top of page

Svensk mesterskab uden udlændinge?


Det hele åbner langsomt op igen, og imens vi håber på en konkret udmelding omkring løb i Danmark, så har svenskerne åbnet op for, at der kan køres løb i Sydsverige allerede. Det skriver www.motocrossinaction.com. Samtidig skulle det også være SVEMOs plan, at gennemføre den afdeling af det svenske mesterskab, der ligger på banen i Helsingborg, i den første weekend i august.


Hvis det kan lade sig gøre, så lader det dog til at blive som et nationalt mesterskab - hvilket vil sige, at det ikke bliver tilladt for udlændinge at deltage. En ærgerlig nyhed for de danskere, der har baseret meget af deres sæson på at skulle køre i Sverige.


En af dem der har prioriteret SM meget højt de seneste år, er Mathias Gryning. Vi fik en kommentar fra Gryning, til udsigten om ikke at kunne køre i Sverige i år.


Mathias Gryning: "Til 2020 havde jeg derfor ændret en masse ting, skiftet til Yamaha, og indgået samarbejde med RedSand MX Park i Spanien, hvor jeg klarede hele min vintertræning i de bedste omgivelser. Jeg har trænet hårdere og mere målrettet end nogensinde før, og folk tæt på mig har set en anden side af mig. Så jeg har satset 100% på at levere i år, og jeg ved at med det arbejde jeg har gjort, så bliver det rigtig godt - hvornår det så end bliver. Der er nogle deals som afhænger lidt af at der bliver en sæson og nogle mesterskaber i 2020. Nogle aftaler er der eksempelvis bonuspenge indblandet, som man selvfølgelig ikke kan leve op til uden løb. Yamaha Skandinavien har også en forventning om at man deltager i det svensker mesterskab, så der er helt klart mange ting som gør det svært for os sponsorerede kørere, at leve op til både forventninger og aftaler. Men det er selvfølgelig ens for alle, og alle er i en svær situation. Som vi ser er MXGP også presset på alle parametre, men jeg håber, tror og synes at der bør findes en løsning iblandt DMU og SVEMO. Hvis der kan køres VM med alle lande inviteret, så kan der også køre et mesterskab i lille Skandinavien. Lad os nu bare få noget race!"


MX-Index holder selvfølgelig øje med situationen hinsidan, så vi kan holde jer opdaterede. Kan vi se et lignende tiltag, hvis DM bliver til noget i år?

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page