top of page

Spektakulær førstedag i Loket!


To danske VM-debutanter, finalekaos for 65/85cc, og stærke danskere i EMX2-t, tegnede meget godt billedet af førstedagen i tjekkiske Loket, hvor der var danskere her, der og alle vegne, og hvor der blev kørt ræs for alle pengene hele vejen rundt.


MX2

Magnus Smith holdt på sin første VM-start nogensinde, og der var gode tanker at spore i dagens kvalheat, hvor han var helt oppe og snuse til 17. pladsen, inden han desværre måtte falde tilbage i feltet. Samtidig kørte William Kleemann et virkelig godt kvalheat, og fulgte langt hen ad vejen Magnus op igennem og ind i top 20, inden William også sluttede lige udenfor. Det lover godt for i morgen for begge drenge! Sejren tog Andrea Adamo sig knusende sikkert af, og udnyttede et kæmpestyrt i starten, hvor Thibault Benistant, hans nærmeste konkurrent i den samlede stilling, styrtede voldsomt. Simon Längenfelder tog andenpladsen, foran Liam Everts.


Magnus Smith: "Det gik egentlig meget godt, synes jeg. Jeg lå indenfor i top 20 de første femten minutter. Jeg blev lidt træt derefter, og måtte lidt længere ned, men der er en ny dag i morgen, og jeg giver den alt hvad jeg har når det går løs!"


Resultat, kvalheat, GP Tjekkiet:

1. Andrea Adamo - KTM

2. Simon Längenfelder - Gasgas

3. Liam Evert - KTM

4. Isak Gifting - Gasgas

5. Kay de Wolf - Husqvarna

6. Jago Geerts - Yamaha

7. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

8. Kevin Horgmo - Kawasaki

9. Camden McLellan - Honda

10. Ferrucio Zanchi - KTM


MXGP

Mathias Jørgensen debuterede også til VM i dag, og langt hen ad vejen så det virkelig godt ud for danskeren. Han kørte klogt og stabilt i kvalheatet, og var langsomt på vej op i top 20. Desværre blev Mathias læsset af, da han var kommet op som nummer 21, og fik sin arm i baghjulet på Petar Petrovs Yamaha, så han måtte udgå. Han er forslået, men er klar til at give den en skalle i morgen igen. Sejren tog Jorge Prado sig af, mens Jeremy Seewer og Romain Febvre kæmpede indædt om anden- og tredjepladsen. Tim Gajser vendte desuden tilbage med hurtigste tid i kvalen', inden han tog sjettepladsen i kvalheatet.


Mathias Jørgensen: "Jeg blev desværre kørt rimelig hårdt af, så min albue røg i ham den andens baghjul, og min arm blev midlertidig lammet og jeg blev lidt forslået. Virkelig ærgerligt, da jeg lå 21'er, og var vej fremad igennem feltet. Jeg er klar igen i morgen. Jeg kører lidt restitution her til aften og i morgen tidlig. Jeg synes jeg har kørt fint i dag, men man skal lige op i deres tempo."


Resultat, kvalheat, GP Tjekkiet:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Jeremy Seewer - Yamaha

3. Romain Febvre - Kawasaki

4. Ruben Fernandez - Honda

5. Glenn Coldenhoff - Yamaha

6. Tim Gajser - Honda

7. Calvin Vlaanderen - Yamaha

8. Jeremy van Horebeek - Honda

9. Alberto Forato - KTM

10. Valentin Guillod - Honda


EMX2-t

Fire danskere klarede skærene videre til de pointgivende heat, i årets enlige afdeling af EM i 2-takt. Og her var Rasmus Pedersen mest toneangivende i dagens heat. Rasmus nappede næsten starten, og fik kørt sig op som nummer 2 på de første omgange. Herfra så det ud som om han kunne stikke af, men desværre tabte han lidt terræn hen mod slutningen af heatet, og måtte nøjes med sjettepladsen. Mads Fredsøe pendulerede ind og ud af top 10, og endte som nummer 11 til slut. Thomas Rasmussen holdt på sin første EM-start nogensinde, og efter at have kommet sig over starten, hvor han kom afsted som sidste mand, tog han ellers fat, og sluttede med gode tider og en placering som nummer 27, lige foran Nikolaj Skovgaard, der også kæmpede bravt. Sejren tog Cas Valk sig suverænt af, mens også norske Cornelius Tøndel kørte flot og tog andenpladsen.


EMX65

Willads Gordon var enlig dansker i de pointgivende heat, og han kæmpede bravt i det stærke felt. Willads sluttede som nummer 32. Sejren blev italiensk, til Francesco Assini.


EMX85

Alle fire danskere kom videre til de pointgivende heat, og så kunne fokus vendes på det, det egentlig handlede om! Bertram Thorius kom godt fra start, og lignede en der var på vej op i top 10, men desværre rendte Bertram ind i uheld, der gjorde at han måtte langt ned i feltet for at køre sig op. En anden der måtte køre sig op, var Jacob Bloch, der endte som bedste dansker, da han næsten forcerede et halvt felt, for at kunne slutte som nummer 22. Oliver Hald kørte også et stabilt heat, selvom han måtte give lidt placeringer til slut, og ende som nummer 26. Storm Maymann lavede en fin start, og lå langt oppe i feltet de første omgange, inden han måtte lade sig falde tilbage. Sejren gik til franske Liam Bruneau.


Alle EM-danskere har et heat igen i morgen! #gogogo


Du kan finde alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Husk at VM-klassernes første heat går klokken 13 i morgen på discovery+!

Kommentare


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page