top of page

Tonsvis af danske point i Lommel!


Fire mand fra Danmark var der til start i VM-klasserne MXGP og MX2 i dag i belgiske Lommel, og alle fire endte med at score point i alle heat! Der var masser af Dannebrog over hele linjen, da det sandede GP i Benelux igen blev et medrivende drama!


MXGP

I den store klasse startede det lovende for Thomas Kjer Olsen. TKO fik en placering på bommen som nummer 12, og i første heat beviste han virkelig, at han sagtens kan være med helt i toppen, af det eminent stærke felt. Efter at have ligget nummer 6 længe, måtte han nøjes med en plads som nummer 8 til slut, hvilket stadig var mere end godkendt. Andet heat startede stik modsat, med et uheld, og Thomas måtte arbejde sig op igennem feltet. Han nåede kun op som nummer 18, og kunne notere sig en placering som nummer 13 på dagen. Sejren gik til Romain Febvre, der nu for alvor lægger pres på i den samlede stilling, med kun 5 point op til førstepladsen. Jeffrey Herlings fik på en eller anden måde gennemført to heat med et brækket skulderblad - og vandt det ene - og det var nok til en andenplads på dagen. Pauls Jonass tog sig af tredjepladsen, efter et flot GP.


Thomas Kjer Olsen: "Min kørsel i dag var rigtig god, og det var måske det bedste jeg har følt på cyklen i år, især i første heat. Jeg viste hvad jeg kan gøre med en god start, for så kan jeg være helt oppe foran. Jeg skal bare sætte mig selv i en bedre position i alle heat. I andet heat var der en der væltede foran mig, og jeg havde ingen steder at køre hen. Jeg styrtede igen, så det var et svært heat, men jeg gennemførte og fik et par point mere. Jeg ser frem til Letland i næste weekend. Det er en af mine yndlingsbaner, så jeg kommer til at arbejde på mine starter i denne her uge, og så håber jeg at være med helt fremme i begge heat."


Resultat, GP Belgien:

1. Romain Febvre - Kawasaki

2. Jeffrey Herlings - KTM

3. Pauls Jonass - Gasgas

4. Jorge Prado - KTM

5. Antonio Cairoli - KTM

6. Tim Gajser - Honda

7. Jeremy Seewer - Yamaha

8. Calvin Vlaanderen - Yamaha

9. Ben Watson - Yamaha

10. Brian Bogers - Gasgas

13. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna


Samlet:

1. Tim Gajser - 226p

2. Romain Febvre - 221

3. Antonio Cairoli - 217

13. Thomas Kjer Olsen - 88


MX2

Og dramaet var ikke mindre i MX2-klassen. Mikkel Haarup startede med at kvalificere sig som nummer 5 til bommen, og det lovede godt for de to heat. Desværre styrtede Mikkel ud af top 10 i første heat, men han kom tilbage og sluttede som nummer 9. I andet heat kæmpede han lidt med det hele, og sluttede som nummer 14. Det gav en samlet placering som nummer 11 på dagen. Bastian Bøgh Damm var igen flyvende i Lommel. Han kørte længe på sjettepladsen i første heat, inden han styrtede og måtte tage til takke med en plads som nummer 12. I andet heat kørte han sig sejt op igennem feltet, og nåede op som nummer 13 til slut. Det gav ligeledes en placering som nummer 13 på dagen. Og der var endnu en dansker i top 15! For Glen Meier var ligeledes flyvende, og tog godt med point i begge, hvilket gav en placering som nummer 15 til slut! Blændende ting af alle tre danskere. Sejren gik til Jago Geerts, skønt Kay de Wolf på andenpladsen, var afdelingens helt store oplevelse. Maxime Renaux tog tredjepladsen, og bevarede den røde nummerplade.


Resultat, GP Belgien:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Kay de Wolf - Husqvarna

3. Maxime Renaux - Yamaha

4. Thibault Benistant - Yamaha

5. Jed Beaton - Husqvarna

6. Ruben Fernandez - Honda

7. Tom Vialle - KTM

8. Mathys Boisrame - Kawasaki

9. Simon Längenfelder - Gasgas

10. Rene Hofer - KTM

11 . Mikkel Haarup - Kawasaki

13. Bastian Bøgh Damm - KTM

15. Glen Meier - KTM


Samlet:

1. Maxime Renaux - 221p

2. Mattia Guadagnini - 195

3. Ruben Fernandez - 194

14. Mikkel Haarup - 89

18. Bastian Bøgh Damm - 56

24. Glen Meier - 20Husk at du kan se alle heat on-demand, gratis, på discovery+!


Næste afdeling er næste søndag i Letland!

Comentarios


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page