top of page

Startlister til sidste EM-kval'!


Vi går en spændende weekend i møde! Ikke alene er der DM-A i Hjørring, men det skal også afgøres, hvem der skal med til næste kvalrunde i kampen om EM-titlen i 65cc og 85cc, når sidste indledende kvalrunde køres i Velke Uherce i Slovakiet.


For lige hurtigt at opsummere, da reglerne om kvalifikationen godt kan være lidt kringlede, så er det 25 kørere i hver klasse der går videre fra den indledende EM-kval' i hver zone. Her er Danmark en del af den centrale zone i Europa. De 25 fra hver zone, mødes til en slags semikval' - for Danmarks zones vedkommende i hollandske Axel - hvor de møder de 25 bedste fra nordøst-zonen. (Den med Sverige og Norge.)


Ud af den her semikval', kommer der så igen 20 kørere videre til den endelige EM-finale, der traditionen tro køres i tjekkiske Loket i juli.


Så for nu, gælder det om at holde sig i top 25, når weekendens ræs i Slovakiet er overstået.


I øjeblikket har Danmark tre kørere i den samlede top 25 i 65cc. Willads Gordon, Sander Egebjerg og Ksawery Krysztoforski. Se den foreløbige startliste til 65cc i Velke Uherce nedenfor.

I 85cc ser det også godt ud for de danske kørere. Her ligger Bertram Thorius nemlig på en tiendeplads inden sidste kval-afdeling i weekenden, mens Oliver Hald kun er to placeringer efter ham. Storm Maymann ligger nummer 15, med Jacob Bloch lige efter sig. Se startlisten i 85cc til den slovakiske afdeling herunder.

Husk at startlisterne kun er foreløbige, så de kan se anderledes ud, når tingene sparkes i gang i morgen.


Under alle omstændigheder, så kan der stadig nå at blive vendt op og ned på top 25, og især dem der ligger lige omkring det magiske skæringspunkt, kommer nok uden tvivl til at kæmpe med næb og kløer. Selvom man ikke har scoret point endnu, så kan man stadig nå at komme med.


Så krydser vi ellers fingre for at få så mange danskere som muligt med videre!


Men der køres også en afdeling af EM for kvinder - årets næstsidste afdeling af den serie - og her har vi også en enkelt dansker med. Barbara Aagaard er på startlisten, og Barbara ligger i øjeblikket på en ottendeplads i serien, der føres suverænt an af Lotte van Drunen. Find kvindernes startliste herunder.

Vi skal selvfølgelig nok holde øje med hvordan det går danskerne i Slovakiet hen over weekenden.


Foto: Alexander Svendsen

תגובות


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page