top of page

Skrækkelig danskerdag i Letland


Så nemt kan det egentlig siges. Vores EMX125-drenge leverede gode heat, men ellers var der ikke meget at juble over i VM-klasserne, på en weekend vi som danskere nok hurtigt vil forsøge at glemme. Men der blev kæmpet og vist mandshjerte, og det kan også noget!


MXGP

Desværre var MXGP-klassen i dag uden Thomas Kjer Olsen, der styrtede under gårsdagens kvalheat, og altså ikke stillede til start. Det gjorde derimod Tim Gajser, der drev gæk med alt og alle på banen. To mesterligt opsatte heatsejre blev det til, kun tilsat en smule drama i de sidste sving af første heat, hvor Jorge Prado endelig svarede igen, og som en ærgerlig følge deraf, desværre sprang sammen med Gajser. Det endte med et voldsomt styrt til Prado, mens Gajser slap med skrækken. Dagens samlede andenplads gik til Pauls Jonass, til hjemmepublikummets store glæde, mens Ruben Fernandez sluttede på podiet for første gang i MXGP-klassen.


Resultat, GP Letland:

1. Tim Gajser - Honda

2. Pauls Jonass - Husqvarna

3. Ruben Fernandez - Honda

4. Glenn Coldenhoff - Yamaha

5. Maxime Renaux - Yamaha

6. Alberto Forato - Gasgas

7. Brian Bogers - Husqvarna

8. Jeremy Seewer - Yamaha

9. Calvin Vlaanderen - Yamaha

10. Ben Watson - Kawasaki


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Jorge Prado

3. Maxime Renaux

17. Thomas Kjer Olsen


MX2

Første heat i MX2-klassen gik fra slemt til værre for danskerne, allerede på første omgang. Bastian Bøgh Damm nåede kun halvt ned ad starten, før han styrtede og måtte udgå. Senere blev han forment adgang til start i andet heat, da han havde smerter i ryggen. Vi er knuste på Bastians vegne, men vi er sikre på at han er klar til at tage grusom hævn i Maggiora om to uger. Mikkel Haarup nåede også kun en halv omgang af første heat, så hoppede han direkte ned i Camden McLelleans styrtede cykel, og måtte udgå med en smadret udstødning. I andet heat var det noget bedre, men en dårlig placering på den vitale start i Letland, gjorde at Mikkel kun nåede op som 9'er over stregen. Glen Meier kørte et godt første heat, hvor han tog to gode VM-point mere. Sejren gik til Jago Geerts, der derved kørte sig tilbage i spidsen af VM, dog med samme pointantal som Tom Vialle, men foran på antal heatsejre. Mikkel Haarup deler nu tredjepladsen pointmæssigt med Simon Längenfelder og Kay de Wolf. Kevin Horgmo tog karrierens største skalp, da han tog andenpladsen på dagen, foran Tom Vialle.


Resultat, GP Letland:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Kevin Horgmo - Kawasaki

3. Tom Vialle - KTM

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Thibault Benistant - Yamaha

6. Simon Längenfelder - Gasgas

7. Håkon Fredriksen - Honda

8. Isak Gifting - KTM

9. Mattia Guadagnini - Gasgas

10. Andrea Adamo - Gasgas

15. Mikkel Haarup - Kawasaki

25. Glen Meier - KTM

34. Bastian Bøgh Damm - KTM


Samlet:

1. Jago Geerts

2. Tom Vialle

3. Simon Längenfelder

5. Mikkel Haarup

33. Glen Meier


Husk at du kan gense VM-heatene, gratis og on-demand, på discovery+, lige når du har lyst: https://www.discoveryplus.com/dk/sport/motocross/motocross-world-championship


EMX125

Både Nicolai Skovbjerg og Mads Fredsøe kørte dagens enlige EMX125-heat i Letland, og her var der igen point til begge drenge. Nicolai sluttede derved GP'et som 14'er, mens Mads blev nummer 18. Sejren gik til Cas Valk, der derved tog føringen i EM tilbage.


Du kan finde alle resultater her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Kawasaki

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page