ikke få armene ned igen. Desværre blev det jo kun til 2 afdelinger, men heldigvis gik de 2 afdelinger over al forventning.


Jeg vidste ikke rigtig hvor jeg lå henne i feltet, men jeg mente nu at jeg godt kunne klemme mig ind i top 15. Jeg endte med at køre en 8. plads hjem i Esbjerg til første afdeling, og en 9. plads til anden afdeling på Mors. Samlet blev det faktisk til en 7. plads i DM, hvilket jeg faktisk er ret stolt af, når det nu var mit første år i A klassen.


I år sidder jeg igen på ryggen af en Kawasaki, med Kærsgaard-klister og fuldt Alpinestars gear. Jeg glæder mig utrolig meget til at komme i gang med køre. Jeg træner konditionsmæssigt som aldrig før, og jeg er faktisk 10 kilo lettere end sidste år jeg tog til Spanien. Så jeg har på fornemmelsen at 2021 bliver et godt år. Men da vejret ikke tillader at få kørt, så drager jeg igen til Red Sand i 5 uger med Motoconcept 334. Planen er at køre så mange løb som muligt, derfor har jeg også valgt at købe DMCU-licens i år. Jeg krydser alt jeg har for at 2021 bliver proppet med løb og gode timer på banerne, med eller uden sprit og mundbind. Stor tak til alle mine sponsorer og ekstra tak til min far!"

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page