top of page

TKO holder sig parat


VM i motocross er i sat i bero indtil juni, hvor tredje afdeling forhåbentlig skal køres, og derfor er der ikke meget andet for kørerne at gøre end at vente. Det gælder også for det danske es, Thomas Kjer Olsen, for hvem pausen dog ikke kommer helt ubelejligt. Thomas brækkede hånden fem uger inden første afdeling i England, og danskeren kæmpede sig heroisk igennem begge afdelinger i store smerter, for at holde sig i live i kampen om guldet. Efter anden afdeling havde Thomas fortsat store problemer med sin hånd, og da virus-pausen blev en realitet, så var han under kniven igen, for at få lavet sin hånd helt i orden, og det begynder nu at lysne, så vi forhåbentlig får en top-fit TKO at se, når serien starter igen! Vi snakkede med Thomas om sæsonen indtil videre, og om hvordan han tager situationen.

Først, tal os lidt igennem de to første afdelinger, og måske hele situationen med din håndskade, før og efter?

Thomas Kjer Olsen: ”Som I sikkert ved, så kom jeg først ud på crosseren to dage før første afdeling, og fik to halve dage på den, efter min håndskade. Jeg havde ikke helt glemt at køre cross, så jeg følte at jeg nok skulle komme igennem det, så det gik egentlig okay i England, selvom jeg kørte på smertestillende. Men jeg kunne også godt mærke, at jeg ikke havde styrke i min venstre hånd. Første heat gik ikke så godt, så jeg gik mere efter det i andet heat, og der gik det egentlig ok, selvom jeg ikke kunne trække koblingen de sidste fem minutter. Jeg var godt tilfreds med at blive nummer fem. Jeg var derefter ude og køre lidt sand inden anden afdeling i Holland, for første gang siden december, så det var en stor udfordring. Banen til GP’et var svær og mudret, og jeg kunne godt mærke at det stadig var svært at holde crosseren ind i hoppene. Og det var frustrerende ikke at kunne køre en omgang, uden et par situationer blev sketchy. Så styrtede jeg jo også i kvalheatet, og slog højrehånden og fik et slag i brystet, plus at jeg skulle holde helt yderst på bommen. Det gjorde det ikke nemmere. I heatene prøvede jeg bare at få så mange point som muligt, selvom jeg væltede i begge starter, og jeg var nogenlunde tilfreds bagefter – situationen taget i betragtning, og i forhold til hvor mange smerter jeg egentlig havde.

Efter Holland tog vi til Spanien for at træne, for at jeg kunne få kørt noget mere, inden GP’et i Argentina, men jeg fortsatte med at have problemer med hånden. Den krampede op om natten og gjorde ondt, så jeg fik faktisk ikke kørt særlig meget. Ikke så lang tid efter lukkede de så det hele ned, og det benyttede vi til at skaffe mig en tid hos lægen der oprindeligt opererede mig. Han vurderede at skruen i min hånd var ved at falde ud, og at det var bedst at fjerne den helt. Det fik jeg gjort allerede dagen efter, og jeg har næsten ikke haft smerter siden da. Jeg har ikke været på crosseren i to uger nu, men jeg begynder at føle hånden normalt igen, og kan køre MTB og alt det, så det er positivt.”

Nu hvor det hele er stoppet, hvordan holder du dig så i form? Og hvordan tror du at resten af sæsonen kommer til at gå?

Thomas Kjer Olsen: ”Under alle omstændigheder, så kan vi godt se, at der er lang tid til at sæsonen går i gang igen, så vi træner selvfølgelig ikke alt for hårdt, men ellers rimelig normalt, for vi kan godt nå at holde lidt pause ind imellem. Min hånd er heldigvis så god nu, at jeg kan komme ud og køre lidt MTB og den slags, og det er virkelig rart at komme ud af sit hus. Man bliver lidt skør af bare at sidde indenfor. Med hensyn til sæsonen, så håber jeg bare at vi kommer i gang igen. Alle os atleter er lidt i samme båd, så det er selvfølgelig hårdt for alle, det er jo ikke kun mig, eller crossfolk generelt. Der er megen usikkerhed omkring det hele, og kalenderen kan nå at blive ændret mange gange endnu. Man hører jo altid rygter og sladder, men jeg må bare sætte mig op efter den kalender vi kender nu, og så tage alle de point jeg kan få. Jeg sidder stadig i en fornuftig position. Det er også en af de ting man har kunnet sidde og kigge lidt tilbage på, her efterfølgende. Efter de to første GP’er var jeg måske ikke helt tilfreds og også lidt ærgerlig, men når man tænker på hvor mange smerter jeg havde, så var det faktisk ikke så ringe. Jeg lever endnu i mesterskabet, og så må vi se hvad der sker.”

#gotko


Foto: Ismo Uytdewilligen

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page