Skandinavisk super-debut i Mantova!


Norske Martine Hughes har længe været et stort talent når det kommer til international motocross for kvinder, og med en kontrakt med Honda 114 Motorsports til nordmandens første sæson i VM, var der nok mange - især skandinaviske - øjne på hende, under første afdeling i Mantova i sidste weekend. Men at hun skulle brage ud af starthullerne på den måde hun gjorde, hvor hun tog en samlet tredjeplads og kørte sig selv på podiet, var alligevel en stor bedrift! Vi fik en snak med hende om hvordan aftalen med Honda kom i stand, og om hvordan hun oplevede weekenden i Italien.


Martine Hughes: "Jeg ved ikke hvad jeg havde regnet med inden VM-premieren, jeg prøvede faktisk ikke at have for mange forventninger. Men jeg håbede da at nærme mig en femteplads. Mit skifte til Honda 114 Motorsports blev faktisk lidt sat op af min træner, Espen Blikstad. Han spurgte mig om et team var interessant for mig, og det sagde jeg ja til. Så mens han var rundt til VM sidste år, for at se på de norske kørere, så han samtidig efter et team til mig. Det var sådan han kom i kontakt med Livia [Lancelot.] Efter 2021-sæsonen rejste min mor og jeg til Frankrig i december, for at besøge teamet. Og helt i slutningen af 2021, endte det så med at jeg skrev en 1-årig kontrakt med teamet.


Det var noget af en weekend i Mantova! Alt er vældig stort og professionelt. Jeg vidste overhovedet ikke hvordan en VM-weekend fungerede, så det var godt at have teamet der. Jeg kørte ind på andenpladsen i tidskvalen', og det var virkelig vildt, men jeg vidste jo også godt, at tidskval' og race er to helt forskellige ting. Så målet var egentlig at lave to gode starter, og så lave så lidt fejl som muligt i de to heat, og det fungerede jo faktisk ganske godt!


Og om jeg bliver verdensmester en dag? Det er i hvert fald målet at blive verdensmester!"


Foto: Infront Moto Racing 2022 @ M. Zanzani

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
fxr.jpg
Facebook Nyheder