top of page

VM 2021 Optakt! - MX2-klassen


Kan I mærke det? Årets første VM-heat er kun et par dage væk, og vi kan slet ikke vente med at få sparket showet i gang, sammen med jer alle sammen på discovery+ og 6'eren. Indtil da kan vi passende lige tage et kig på, hvem det er der skal kæmpe om tingene til første afdeling af VM i Rusland! Vi starter med MX2-klassen!


2. Conrad Mewse - Mewse har startet sæsonen godt i de to primære britiske mesterskaber, og ser ud som om han starter hvor han slap sidste år. Han leverede flere gode resultater i 2020, og viste måske endelig det potentiale, som hele verden så i ham dengang han kørte 85cc. Han står listet som nummer 2, da han legede med tanken om at skifte nummer i starten af året, men han skulle være til start under sit vante 426 i Rusland, så vidt vi har kunnet opspore.

11. Mikkel Haarup - Yeah! Mikkel går sin anden fulde sæson i møde, og han har vist mange gode takter i opstarten! På trods af et skadet kraveben, så har hans fart været sublim, og god nok til at være med helt i toppen. Nu skal han bare sætte det hele sammen, lave et par gode starter, og så er det slet, slet, SLET ikke umuligt at han gentager succesen med podieplaceringen fra sidste år i England! #11train

14. Jed Beaton - Rasmus Kroghs "veteran" i MX2-klassen, australske Jed Beaton, kommer for at køre med om mesterskabet. Han var på podiet flere gange sidste år, og nærmer sig en aldersmæssig exit fra 250'eren. Hvis det skal være, så er det ved at være på tide.

20. Wilson Todd - Steve Dixons australier, Wilson Todd, kæmpede med skader i 2020, og vi har aldrig rigtig fået set hvad han egentlig kan. Efter eget udsagn er han heller ikke klar til at køre VM endnu formmæssigt, men han er alligevel til start i Rusland på søndag. Han har dog vist særdeles potent fart i England i foråret, så måske vi får lov at se ham ordentligt an i år?

28. Tom Vialle - Den forsvarende verdensmester, og nok en forsigtig favorit til at gentage bedriften i år. Vialle vandt på sin fart, sin labre teknik, men også på sit kølige overblik i 2020. En egenskab han bare ser ud til at have dyrket endnu mere. I optakten har han været både hurtig og stabil, og det er sådan noget der vinder mesterskaber til slut.

39. Roan van de Moosdijk - Van de Moosdijk viste at han sagtens kan køre med om heatsejre, og han tog da også en enkelt i Lommel sidste år. Han havde dog en del udfald, der kostede i tabellen, men hvis hollænderen har fået styr på den del af sin kørsel, så er han bestemt i spil til en af placeringerne i toppen.

70. Ruben Fernandez - Vi heppede meget på gas-gale Ruben sidste år. Han kom ud af ingenting, og kørte sig lige ind i hjerterne på mange crossfans, med sin pokal-eller-hospital-stil - og det åbnede døren til en plads hos 114 Motorsports. Og Fernandez og Hondaen har været en giftig kombination. Han har været flyvende i foråret, i stort set alle løb han har kørt - så meget, at der hviskes om hvad han egentlig kan gøre helt oppe i toppen af tabellen i VM. Kan han gå hele vejen? Det ville være århundredets bedrift #rootforruben

74. Kay de Wolf - Rasmus Kroghs nye mand i VM-sammenhæng, og en der forventes rigtig meget af. At Kay har både farten og stil som meget få, er der ingen tvivl om. Sidste år i EM-klassen, havde han problemer med at være stabil, men har han forbedret sig her, så kan også være med helt oppe i front.

80. Andrea Adamo - Italieneren har været plaget af skader, så vi har aldrig rigtig set hvad han kan. Nu er han klar til at give den et skud. At man hos SM Action dog har valgt at satse på Adamo i VM, og så holde norske Kevin Horgmo i EM-MX2, og altså hjemme fra Rusland - når Horgmo har trynet Adamo ved hver given lejlighed - vidner måske om en fejldisposition, der nok bunder i årsager vi ikke kender.

83. Nathan Renkens - Renkens er tilbage, igen med sit eget team. Om han har mange chancer i Rusland er der ingen der regner med, men glem ikke at han kørte i top 10, i et heat i Lommel. Så vent til sandet kommer snigende.

87. Kevin Brumann - Schweizeren har taget turen, relativt ubemærket, op igennem rækkerne, og er nu at finde i VM. Han bliver trænet af Max Nagl, og målet er point. Vi må se om han når det.

93. Jago Geerts - Vice-verdensmesteren fra sidste år har været genstand for den helt store mediestorm de sidste par dage. En lokal avis i Belgien meldte at Geerts var ude af Rusland, efter et styrt til fransk mesterskab i søndags, og så rullede lavinen på nettet, men han har altså selv afkræftet rygtet. Han kører i Rusland, men det er altså stadig med et skadet ledbånd, der muligvis kommer til at påvirke ham på banen i Orlyonok. Han er tilbage til sit gamle nummer 93 i år.

101. Mattia Guadagnini - Ny mand hos Claudio de Carlis del af Red Bull KTM Factory-teamet. Tog sølvet sidste år i EM, og har virket som Italiens nye store håb i et par år efterhånden. Har delt vandene lidt, med sin attitude, især på cyklen, men at han kører stærkt, er der ingen tvivl om.

118. Stephen Rubini - Inden VM 2020 lignede Rubini en der var på vej helt ud af VM. Fra fabrikssæder, og hvisken om at han potentielt skulle være verdensmester, fulgte den ene nedtur efter den anden - lige indtil sidste år altså. Her storblomstrede han ved flere lejligheder, og derfor er der altså også lidt pres på ham nu, når han igen tørner ud for Assomotor Honda.

122. Robert Lucas

172. Mathys Boisrame - Mikkel Haarups franske teamkammerat gjorde det godt sidste år, og han er faktisk startet lige så godt i år. Boisrame har stadig farten til at køre med om heatsejrene, og kan han holde hovedet koldt, så kunne han godt være en outsider til medaljerne.

198. Thibault Benistant - Endnu en franskmand der skal holdes øje med. Benistant er måske, bredt set, den fuldtids VM-rookie, flest spår chancer for at stikke af med det hele. Han har været hurtig i opstarten, og vi ved at han kan holde tempo. Det beviste han sidste år, efter han havde taget sit EM-guld. Det bliver spændende at følge ham.

224. Jakub Teresak

239. Lion Florian

253. Jan Pancar

313. Petr Polak

403. Bastian Bøgh Damm - Ja tak! Dansk debuttant i sværvægtsklassen! Bastian førte EM i MX2-klassen sidste år, inden en skade tog ham ud af kampen, og derfor popper hans navn også tit op, når der diskuteres nyt talent i VM MX2 i 2021, rundt omkring på nettet. Bastian ser ud til at være i fin form, og hans tempo i Frankrig for to uger siden var rigtig godt. Det kunne godt blive stort! Vi tror på det! #bbdammit

516. Simon Längenfelder - Tyske Längenfelder blev kastet ind i tilværelsen som fabrikskører sidste år, og han håndterede det fornuftigt, indtil han blev skadet i Italien. Nu er han blevet lidt ældre, og det har kunnet ses i opstartsløbene. Vi har længe nydt hans gudsbenådede teknik, og nu ser det ud til at han kan bakke det op med lidt pondus. Det kunne godt blive en vindende cocktail.

517. Isak Gifting - Her på MX-Index er vi vilde med svenske Isak. Så nemt kan det siges. Han fik tilbuddet om et fill-in hos GasGas, og derfra gik han bare i gang med at køre med om VM-sejrene. Hvorfor ikke? Hvis man bare tror nok på det, og er kølig nok, så skal det nok gå. Nu er der snak om at han har en reel mulighed for medalje i år, og så længe han lærer at tøjle sin GasGas på hårdbane, så er vi enige!

655. Daniil Balandin

711. Rene Hofer - Hofer missede meget af sidste sæson efter en skade, men derfor østrigeren stadig klar i spyttet når han snakker om i år. Han vil køre med helt i front. Hvilket man også skal, når man sidder på en Red Bull KTM. Han skal bevise noget i år.

730. Timur Petrashin

766. Michael Sandner - Sandner leverede et par fornuftige ting i glimt sidste år, men stod umådeligt i skyggen af Gifting, der bragede afsted ved hans side. Østrigeren er dog at finde i VM igen, denne gang for tyske Raths Motorsport, som har udvidet aktiviteterne og er blevet et VM-team.

912. Joel Rizzi - Vi håber at Rizzi får held med sit stint i VM. Måske det mest uforudsete skifte inden årets VM-sæson. Joel Rizzi kommer fra en tilværelse som kæmpe talent i England, og skal nu ud og køre en fuld VM-sæson. Vi brugte et par uger med ham for et par sæsoner siden, og han er virkelig en purk, der slider i det for at få succes. Farten i opstarten har været okay, men der skal mere til, hvis han skal med helt op i toppen.

959. Maxime Renaux - Tredje mand i Monster Energy Yamahas uhyggelige trekløver, og også en af dem der har muligheden for at tage titlen. Renaux kørte med helt i front sidste år, og nu har han fået en fabrikscykel. Det gør ham kun hurtigere. I det hele taget, må det være rart at være fransk fan, når man ser MX2-klassen i år!


I morgen kigger vi på MXGP-klassen!

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page