top of page

Spændingen går hele vejen til finalen!


Næstsidste afdeling af VM 2021 blev akkurat det drama vi havde håbet på og mere til - med spændingen intakt til finalen på onsdag, og med gode danske præstationer!


MXGP

Thomas KJer Olsen kørte nemlig endnu et godt GP i Mantova, selvom det startede stille ud for det danske es, med en 13. plads i kvalifikationen. Det blev fulgt op af 7. plads i første heat og så en 10. plads i andet heat, for an samlet ottendeplads til slut. Noget der beviser at Thomas har godt styr på banen i Mantova. I spidsen eksploderede det hele, akkurat som vi havde håbet! Romain Febvre kom til afdelingen, ét point foran Tim Gajser, og tre foran Jeffrey Herlings. Og især i første heat, blev der skruet maksimalt op for drama-knappen. Herlings styrtede og måtte køre sig op igennem feltet, Gajser skar banen, ligesom Lupino gjorde til Nations, men fik kun 5 placeringers straf for det, og ALLE væbnere kom i spil, Boisrame, Fernandez, Prado og Cairoli. (Husk at gense heatet på discovery+, hvis du ikke så det.) Det endte med sejr til Febvre, foran Herlings og Cairoli. I andet heat gjorde The Bullet dog kort proces, med en sikker sejr foran Febvre. Gajser kunne kun trække en tredjeplads ud af hatten, og er derfor halvt hægtet af i kampen om mesterskabet, der kommer til at stå imellem Herlings og Febvre på onsdag! Et sidste showdown! Hvem skal være verdensmester 2021?


Thomas Kjer Olsen: "Jeg er virkelig glad for hvordan tingene går, her hen imod sæsonafslutningen. Jeg synes jeg oplever mange gode ting med min kørsel, og jeg var i stand til at presse hele vejen fra 14. pladsen til ottendepladsen i første heat. Det er ret svært at overhale på banen, men jeg fik nogle ting til at ske. Jeg endte faktisk som 7'er, da Tim Gajser blev rykket ned i tabellen. Jeg fik en god start i andet heat, men jeg havde ikke den samme gode følelse på cyklen som jeg havde i første heat. Jeg kørte med en ret god fart, men jeg følte mig ikke godt tilpas på banen, så det var svært at presse. Så en ottendeplads? Jeg tager den! Og jeg er godt tilfreds med endnu et solidt resultat."


Resultat, Mantova 1:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Antonio Cairoli - KTM

4. Tim Gajser - Honda

5. Jeremy Seewer - Yamaha

6. Ruben Fernandez - Honda

7. Jorge Prado - KTM

8. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

9. Alessandro Lupino - KTM

10. Brian Bogers - Gasgas


Samlet:

1. Romain Febvre - 661p

2. Jeffrey Herlings - 658

3. Tim Gajser - 646

10. Thomas Kjer Olsen - 309


MX2

Mikkel Haarup var igen på pletten med en god kvalifikation, og kørte til bommen som nummer 5. Desværre blev Mikkel hjulpet moderat af i andet sving, og måtte derfor igen køre sig igennem feltet i første heat. Han nåede op som nummer 10, inden han løb tør for tid. I andet heat kom han bedre fra start, men fik desværre lige et hul imellem sig og de første, som han ikke kunne lukke. Det gav en ottendeplads i heatet, og en samlet tiendeplads på dagen. Bastian Bøgh kørte også en god kvalifikation, og lavede en god start i første heat, men røg desværre med i et startstyrt. Derfor blev det kun til 17. plads i første heat, imens han hentede en 13. plads i andet heat, og en 15. plads på dagen. Sejren gik til Jago Geerts, der delte i porten med sin teamkammerat, og allerede kronede verdensmester, Maxime Renaux. Tom Vialle tog tredjepladsen.


Resultat, Mantova 1:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Maxime Renaux - Yamaha

3. Tom Vialle - KTM

4. Jed Beaton - Husqvarna

5. Kay de Wolf - Husqvarna

6. Isak Gifting - Gasgas

7. Rene Hofer - Kawasaki

8. Mattia Guadagnini - KTM

9. Simon Längenfelder - Gasgas

10. Mikkel Haarup - Kawasaki

15. Bastian Bøgh Damm - KTM


Samlet:

1. Maxime Renaux - 689p

2. Tom Vialle - 570

3. Jago Geerts - 563

12. Mikkel Haarup - 294

19. Bastian Bøgh Damm - 124


Du kan finde alle resultater fra dagens GP her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Du kan gense alle dagens heat, gratis og on-demand, på discovery+!


Vi ses på onsdag klokken 11, til en finale der kan gå hen og blive legendarisk!


Foto: Juan Pablo Acevedo

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page