top of page

VM 2021 Optakt! - MXGP-klassen


To dage! Så går starten til årets VM-sæson, og vi kan næsten ikke være i os selv af spænding! I dag kigger vi derfor nærmere på MXGP-klassen, der næsten overgår sig selv i styrke fra sidste år. Ja, man skulle næsten ikke tro at det var muligt. Thomas Kjer Olsen debuterer på 450'eren, og den lange dansker skal bruge alt hvad han har, for at komme helt til tops!


3. Romain Febvre - Efter eget udsagn kommer verdensmesteren fra 2015 til årets VM, bedre forberedt end han nogensinde har været før. I søndags i Erneé fulgte han Herlings, og vi så også sidste år, at han kan køre med om sejrene. Nu venter hårdbanen i Orlyonok, hvor han sagtens kunne være et bud på en vinder!

4. Arnaud Tonus - Schweizeren med de mange skader, har plejet endnu en her i optakten, men han skulle være i fuldt vigør til premieren. Han er stadig på Yamaha, men nu for det nystartede Hostettler-team. Han har dog udtalt at cyklen er tæt på at være identisk med hans fabriks-cykel fra sidste år. Vi får se om det holder stik.

10. Calvin Vlaanderen - Den sydafrikanske hollænder brugte noget tid på at finde sig til rette sidste år, men hans resultater blev bedre som sæsonen skred frem. Han har markeret sig positivt i opstarten, men plejer at være bedst på det sandede underlag.

16. Benoit Paturel - Paturel er på startlisten, men kommer ikke til start i Rusland, så vidt vi er orienteret. Teamet meldte ud at han døjede med noget "som følge af COVID-19." Han kørte første heat i Erneé i søndags, men trak sig så, og der spekuleres i, om han lider under senfølger af sygdommen.

18. Vsevolod Brylyakov - Seva er tilbage hos JWR, men har kun kørt et enkelt løb på sin svenske Honda. Det var svensk mesterskab i Uddevalla, og det gik slet ikke efter planen. Har har dog hjemmebane i Orlyonok.

19. Thomas Kjer Olsen - Ja tak, mine damer og herrer! TKO er klar til MXGP-klassen, og vi kan med rette være mere end spændte, på Thomas' første sæson i den store klasse! Han ser allerede virkelig tilpas ud på 450'eren, han har allerede vundet sejre på den i foråret, og han har en hel sæson til at blive endnu bedre på den! Han har størrelsen, fysikken, teknikken og alt hvad der skal til, og man sigter efter top 5-placeringer! Får vor TKO fyret et par stærke starter af, så er alt muligt! Lad os sørge for at heppe ham så meget frem, det overhovedet er menneskeligt muligt! MXGP-klassen er så dyb, at han skal kæmpe for hvert et point!

22. Kevin Strijbos - Der var nok en del der løftede øjenbryn, da Gebben Van Venrooy valgte at hive veteranen Strijbos ind, efter et par skadesplagede sæsoner. Og endnu flere øjenbryn kom op, da han næsten trynede Jeremy Seewer i Frankrig for et par uger siden. Strijbos er en jernmand, og han er ALDRIG helt ude.

24. Shaun Simpson - Shaun kæmpede med skader sidste år, og han er efterhånden også en veteran i klassen. Han er stadig teamchef på sit eget team, og hans resultater i England i foråret har været okay. Han har dog manglet det sidste, for at sætte sine direkte VM-konkurrenter til vægs.

29. Henry Jacobi - Tyskeren er en karakter i ryttergården. Og han har før gnubbet albuer med Thomas Kjer, dengang de begge kørte i MX2. Henry tager hul på sin anden sæson i MXGP-klassen, denne gang for Jacky Martens og på Honda, og han har faktisk set stærk ud i foråret. Kan han blive siddende på sin cykel, så kan han godt overraske.

32. Brent van Doninck - Van Doninck greb chancen, da han fik et fill-in sidste år. Et par stærke afslutnings-GP'er, og så valgte Gebben Van Venrooy at skrive kontrakt med belgieren, der ellers har været på vej ud i kulden, siden de gode dage hos fabriks-Yamaha. Nu får han en hel sæson til bevise sig selv.

41. Pauls Jonass - Jonass mistede sit Husqvarna-sæde til TKO, men han har fundet et nyt hjem hos GasGas. Der er ingen tvivl om at den tidligere verdensmester i MX2-klassen er ved at have helt styr på sin store cykel, og det er overraskende at ikke flere snakker om ham som en dark horse i klassen.

43. Mitch Evans - Evans står på startlisten, men skal ikke køre i Rusland. Den hurtige australier plejer stadig en håndledsskade, og bliver ikke klar til at køre.

61. Jorge Prado - Jorge er med rette en af favoritterne til titlen, inden sæsonstarten. Han har været uhyggelig i opstarten, og han viste at han kan køre med om sejrene sidste år. Der er ikke så meget at sige. Han er lige så silky smooth på 450'eren, som han var på 250'eren, og han kommer til at køre med om titlen, hvis han forbliver skadesfri. Ingen tvivl om det.

77. Alessandro Lupino - Lupino er tilbage på KTM, og det ser ud til at bekomme ham vel. Han overraskede en del, da han kvalificerede sig som nummer 5 til sæsonåbneren af det amerikanske mesterskab i Pala, og vi ved at han kører stærkt på hårdbane. Kan han blande sig i toppen?

84. Jeffrey Herlings - The Bullet! Jeff har vundet stort set alt hvad han har kørt her i opstarten. Det er dog værd at notere sig, at han altså ikke har taget nogen sejre ubesejret. Han måtte give et heat til Ben Watson i Lyng, til Maxime Desprey i Crisolles, og så var der også pres på hele vejen i Erneé. Måske er det et tegn på at Herlings har lært at holde hovedet koldt? Han er i hvert fald en af de store favoritter til titlen, og vi håber inderligt, at han ikke kommer til skade på vejen!

89. Jeremy van Horebeek - The Jerreman og hans Beta har været på en slags drømmerejse i foråret. Et helt nyt eventyr, en helt ny spiller i ryttergården, og så har van Horebeek kunnet kæmpe med i toppen lige fra start. Det er altid lækkert når der kommer nye mærker til, og det ser ud som om at Beta mener det. Det bliver super spændende at følge van Horebeek i år.

91. Jeremy Seewer - Sølvvinderen fra de sidste to sæsoner. Manden der aldrig misser et GP. Seewers stribe uden at misse en eneste afdeling er bemærkelsesværdig, og det er værd at huske, at han sidste år faktisk kunne køre med om sejrene. Han udviklede sig fra en der tog hvad de andre efterlod, til at tage helt selv. Han kommer for at lege med igen!

123. Georgii Valiakin

128. Ivo Monticelli - Monticelli fik den anden fabriks-Kawasaki, og der var mange der mumlede om, at der måske var andre der fortjente det sæde mere. Men italieneren har kørt stærkt på sin nye grønne cykel i foråret, og vi ved at han kører godt på hårdbane. Så Ivo kommer for at køre med i toppen på søndag.

147. Miro Sihvonen - Endnu et nyt ansigt hos JWR Honda. Finnen og det svenske team håber på noget stort, og han har da også vist okay takter til svensk mesterskab. Han har dog ikke kunnet følge Anton Gole og Alvin Östlund, og derfor er det også svært at tro på, at han kan gøre sig gældende længere oppe i tabellen til et VM.

161. Alvin Östlund - Östlund er stadig i VM, og det er om ikke andet lidt utroligt, da det er længe siden svenskeren for alvor har gjort væsen af sig. Han har dog vist sig i gode glimt til de første afdelinger af svensk mesterskab, men om han har farten til at blande sig toppen, er mere tvivlsomt.

183. Lorenzo Locurcio - Manden fra Venezuela har været vidt omkring. Fra de amerikanske serier, til et stint i EM sidste år. Nu har tjekkiske JD Gunnex KTM så givet ham en plads i VM, og han har faktisk vist virkelig god fart, i de optaktsløb der er kørt i Tjekkiet. Han kunne måske godt blive et kig værd.

222. Antonio Cairoli - Den 9-dobbelte mester skal man altid have et øje på. Tony har dog kæmpet med at få kroppen til at holde, og senest måtte han trække sig fra et løb i Italien, efter at have skadet sin håndflade i sit køkken. Han vandt dog første heat - lige knap og nap foran Lupino - men vi skal se noget mere fra ham, hvis drømmen om det tiende mesterskab skal holdes i live.

243. Tim Gajser - Den forsvarende mester kommer til Rusland med selvtilliden i orden. TiGa har rundsmadret al modstand, i alle løb han har kørt i foråret, og han virker overordentlig tændt og klar. Det hårde underlag i Orlyonok er lige hans domæne, og han er måske en forsigtig favorit, til at tage årets første stik. Men vi har før set ham smide det hele uprovokeret væk.

259. Glenn Coldenhoff - The Hoff er røget i blåt, og hans resultater i opstarten har været solide. Ikke prangende, men solide. Ligesom de var da han kørte GasGas sidste år ... Så om der i virkeligheden er mere i vente fra ham, venter vi stadig på at se.

555. Artem Guryev

701. Svyatoslav Pronenko

811. Adam Sterry - Sterry er tilbage, stadig for Hitachi Tools KTM, men om han kommer til at føje yderligere til trofæskabet i år, er lidt mere tvivlsomt. I de løb der er kørt indtil videre, har han ikke vist tegn på at have fået mere fart på, men man kan jo altid håbe på overraskelsen.

911. Jordi Tixier - Efter mange års deroute, så det endelig ud til at Tixier havde fundet sig selv sidste år, ved at starte sit eget team. Vi begyndte at se ham i top 10, og han lod til at kunne stå distancen. Vi håber han tager momentum med sig til i år!

919. Ben Watson - Sammen med TKO, så er Watson nok den der er kigget mest til, når der er blevet snakket om nye spændende folk i klassen. Og Ben har sørget for at der er NOK at snakke om. Han udfordrede Herlings straight up i Lyng, og gjorde det flot i Erneé. De etablerede kræfter skal ikke vide sig for sikre.

991. Nathan Watson - Og så er storebror Nathan tilbage i serien, på fuld tid. Efter en årrække med fokus på enduro, er det nu igen motocross det drejer sig om. Vi så ham kortvarigt sidste år, og han har ikke helt glemt det. Nu har han trænet målrettet, så det bliver spændende at se, hvad han kommer med!


Foto: Stefano Taglioni

Kommentarer


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page