top of page

Tre danskere i top 10, på førstedagen i Frankrig


Villars Sous Ecot er tilbage på VM-kalenderen, for første gang siden 2017, og førstedagen blev lige dele højdramatisk over hele linjen, som den blev rigtig dejlig med danske briller!


MX2

Mikkel Haarup virkede nemlig til at befinde sig godt i de lange og drabelige riller på det hårde underlag, som kostede rigtig mange styrt i løbet af dagen. Mikkel kom fra start sidst i feltet, men på fornem vis kørte han sig hele vejen op til syvendepladsen til slut i kvalheatet, og modtog derved også lidt VM-point. Sejren tog Kay de Wolf sig af, efter en solid duel med Thibault Benistant, der gav hjemmepublikummet den gnist og tænding de uden tvivl forventede. Der var også solidt drama, da Jago Geerts styrtede voldsomt tidligt i heatet, og ikke kom i gang igen. Han var dog oppe igen, efter hvad man lige kunne vurdere på TV-billederne. Samtidig var der mange debuttanter, der lige fik et par øjenbryn til at skyde op i panden - især Marc-Antoine Rossi.


Resultat, kvalheat, GP Frankrig:

1. Kay de Wolf - Husqvarna

2. Thibault Benistant - Yamaha

3. Liam Everts - KTM

4. Andrea Adamo - KTM

5. Marc-Antoine Rossi - KTM

6. Roan van de Moosdijk. Husqvarna

7. Mikkel Haarup - KTM

8. Lucas Coenen - Husqvarna

9. Ferrucio Zanchi - KTM

10. Kevin Horgmo - Kawasaki


MXGP

Også i MXGP-kvalheatet var der masser af nerve! Men slutbilledet havde vi set før. Nemlig det af en sejr til Jorge Prado. Den førende i den samlede stilling tog sejren foran Jeremy Seewer, der lige netop formåede at holde Jeffrey Herlings bag sig. Herlings, der ellers havde kæmpet det meste af heatet med Alberto Forato, satte en sen sprint ind, men formåede lige netop ikke at hente schweizeren. Banen var til MXGP-heatet blevet voldsomt svær, kantet og rillet, og det boder på noget tæt, nervepirrende og spændende ræs i morgen.


Resultat, kvalheat, GP Frankrig:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Jeremy Seewer - Yamaha

3. Jeffrey Herlings - KTM

4. Alberto Forato - KTM

5. Calvin Vlaanderen - Yamaha

6. Ruben Fernandez - Honda

7. Romain Febvre - Kawasaki

8. Valentin Guillod - Honda

9. Mattia Guadagnini - Gasgas

10. Brent van Doninck - Honda

EMX125

Mads Fredsøe bliver bare ved og ved at vise, at det var det helt rigtige at satse 100% på 125'eren i år - og hvis ikke hans konsekvente tilstedeværelse i toppen af de fleste sessioner ikke åbner et par øjne, så ved vi snart ikke ... Mads kvalede' som nummer 2 i sin kvalgruppe, og kunne derved køre til start som nummer 4. Han kørte derefter et klogt heat - og for en gangs skyld var der ikke nogen der smed motorcykler der hvor han skulle køre - og så kunne fynboen nappe fjerdepladsen til slut. Det lover godt for i morgen! Nicolai Skovbjerg blev igen fældet af sine starter. Tiderne var fine for Nicolai, men problemer i starten af heatet, efterlod ham uden point. Begge gutter har et heat igen i morgen! Sejren i dagens heat snuppede Mathis Valin, til franskmændenes store glæde på tribunerne.


WMX

Sara Andersen kvalificerede sig som nummer 11 og Malou Jakobsen som nummer 25 - noget de helt sikkert begge to gerne ville gøre meget bedre. Så det gjorde de. Sara kørte et stabilt heat og kunne tage 7. pladsen til slut, mens Malou pressede på hele vejen, og kunne tage en plads som nummer 14. til slut. Pigerne har også et heat igen i morgen. Sejren tog Courtney Duncan sig af, i overlegen stil.


Find alle resultater og samlede stillinger her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page