top of page

Stolpe ud for danskerne i Trentino


Danskerne viste fint tempo i Arco di Trento i dag, til fjerde afdeling af VM, men desværre så var marginalerne ikke i deres favør.


MX2

Mikkel Haarup lignede en der skulle gøre noget rigtig stort i dag, og da feltet gik ud på sidste omgang af første heat, var danskeren på tredjepladsen. Et teknisk problem ville det dog anderledes, så han måtte humpe den hjem en hel omgang, der sendte ham ned på niendepladsen. Den blev fulgt op af en femteplads i andet heat, så han sluttede som 8'er samlet. Fornuftigt, men der var fart til meget mere, og igen plaget af uheld. William Kleemann havde heller ikke dagen han havde håbet på, hvor blandt andet et knækket bagstel stak en kæp i hjulet. Ingen point til William i dag. Oscar Brix kørte stabilt, og tankede god erfaring i de to heat. Sejren tog Liam Everts sig af, igennem klog kørsel, mens Thibault Benistant og Simon Längenfelder sluttede podiet af. Der var drama for Kay de Wolf, da han røg i startstyrt i andet heat og måtte køre sig op igennem feltet. Han fører dog stadig VM.


Resultat, GP Italien:

1. Liam Everts - KTM

2. Thibault Benistant - Yamaha

3. Simon Längenfelder - Gasgas

4. Kay de Wolf - Husqvarna

5. Camden McLellan - Triumph

6. Andrea Bonacorsi - Yamaha

7. Andrea Adamo - KTM

8. Mikkel Haarup - Triumph

9. Rick Elzinga - Yamaha

10. Lucas Coenen - Husqvarna

28. Wiliam Kleemann - KTM

30. Oscar Brix - KTM


Samlet:

1. Kay de Wolf

2. Simon Längenfelder

3. Thibault Benistant

6. Mikkel Haarup


MXGP

Første heat gav os dramaet tilbage i klassen. Andet heat pillede den ud igen. I første heat nappede både Romain Febvre og Tim Gajser nemlig Jorge Prado, der for første gang rigtig lignede et almindeligt menneske. I andet heat gentog historien sig de første ti minutter. Prado tog starten fra plads nummer 17, Febvre jagtede og var da også lige ved at komme forbi, inden franskmanden smed GP-sejren væk ved at styrte. Derfra kunne Prado køre den sikkert i hus og tage GP-sejr nummer 4 af lige så mange mulige. Tim Gajser tog tredjepladsen på dagen, og burde have fået mere ud af især andet heat. En der manglede i topstriden hele dagen, var Jeffrey Herlings. The Bullet kom nedefra i begge heat - efter startstyrt i andet - og han var eminent. Desværre var han for langt fra fronten til at gøre en forskel, men han så virkelig godt ud på cyklen. En god start, så er han der. Nikolaj Skovgaard kørte to fornuftige heat, hvor han var noget tættere på dem foran end han var i Spanien, og sluttede som nummer 33.


Resultat, GP Italien:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Tim Gajser - Honda

4. Calvin Vlaanderen - Yamaha

5. Jeremy Seewer - Kawasaki

6. Jeffrey Herlings - KTM

7. Glenn Coldenhoff - Fantic

8. Valentin Guillod - Honda

9. Pauls Jonass - Honda

10. Benoit Paturel - Yamaha

33. Nikolaj Skovgaard - KTM


Samlet:

1. Jorge Prado

2. Tim Gajser

3. Romain Febvre


EMX250

Danskerne bed igen godt fra sig i dagens EMX250-heat, selvom de måtte arbejde for det. Nicolai Skovbjerg kom bedre fra start end i går, men måtte stadig arbejde sig op igennem feltet. Danskeren nåede lige netop ikke op i top 10, men sluttede som 11'er, og som 15'er i GP'et. Magnus Smith på den anden Wozniak MX Racing Team-Yamaha var lige efter ham over stregen, og to 12. pladser i de to heat, gav en 11. plads til ham i GP'et. Mads Fredsøe startede udenfor top 30, så der var nok arbejde at gøre, for at følge op på gårsdagens niendeplads. Mads nåede hele vejen op til 14. pladsen, inden han løb tør for tid. Det gav dog alligevel karrierens første samlede top 10-placering i EMX250. Sejren tog Mads' teamkammerat, Valerio Lata, sig sikkert af og udbyggede sin føring i den samlede stilling.


EMX125

Desværre uden danskere skulle EMX125-klassen i ilden i morges, hvor banen nærmest var vandet til mudder. Her var en tredjeplads nok for italienske Simone Mancini, til at vinde samlet i GP'et. Det er dog stadig ungarske Noel Zanocz der fører serien an.


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Foto: Ray Archer

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page