top of page

Vild dansk dag i Frauenfeld


Wow, en rutsjebanetur af en førstedag i Schweiz, på en dag hvor danskerne lod til at være alle vegne, hvor Mikkel Haarup vendte episk tilbage, og hvor heldet ikke var med de danske kørere hele vejen hjem.


MX2

Han er tilbage! Så let kan det opsummeres. For Mikkel Haarup vendte endelig tilbage, da aftalen med WZ Racing endelig blev officiel og han kunne tage hul på sit nye liv i orange - og sin sæson for alvor. Og sikke et liv! For Mikkel var ude for at bevise noget. Han blev bedre og bedre som dagen gik, og var helt oppe og presse på for top 3 i kvalheatet, inden han red stormen af med en syvendeplads - på den virkelig rillede og tekniske bane i Frauenfeld. Ikke dårligt for en første omgang på den nye cykel. Det lover godt for mandag! Thibault Benistant var bedst af alle, og kunne tage 10 point og pole position på mandag. Andenpladsen tog Kay de Wolf lige med nød og næppe, foran Jago Geerts. William Kleemann kørte også et rigtig godt kvalheat, og kører til bommen på mandag som nummer 25.


Resultat, kvalheat, GP Schweiz:

1. Thibault Benistant - Yamaha

2. Kay de Wolf - Husqvarna

3. Jago Geerts - Yamaha

4. Roan van de Moosdijk - Husqvarna

5. Andrea Adamo - KTM

6. Liam Everts - KTM

7. Mikkel Haarup - KTM

8. Jan Pancar - KTM

9. Rick Elzinga - Yamaha

10. David Braceras - Kawasaki


MXGP

I den store klasse fik vi også et brag af et kvalheat, der blev afgjort på de absolut sidste meter, hvor Jorge Prado satte et mesterligt angreb ind på Romain Febvre lige til sidst, og kunne tage sejren for tredje kvalheat i træk. Tredjepladsen tog Jeffrey Herlings sig af, foran en absolut mesterligt kørende Alberto Forato. Hjemmebanepublikummets helt store helt, Jeremy Seewer, havde et begivenhedsrigt kvalheat. Han styrtede i starten, og måtte køre sig op igennem feltet. Inden han styrtede igen. Men alligevel nåede han sjettepladsen til slut, og kommer han ordentligt fra start på mandag, så er han helt bestemt en stor favorit til sejren.


Resultat, kvalheat, GP Schweiz:

1. Jorge Prado - Gasgas

2. Romain Febvre - Kawasaki

3. Jeffrey Herlings - KTM

4. Alberto Forato - KTM

5. Maxime Renaux - Yamaha

6. Jeremy Seewer - Yamaha

7. Calvin Vlaanderen - Yamaha

8. Valentin Guillod - Honda

9. Ruben Fernandez - Honda

10. Glenn Coldenhoff - Yamaha


EMX125

Mads Fredsøe var fantastisk kørende, men desværre var uheldet også med danskeren. Mads var helt oppe og presse på for tredjepladsen, da en anden kører styrtede, og tog ham med ned. Mads kom op igen og videre, men blev involveret i endnu et styrt, så han sluttede som nummer 10. Nicolai Skovbjerg havde arbejdshandskerne på, og kørte sig flot op igennem feltet til 11. pladsen. Sejren tog Janis Reisulis sig af.


WMX

Alle fire danskere klarede sig videre til de pointgivende heat, hvor Sara Andersen endte med den største høst, og sluttede på syvendepladsen - til trods for lidt uheld undervejs. Malou Jakobsen kørte sin lånte Husqvarna ind på en flot, flot 14. plads, og høstede gode point. Både Laura Raunkjær og Barbara Aagaard kæmpede bravt mod den svære bane. Sejren gik til Courtney Duncan.


Både 125'erne og damerne har et heat mere på mandag.


Find alle resultater fra dagen her: https://results.mxgp.com/mxgp/standings.aspx


Vi glæder os til på mandag!


Foto: WZ Racing / Sevenonepictures

Комментарии


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page