top of page

Stærk TKO i Faenza!


Der var igen bud efter danskerne i VM-feltet, da syvende afdeling af VM i dag tordnede over de hårde bakkeskråninger i Faenza. Og der var både dansk glæde og ulykke da vi var færdige.


MX2

Mikkel Haarup startede dagen i fin stil, og #11 tog revanche fra i søndags, ved at kvalificere sig som nummer 3 til bommen. Desværre sluttede Mikkels dag tre sving inde i første heat. Han sprang direkte ned i tyske Simon Längendelder, der ikke formåede at springe et hop, og så måtte danskeren hårdt i jorden. Mikkel slog hovedet, men skulle være klar til at køre på søndag. Thomas Kjer Olsen kvalificerede sig som nummer 13, men da dagen var omme, så var det nummer gemt og glemt! For selvom TKO stadig døjer med efterveerne fra sin brækkede skulder, så hev han en vikingepræstation af de store op af hatten, og kørte sig på podiet for første gang i år. En heroisk bedrift, og vi glæder os allerede til søndag! Glen Meier var også fint med i første heat, men igen blev hvad der lignede de første VM-point, desværre vekslet til et 0, på de allersidste omgange. Sejren gik til Tom Vialle foran Maxime Renaux. Vi håber på 3 x danske point på søndag!


Thomas Kjer Olsen: "Jeg er virkelig glad for at være tilbage på podiet! Jeg er også glad på teamets vegne, fordi de har støttet mig igennem mine skader, og det er skønt at give dem et podieresultat igen! Jeg har manglet lidt aggressivitet siden vi begyndte at køre igen, men jeg genfandt den i dag, og jeg tror det hjalp mig til det her resultat. Vi lavede også nogle ændringer på cyklen inden første heat, som gjorde det hele mere behageligt for mig på banen, og det betalte sig virkelig. Andet heat var lidt sketchy, med alt det vand de kom på banen, men jeg tog mig min tid og arbejdede mig ind i heatet, så jeg kunne tage tredjepladsen til slut. En samlet tredjeplads - den tager jeg gerne! Målet var at forbedre mig fra i søndags, så en tredjeplads er perfekt."


Resultat, Faenza 2:

1. Tom Vialle - KTM

2. Maxime Renaux - Yamaha

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Jago Geert - Yamaha

5. Jed Beaton - Husqvarna

6. Stephen Rubini - Honda

7. Mattia Guadagnini - Husqvarna

8. Ruben Fernandez - Yamaha

9. Conrad Mewse - KTM

10. Ben Watson - Yamaha


Samlet:

1. Tom Vialle - 307p

2. Jago Geerts - 286

3. Maxime Renaux - 236


MXGP

Det helt store drama i den store klasse, udspillede sig allerede under den frie træning. Her styrtede Jeffrey Herlings nemlig voldsomt, og måtte flyves væk med helikopter. Det betød 0 point til den førende i den samlede stilling, og siden er det blevet meldt ud at han flyves til Belgien i morgen, for at blive undersøgt nærmere. Ud fra ordlyden ser det ikke ud som om vi får The Bullet at se på søndag heller. Derfor var kampen om VM pludselig helt åben igen, og det blev en indædt dogfight om teten i dag. Det endte dog med en første sejr i den store klasse til en glad Jorge Prado, der henviste Tim Gajser og Jeremy Seewer - der tog sin første heatsejr, til de efterfølgende pladser. Antonio Cairoli og Romain Febvre tog de sidste pladser i top 5.


Resultat, Faenza 2:

1. Jorge Prado - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Jeremy Seewer - Yamaha

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Romain Febvre - Kawasaki

6. Glenn Coldenhoff - GasGas

7. Mitch Evans - Honda

8. Arminas Jasikonis - Husqvarna

9. Gautier Paulin - Yamaha

10. Alessandro Lupino - Yamaha


Samlet:

1. Jeffrey Herlings - 263p

2. Antonio Cairoli - 241

3. Tim Gajser - 237Og husk at du kan se alle heat on-demand på Dplay!


Foto: Juan Pablo Acevedo

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page