Vild dag i Letland!


Hvis nogen havde troet, at onsdagens GP ville blive en lidt kedelig affære, fordi der skulle spares kræfter til søndagens ditto, så tog de grueligt fejl! Årets fjerde VM-afdeling blev et afsindigt brag, vi vil huske lang tid fremover!


MX2

Men vi starter som altid med et blik på danskernes dag, og der var blandede bolsjer til Mikkel Haarup og Thomas Kjer Olsen. Mikkel Haarup kørte et stærkt første heat, hvor han efter en dårlig start, arbejdede sig stødt og roligt op igennem feltet. Det hele kulminerede, da han satsede hele butikken for at komme op til landsmand, Thomas Kjer Olsen, og styrtede spektakulært i sidste sving. "Sometimes you just gotta go for it," som han sagde efterfølgende. En ottendeplads i andet heat, gav Mikkel en plads som nummer 7 på dagen, og sender ham op som 7'er i mesterskabet. Thomas Kjer Olsen så ud til at være stærkt kørende, og hentede en fornem femteplads i første heat - en stærk bedrift med en brækket skulder. Men så var der mere uheld hans vej ... TKO styrtede nemlig i andet heat, men han skulle være klar til at give den et skud på søndag igen. Sejren gik stensikkert til Jago Geerts, imens både Roan van de Moosdijk og Mathys Boisrame kørte sig på podiet igen.


Thomas Kjer Olsen: "Første heat var godt, selvom jeg kæmpede med skulderen. Jeg sluttede som 5'er, hvilket jeg er lidt overrasket over, for jeg kan ikke køre som jeg gerne vil, på grund af min skade. Jeg er nødt til at kompensere og holde cyklen anderledes, hvilket er en stor udfordring. Jeg kom virkelig godt forberedt hertil, og min form er god, så det er virkelig ærgerligt. Men stadig, en femteplads var et godt resultat. Desværre, kørte jeg sammen med en i andet heat og styrtede. Jeg var allerede øm og forslået, så det var umuligt at score point i andet heat."


Resultat, Letland 2:

1. Jago Geerts - Yamaha

2. Roan van de Moosdijk - Kawasaki

3. Mathys Boisrame - Kawasaki

4. Tom Vialle - KTM

5. Maxime Renaux - Yamaha

6. Jed Beaton - Husqvarna

7. Mikkel Haarup - Kawasaki

8. Ruben Fernandez - Yamaha

9. Simon Längenfelder - GasGas

10. Alvin Östlund - Honda


Samlet:

1. Tom Vialle

2. Jago Geerts

3. Jed Beaton


MXGP

Men hvis den lille klasse var spændende, så var det næsten ingenting imod hvad den store klasse var. I første heat tog Antonio Cairoli sejren, for første gang i over et år, imens flere af de store spillere, måtte køre sig op igennem feltet - og Tim Gajser styrtede voldsomt. I andet heat formåede Jeffrey Herlings at komme i front for første gang i Letland, og der blev han, indtil han styrtede på tredjesidste omgang. Han tog Antonio Cairoli med sig ned, men selv da, så betød styrtet faktisk, at Cairoli vandt GP'et. For heatsejren tog Arminas Jasikonis sig af, foran Jeremy Seewer. Det betød at Cairoli kunne fejre sin GP-sejr nummer 90, imens Seewer tog den samlede andenplads, foran Herlings.


Resultat, Letland 2:

1. Antonio Cairoli - KTM

2. Jeremy Seewer - Yamaha

3. Jeffrey Herlings - KTM

4. Arminas Jasikonis - Husqvarna

5. Romain Febvre - Kawasaki

6. Clement Desalle - Kawasaki

7. Ivo Monticelli - GasGas

8. Arnaud Tonus - Yamaha

9. Jeremy van Horebeek - Honda

10. Gautier Paulin - Yamaha


Samlet:

1. Jeffrey Herlings

2. Tim Gajser

3. Antonio Cairoli


Du MÅ ikke snyde dig selv for at gense heatene! Husk at du kan finde dem gratis og on-demand på Dplay: https://www.dplay.dk/programmer/motocross-world-championship


Foto: F&H Kawasaki

Untitled-1.png

© 2013 MX-IndeX - A part of #591 Arts.