top of page

Skrækkeligt GP for danskerne i Ernée ...


... så nemt ville vi ikke ønske det kunne siges, men det beskriver meget godt, hvordan det franske GP sluttede for de danske kørere. I hvert fald i VM-klasserne. Derudover blev gensynet med Ernén et fantastisk skue som tilskuer.


MX2

Mikkel Haarup kørte til bom som nummer 20, efter sine uheld i kvalheatet i går, men desværre formåede danskeren ikke rigtig at komme med da starterne gik. I første heat fik han dog kørt sig fint op igennem feltet, indtil han nåede syvendepladsen over stregen. Andet gik lidt ligesom første, indtil Mikkel desværre måtte trække sig halvvejs igennem heatet. Det gav en placering som nummer 13 på dagen, og samtidig rykkede han ned på den samlede femteplads i kampen om VM. Glen Meier nåede kun en halv omgang af første heat, så styrtede han voldsomt og slog skulderen. Vi prøver selvfølgelig at finde ud af hvor galt det er fat med Glen. I stedet udviklede GP'et sig til en fransk fest, hvor Tom Vialle, trods lidt bump på vejen i andet heat, kunne tage sejren, for næsen af Jago Geerts, med Thibault Benistant på tredjepladsen.


Resultat, GP Frankrig:

1. Tom Vialle - KTM

2. Jago Geerts - Yamaha

3. Thibault Benistant - Yamaha

4. Kevin Horgmo - Kawasaki

5. Simon Längenfelder - Gasgas

6. Liam Everts - KTM

7. Andrea Adamo - Gasgas

8. Jan Pancar - KTM

9. Isak Gifting - KTM

10. Tom Gyon - KTM

13. Mikkel Haarup - Kawasaki

26. Glen Meier - KTM


Samlet:

1. Tom Vialle

2. Jago Geerts

3. Simon Längenfelder


MXGP

Den store klasse blev ligeledes et brag af et løb! Der var alt det drama vi har manglet til de første GP'er, godt hjulpet på vej af gårsdagens udvandring fra kvalheatet. Det betød nemlig at mange af favoritterne kom helt ude fra på bommen, og det gav noget spænding i starterne - og nogle overraskelser. Det startede i hvert fald højdramatisk, da mange var involverede i et stort startstyrt i første start. Det var dog alligevel Jorge Prado der kom bedst afsted, men han havde ikke et svar til Jeremy Seewer i hverken første eller andet heat, der viste sig som dagens bedste. Schweizeren tog GP-sejren foran netop Prado, og så Glenn Coldenhoff, der tog tredjepladsen med en heatsejr i andet heat, og skubbede Tim Gajser ud af podiet.


Resultat, GP Frankrig:

1. Jeremy Seewer - Yamaha

2. Jorge Prado - Gasgas

3. Glenn Coldenhoff - Yamaha

4. Tim Gajser - Honda

5. Ruben Fernandez - Honda

6. Brent van Doninck - Yamaha

7. Jeremy van Horebeek - Beta

8. Maxime Renaux - Yamaha

9. Ben Watson - Kawasaki

10. Pauls Jonass - Husqvarna


Samlet:

1. Tim Gajser

2. Maxime Renaux

3. Jeremy Seewer


EMX125

Der var dog én dansker der virkelig lykkedes i dag, og det var Mads Fredsøe. Danskeren kørte årets bedste EM-heat, og kunne tage tiendepladsen til slut i heatet, og 14. pladsen i GP'et. Sejren gik til hollandske Cas Valk.


EMX250

Der var også god kamp om det i EMX250, der dog var uden dansk deltagelse. Det endte med en sejr til Rick Elzinga, der er i spidsen af serien, dog kun med én enkelt point ned til norske Cornelius Tøndel.


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Og du må heller ikke snyde dig selv for VM-heatene i fuld længde, som du finder on-demand på discovery+ her: https://www.discoveryplus.com/dk/sport/motocross/motocross-world-championship


Foto: Kawasaki

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page