top of page

Vanvittig dansk dag i Valkenswaard!Danskernes dag i Holland havde det hele. Så simpelt kan det siges. Fra et knusende resultat i EMX250-klassen, til uheld og voldsomme styrt - OG mandshjerte af en anden verden - i VM-klasserne, var bare nogle af de ting der endte med at præge dagen.


MX2

Vi starter i MX2-klassen, hvor Mikkel Haarup kørte til bommen som nummer 9, imens Thomas Kjer Olsen kørte ind som nummer 34, efter et voldsomt styrt i gårsdagens kvalifikation. Og skønt han var godt med i starten, så startede første heat som et mareridt for TKO. Et vanvittigt styrt, sendte ham i jorden, men på en eller anden måde kom han op igen, og fik kørt sig helt op som nummer 11, med en mørbanket krop, og et håndled der stadig gør knuder. Scenariet ændrede sig ikke i andet heat, hvor han væltede i starten igen, og alligevel formåede at køre sig op som nummer 6 og blive samlet 7'er i GP'et! Overmenneskeligt kørt af Thomas! Mikkel Haarup kørte et solidt første heat, hvor han tog en niendeplads, og han var godt med i andet heat, indtil Jago Geerts desværre styrtede lige foran ham, så danskeren måtte hårdt i jorden. Han er dog ikke kommet til skade, og er klar til næste gang. Både TKO og Haarup er fortsat inde i den samlede top 10. Tom Vialle vandt GP'et i fin stil, imens Maxime Renaux kørte blændende og blev 2'er, imens Jago Geerts sluttede som nummer 3.


Thomas Kjer Olsen: "Det har været et hårdt GP for mig, men en syvendeplads er okay. Jeg fik en hård start på begge heat, og efter mit styrt i kvalifikationen i går, var jeg en smule mørbanket. Jeg vidste at jeg skulle være forsigtig i første sving, da jeg kom helt udefra. Jeg kom godt ud over bommen, men alle trak ud, så der ikke var plads i første sving til mig og jeg styrtede. Det første heat var rimelig hårdt, men jeg var glad for at nå op som nummer 11. Jeg prøvede at være ekstra forsigtig i andet heat, men igen var der ikke plads til mig, og så var jeg næsten sidst igen. Jeg kørte godt, og var glad for en sjetteplads til sidst. De første to GP'er, har ikke været nemme, men min fart er god. Nu har jeg heldigvis noget tid til at køre inden næste afdeling, så jeg kan blive skarpere og få trænet godt inden Argentina."


Resultat, Holland:

1. Tom Vialle - KTM

2. Maxime Renaux - Yamaha

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Jed Beaton - Husqvarna

5. Ben Watson - Yamaha

6. Conrad Mewse - KTM

7. Thomas Kjer Olsen - Husqvarna

8. Jeremy Sydow - GasGas

9. Rene Hofer - KTM

10. Simon Längenfelder - GasGas

15. Mikkel Haarup - Kawasaki


Samlet:

1. Tom Vialle

2. Jago Geerts

3. Jed Beaton


MXGP

I den store klasse var der igen lagt op til et brag imellem Tim Gajser og Jeffrey Herling, og vi fik duellen som vi havde håbet på! Tim Gajser stormede fra alt og alle i første heat, hvor han ellers kørte til start som nummer 33, med Herlings på andenpladsen, og i andet heat byttede de så rundt. Det betød at Herlings vandt GP'et, til glæde for sine hjemmefans, og han fører an til Argentina om to uger. Banen bød på mange udfordringer, og det siger lidt, at The Bullet lappede op til femtepladsen. Tim Gajser tog den samlede andenplads, imens Arminas Jasikonis nappede sidste plads på podiet.


Resultat, Holland:

1. Jeffrey Herlings - KTM

2. Tim Gajser - Honda

3. Arminas Jasikonis - Husqvarna

4. Antonio Cairoli - KTM

5. Jeremy van Horebeek - Honda

6. Clement Desalle - Kawasaki

7. Glenn Coldenhoff - GasGas

8. Gautier Paulin - Yamaha

9. Jorge Prado - KTM

10. Shaun Simpson - KTM


Samlet:

1. Jeffrey Herlings

2. Tim Gajser

3. Antonio Cairoli


Hos kvinderne var der også flere gode danske resultater, da Line Dam Nielsen hentede en samlet syvendeplads i Holland, imens Malou Jakobsen endte som nummer 22 - efter flotte VM-point i rygsækken.


Og også hos EMX250-klassen var der Dannebrog overalt! Faktisk så højt det kunne være, da Bastian Bøgh Damm gjorde rent bord og vandt begge heat! Det betyder at vi har en dansker i spidsen for den serie, så det kunne næsten ikke blive bedre! Samtidig sluttede Glen Meier som en flot nummer 12. Vi glæder os allerede til de næste afdelinger!Husk at du kan se eller gense heatene fra Valkenswaard, gratis på Dplay, lige når du har lyst!


Foto: Ismo Uytdewilligen

Comentarios


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page