top of page

TKO tilbage på KTM i 2022? - MX-Index' tanker


I et højst opsigtsvækkende interview med det store, anerkendte tyske magasin, Speedweek, kom Pit Beier, der jo som bekendt står for racing-delen hos KTM-koncernen, for nylig med overraskende udtalelser omkring danske Thomas Kjer Olsen.


Han udtaler at det tyske DIGA Pro Cross team, der i øjeblikket står for fabriksdelen af Gasgas i MX2-klassen, til næste år bliver lavet helt om. Ikke mindst med Liam Everts i VM MX2-klassen, og så pitcher han altså at man påtænker at flytte Thomas Kjer Olsen ind som teamets MXGP-kører. I så fald ser det ud til at blive på KTM, stadig med noget fabriksstøtte - i mere eller mindre grad. Det er i hvert fald hvad Speedweek udleder.Det kan virke lidt voldsomt og pludseligt, at komme med sådan en udmelding ud af det blå, og derfor sætter MX-Index lige lidt ekstra tanker, på et sådant rygte - der altså kommer direkte fra en af de helt store spillere.


For det første, så har der længe været lagt op til store ændringer i alle KTMs fabriksteams næste år. I det store hele betyder det, at der bliver færre fabrikssæder for KTM, Gasgas og Husqvarna. Det er ikke bekræftet, men rygterne er så mange, at der helt sikkert er noget på vej. Det her kunne nemt være en konsekvens deraf.


Et meget vedholdende rygte siger for eksempel, at Ice One Racing skal til at drive Kawasakis fabriksdel til næste år - og som en konsekvens deraf, skulle man altså finde et nyt sted til Thomas.


For at sige at man give Thomas "en chance til," er helt tydeligt for ikke at sige, "fordi vi skal spare." Desuden virker det som om at KTM har glemt at man tog afsked med Stefan Everts, som rygende uvenner. Og at håbe på at "bare at have Stefan og Harry Everts hængende omkring," skulle kunne gøre noget magisk for Thomas, virker sådan lidt ... fantasiløst og opstyltet. Det synes vi, i hvert fald. Især fordi han er godt på vej til at gøre det helt selv - top 5 kører * host host *


Samtidig er der nok mange der vil undre sig over, at TKO potentielt kan blive "sendt" til et andet mærke, hvis han har kontrakt med Husqvarna. Men her skal man huske, at der oftest skrives kontrakt med selve koncernen. Der er mange eksempler på, at KTM sikrer sig, så de kan sende kørerne rundt som det lige passer ind. Glenn Coldenhoff blev for eksempel sendt over Gasgas, da Standing Construct skiftede over fra KTM, og der er mange eksempler på det i USA også.


Og til slut, hvor meget skal vi lægge i sådan et rygte? Pit Beier er manden der tager beslutningerne. Så det skal helt sikkert tages meget seriøst. Han har før vist sig hurtig på aftrækkeren, som dengang han breakede at Kay de Wolf skulle op i MX2-klassen, helt ud af det blå.


Vi følger selvfølgelig hele sagen meget nøje, og holder øje med hvordan tingene arter sig.


Skulle det vise sig at være sandt, og skal man tage de positive briller på, så kan man se sådan på det, at det måske kan virke som et skridt ned ad rangstigen, men med Antonio Cairoli der trækker sig tilbage, og Jorge Prado der angiveligt følger De Carli Racing til Gasgas, så er der "kun" Jeffrey Herlings - måske Tom Vialle på sigt - tilbage på Red Bull Factory KTM. Og hvor kigger man hen efter endnu en kører til det team, hvis nu TKO bare bliver ved at brillerer til næste år? Lav selv matematikken.


Hvis rygterne om nedskæringer er rigtige, så skal man måske også bare prise sig lykkelig over, at der stadig bliver satset på Thomas fra KTMs side.


For nu må vi bare vente på de officielle udmeldinger, der kan bekræfte eller afkræfte rygterne. Sikkert er det i hvert fald, at det hele bare er rygter indtil videre, og at der ikke er meldt noget officielt ud.


Foto: Juan Pablo Acevedo

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page