top of page

TKO stemplede knusende ind!


Danske Thomas Kjer Olsen kørte i dag sit første løb for Ice One Husqvarna Factory Racing på fabriks-450'eren, da første afdeling af det åbne italienske mesterskab blev kørt på Riola Sardo på Sardinien. Og sjældent har der været set mere frem til noget i dansk motocross, end til at se hvad TKO kunne gøre imod de andre, etablerede stjerner i den store klasse. Det blev en debut der gav genlyd i miljøet!


MX1

Thomas startede dagen ud med at kvalificere sig som nummer 6 i MX1, hvilket var et fint udgangspunkt, i et felt der talte et par store navne, men ikke så mange kørere på bommen. Riola Sardo har ry for at blive hullet og led, og det gjorde den også, som dagen skred frem. Thomas kom fornuftigt fra start i heatet, og arbejdede sig langsomt helt op i baghjulet på Glenn Coldenhoff, og så længe ud til at han faktisk kunne gå forbi hollænderen. I front styrede Jorge Prado løjerne, kun udfordret af Romain Febvre, der dog bremsede i stå, fik armpump, og aldrig kom op i gear igen. Det skød Thomas op som 3'er, og han pressede hårdt på Coldenhoff imod slutningen, men TKO sluttede som 3'er, efter et knusende stærkt heat, hvor han blev ved at presse hele vejen. Jeremy van Horebeek sluttede som 4'er, og beviste at Beta er kommet for at lege med.


Resultat, MX1-heat, Riola Sardo:

1. Jorge Prado - KTM

2. Glenn Coldenhoff - Yamaha

3. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

4. Jeremy van Horebeek - Beta

5. Alvin Östlund - Yamaha

6. Romain Febvre - Kawasaki

7. Ivo Monticelli - Kawasaki

8. Tom Koch - KTM

9. Morgan Lesiardo - Honda

10. Samuele Bernardini - Honda


MX2

I MX2-klassen var der ingen danskere med, men både Jago Geerts, Maxime Renaux og den nye Red Bull Factory KTM-kører, Mattia Guadagnini, kastede stjerneglans over klassen. Hurtigste mand var dog Maxime Renaux, der tørnede ud for første gang som fabriks-kører, men han styrtede også under kvalen', og pådrog sig en skade, så han ikke kom ud til heatet. Da starten gik var det dog ikke hverken Yamahas eller KTMs fabrikscykel der skød frem i spids, med derimod en Fantic. Nicholas Lapucci er en del af det nye Team Maddii Racing Fantic Factory, og han kørte et blændende heat på sin 250 2-takter, hvor han først måtte overlade spidsen til Geerts på de sidste omgange. Guadagnini kørte som sædvanlig aggressivt lige fra start, men styrtede to gange undervejs. Svenske Tim Edberg har også fået nyt team i løbet af vinteren, og han gav sit nye team en blændende start, ved at snuppe tredjepladsen i heatet.


Resultat, MX2-heat, Riola Sardo:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Nicholas Lapucci - Fantic

3. Tim Edberg - Yamaha

4. Mattia Guadagnini - KTM

5. Alberto Forato - GasGas

6. Andrea Adamo - GasGas

7. Oliver Oriol - Yamaha

8. Max Spies - Fantic

9. Federico Tuani - Fantic

10. Emilio Scuteri - Honda


Supercampione

Og så var det blevet tid til dagens sidste heat. De bedste fra MX2 og de bedste fra MX1, og igen med Thomas Kjer Olsen på bommen - kun små 50 minutter efter første MX1-heat. Så ville 450'eren sætte sine spor på Thomas' fysik? Bestemt nej. Hvor mange af modstanderne satte farten ned i løbet af heatet, blev danskeren bare ved, og viste skræmmende fysisk overskud. Jorge Prado kom ellers bedst afsted, men måtte trække sig fra heatet med en teknisk defekt. Det overlod førstepladsen til Romain Febvre, men Thomas Kjer Olsen kom pløjende igennem sandet bagfra. Thomas åd Glenn Coldenhoff, og over stregen var han kun et sekund efter Febvre, efter at have kørt et stort forspring ind. En bedrift der åbnede flere øjne over hele verden, i efterfølgende rapporter. Et stærkt, stærkt signal! Glenn Coldenhoff tog tredjepladsen, imens Nicholas Lapucci og hans Fantic 2-takter var bedste MX2'er.


Resultat, Supercampione, Riola Sardo:

1. Romain Febvre - Kawasaki

2. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

3. Glenn Coldenhoff - Yamaha

4. Jeremy van Horebeek - Beta

5. Ivo Monticelli - Kawasaki

6. Nicholas Lapucci - Fantic

7. Albert Forato - GasGas

8. Jago Geerts - Yamaha

9. Alessandro Lupino - KTM

10. Alvin Östlund - Yamaha


Thomas Kjer Olsen: "Det var en virkelig god dag, og jeg kunne ikke have ønsket mig en bedre debut på 450'eren! Vinteren er gået virkelig godt og positivt med teamet, og med at træne og teste, men der er nu ikke noget som et par starter og noget race, inden sæsonen starter. Alt i alt har det været en virkelig god dag. To gode starter, god kørsel, og jeg følte mig stærk i slutningen af begge heat, så det var positivt for både mig og teamet. Vi har arbejdet hårdt over vinteren, og det synes jeg man kunne se i dag."Næste afdeling er næste søndag på banen i Alghero, også på Sardinien!


Foto: Husqvarna

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page