top of page

Typer af supercrosskørere, du SKAL kende!


I har allerede en fest! Dig og rødderne har taget plads foran tossekassen, klar til Anaheim 1! ”Satme’ ræs!” brøler Ornen, og tømmer den lommelærke med finsprit og banansnaps han har tapet fast til sit underben. Store-Thomas dunker dig i ryggen, og du glæder dig så meget, at du kun er et par grader fra spontant at selvantænde. Hele vejen nede fra pizzeriaet har I hver især pralet med, hvem der vidste mest om at køre supercross. ”Jeg kender Edgar Torronteras personligt. Har sågar ædt en franner’ med fyren engang,” påstår Ole T hårdnakket. ”Supermodorcrossløb’, det let nok. Kender alt til det,” giver Kim-Kulfiber skråsikkert igen, og refererer til dengang han næsten tog starten til klubmesterskabet på en ombygget Puch. Det glippede tilsyneladende kun fordi han tabte sin ene træsko. Der diskuteres stadig i gruppen, mens ræset går i gang.


Supercross kan nemlig gribes an på mange forskellige måder. Ingen supercross-kørere er ens, og det er vigtigt du kender alle kørertyper, inden du sætter dig til rette for at se AMA Supercross! Du finder dem herunder!


Taktikeren – Han gør hvad der skal til. Intet mere, intet mindre. Han ved at ingen nogensinde har fået tildelt point for en træning, eller for at smide det tarveligste buttwhip på en prøveomgang. Du lægger ikke rigtig mærke til ham, før han pludselig gør sig god i finalen, som han hele tiden har arbejdet sig hen imod. I sidste øjeblik vrider han øret på cyklen, og afsted det går, som trold af en luftfilterkasse.


Elegantieren – Han sidder så støbt til sin cykel, at du ikke er et sekund i tvivl om, at han har siddet der siden han ikke var større end titaniumfodhvilere for en pose tomme flasker. Hans albuer står perfekt, hans håndled ligeså, og grebet om gashåndtaget er så fint og kontrolleret, at det kunne være lavet af krystalglas, uden at splintre. Fødder, knæ, mave, ryg, nakke og hoved, det hele arbejder perfekt sammen, når han danser hen over banen, som var det verdens smalleste sag. Hans teknik får dig næsten til at hulke.


Tonseren – Han er tændt. Gejler sig selv op med kindheste og gutturale brøl. Den bom skal bare falde, og det med det samme! Det handler kun om at komme fremad. De andre kørere i heatet skal bare passeres, og skal han skulderskubbe sig vej til guldet, så gør han det. Kønt er det ikke når han først ryger afsted, men hans fysik kunne gøre en gråbjørn til skamme, og det går vildt for sig, når han tonser sig vej over banen.


Talentet – Du kan kende ham på omdrejningsbegrænseren, som han brager imod over alle sektioner. Han er på en 250’er, og så vild og blodig efter at slå sit navn fast, at han uden tvivl ville løbe heatet færdig, skulle hans ged brænde sammen halvvejs. Han er ung og på vej frem i sporten, og lyden af horn og hujen får ham til at smide alle hæmninger! Den skal have fuld gasarm!


Proffen – Han dukker op 8 minutter inden første start. Stiller på et greb, giver den et klik. Så hopper han i sit kluns og trækker til start. Stemningen er fantastisk i arenaen og konkurrenterne mange, men han er kold som flydende kvælstof en vinterdag i Arktis. Han har prøvet det hele før og mere til. Starten, banen og alle dens kroge, sidder i hans krop, efter tusind omgange supercross i tidens løb, og ingenting er overladt til tilfældighederne. God start, få chancer og fuldt udbytte. Proffen kender sit fag.


Lykkeridderen – Han har ikke været med før, men tager det hele ind, mens han filmer sig selv blive præsenteret, til sine 21 følgere på TikTok. Han er helt klar til at tage hvad han kan få. Og han gør hvad han kan, for at få så meget med hjem som muligt. Der er ikke én linje på banen han ikke har taget da det hele er slut, og hver placering, føles som et rent karbad af champagne og sejrseufori for ham. Lykkeridderen har en fest hele weekenden – uanset hvordan det går.


Pithelten – Du er ikke i tvivl om hans tilstedeværelse. Den er enorm. Ekstravagant og pompøs, primært i pitten. At han helt tydeligt mest er med, fordi han nyder at skrive under på folks isser, mens han flasher de tatoverede blodårer i sine underarme og sit latente pomadehår, er klart for enhver. Han kaster håndtegn til alle der kigger, mens alle kameraer får et utidigt duckface. Det last chance-heat kan vente et øjeblik.


Foto: Brown Dog Wilson

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page