top of page

VM-teamliste 2021!


(Foto: Ed Bulk.)


Hvem kører hvor? Teamlisterne til den kommende VM-sæson begynder så småt at falde på plads, og derfor har MX-Index lige forsøgt at stille dem op for dig, så du har helt styr på hvem du skal følge, når VM igen rammer discovery+!


Rockstar Energy Ice One Husqvarna Factory Racing

Thomas Kjer Olsen \\ MXGP

Arminas Jasikonis \\ MXGP


TKO er i fuld gang med at forberede sig til sin første MXGP-sæson, og rygterne siger, at den lange sønderjyde har kanon fart på, på 450’eren! Der har været mange rygter, om at Ice One ville forsøge at finde en fill-in, i tilfælde af at Arminas Jasikonis ikke når at blive klar, efter den voldsomme skade han pådrog sig i 2020. Der er dog intet der tyder på at rygterne er sande.


Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing

Kay De Wolf \\ MX2

Jed Beaton \\ MX2


TKO forlader Rasmus Krogh Jørgensens tropper, og derfor rykker Kay de Wolf op i VM. Der er store forventninger til den talentfulde hollænder. Samtidig er det Jed Beatons sidste år i MX2-klassen. Teamet har desuden franske Maxime Grau i EMX250-klassen.


PAR Homes Husqvarna

Evgeny Bobryshev \\ MXGP


Der var lagt op til at Josh Gilbert skulle være teamets eneste kører i VM, men briten er netop blevet opereret for en knæskade, og er ude i lang tid. Det betyder at Bobby er tilbage, og at vi får ham at se ved udvalgte afdelinger af VM i år. Teamet har Callum Mitchell og Florian Miot i EMX250, Charlie Putnam i EMXOpen, og lillebror Putnam i EMX125.


Motostar Husqvarna Scandinavia

Anton Gole \\ MXGP


Svenskeren forlader JWR Honda, og starter sit eget program i VM, med hjælp fra Husqvarna Skandinavien og den sydsvenske crossbutik, Motostar.


Everest Racing

Julian Vander Auwera \\ MX2


Både team og kører er ubeskrevne blade i VM-sammenhæng. Julian forsøgte at kvale' ind til EMX250-afdelingen i Valkenswaard sidste år, men klarede desværre ikke cuttet.


Monster Energy KRT

Romain Febvre \\ MXGP

Ivo Monticelli \\ MXGP


Det har været en offentlig hemmelighed, at Ivo Monticelli skulle have sædet ved siden af Febvre, efter Desalles stop. Det blev dog først meldt ud forleden dag.

(Foto: Huub Munsters.)


F&H Racing Kawasaki

Mikkel Haarup \\ MX2

Roan van de Moosdijk \\ MX2

Mathys Boisrame \\ MX2


Mikkel Haarup og resten af F&H Kawasaki har ingen ændringer fra sæson 2020. Mikkel er i fuld gang med at forberede sin anden hele sæson i MX2 VM. Den første kastede et enkelt podie af sig.


F&H Racing Shop

Davy Pootjes \\ MX2


Det var ikke meget vi så til Pootjes sidste år, da han igen blev ædt op af skader. Han er dog tilbage i år, hvor F&H har valgt at køre videre med den lidt sære konstellation, at have ham i et team for sig, der er bygget op fra selve F&H-shoppen.


Bike It DRT Kawasaki

Wilson Todd \\ MX2

Taylor Hammal \\ MX2


Wilson Todd er tilbage for Steve Dixons team, og så har man fundet plads til unge Taylor Hammal, der var et talent for Kawasaki, dengang han kørte 85cc, men som siden har været lidt rundt omkring. Han slog dog igennem med et par flotte resultater på den britiske scene i 2020, og nu er han på vej til VM. Det har været småt med succeserne på det seneste, hvor det kun er Courtney Duncan der har leveret bundsolidt, med seneste endnu en WMX-titel. Duncan er også tilbage i 2021.


Red Bull KTM Factory Racing

Jeffrey Herlings \\ MXGP

Antonio Cairoli \\ MXGP

Jorge Prado \\ MXGP


Der er ingen ændringer her. Red Bull KTM er stadig et skræmmende stærkt setup. The Bullet er tilbage på cyklen, Prado er fri for corona, og der er lagt op til et brag! Cairoli har udtalt at han stadig kæmper med sin krop, som vi så ham gøre i 2020, men der skulle være bedring at spore. Tony og Prado kommer igen til at holde til under dugen hos Claudio De Carlis side af teamet, imens Herlings bliver på Dirk Gruebels side.


Red Bull KTM Factory Racing

Rene Hofer \\ MX2

Tom Vialle \\ MX2

Mattia Guadagnini \\ MX2


Mattia Guadagnini rykker op fra EMX250-klassen, og ind under teltet hos De Carli. Rene Hofer og forsvarende verdensmester, Tom Vialle, bliver hvor de er hos Dirk Gruebel.


Hitachi KTM fuelled by Milwaukee

Adam Sterry \\ MXGP

Bas Vaessen \\ MX2

Conrad Mewse \\ MX2


Her er der ingen ændringer. Mewse og Vaessen er tilbage, og det samme er Adam Sterry, der får en hel sæson for teamet i år.


MRT KTM

Alessandro Lupino \\ MXGP

TBA \\ MX2


Alessandro Lupino kommer til fra Gebben Van Venrooy Yamaha, og har allerede udtalt hvor glad han er for at være kommet til. Der er stadig ikke sat navn på hvem der skal køre MX2 for teamet.


SS24 KTM

Shaun Simpson \\ MXGP


Shaun Simpson er tilbage med sit team. Der var snak om at der ville være flere kørere med, men det ser ud som om, at Shaun igen bliver eneste kører.


JT911 KTM

Jordi Tixier \\ MXGP


Jordi Tixier havde stor succes med sit eget team sidste år, efter mange turbulente sæsoner. Han er tilbage med samme setup i 2021, men skal dog igen køre for Sarholz KTM til ADAC MX Masters, hvor han er forsvarende mester.


MGR KTM

TBA \\ MXGP


Der er ikke meldt noget ud, men der er rygter om, at spanske Iker Larrañaga kommer til at tage pladsen.


KTM Racestore

Jan Pancar \\ MX2


KTM Racestore ændrer ikke noget, men kører med Jan Pancar igen i 2021.


JD Gunnex KTM

Jose Butron? \\ MXGP

Jakub Teresak \\ MX2


Teamet med måske det mest badass navn i ryttergården, har i hvert fald Teresak med i MX2-klassen. Infront Moto Racings udsendte teamliste sår dog tvivl omkring Jose Butron, der ellers skulle være bekræftet. Det kan også bare skyldes at teamets kommunikation som sædvanlig er dårlig.

(Foto: WZ Racing.)


WZ Racing

Bastian Bøgh Damm \\ MX2

Florian Miot \\ MX2


En af de mest spændende tiltag i år, i hvert fald med danske øjne. WZ Racing tager skridtet op i VM MX2, med danske Bastian Bøgh Damm. Og BBD er ikke kommet for at køre med om sidstepladsen. Teamet kommer stadig til at have kørere i EM-klasserne. Cato Nickel i EMX125, og Rasmus Pedersen og Mike Gwerder i EMX250.


Miljøexperten EasyMX Racing

Glen Meier \\ MX2


Glen Meier gjorde det flot i VM MX2 i 2020, og der venter mere VM for danskeren i 2021. Det bliver med et dansk team i ryggen, og på KTM. Til at starte med, bliver det ved udvalgte afdelinger vi får Glen at se.


Raths Motorsports

Michael Sandner \\ MX2

Xylian Ramella \\ MX2


Et nyt team, som tæller Sandner, der viste en lille smule, da han kørte som fill-in for GasGas sidste år, og har man også fået plads til manden med måske VMs mest badass navn, Xylian Ramella, der er et ubeskrevet blad i VM-sammenhæng.


NR83 Team

Nathan Renkens \\ MX2


Renkens kommer igen med sit eget team. Der var snak om der skulle være flere kørere med, men det ser ud som om, at han nøjes med sig selv, i hvert fald i VM. Han stak næsen frem enkelte gange sidste år, og især i sandet, imponerede han til tider. Det kunne være en vild og anderledes historie, hvis han gjorde noget væsen af sig, og holdt fast igennem hele heatet, når vi for eksempel kommer til Lommel.


Jezyk Racing

Sergi Notario \\ MX2


Notario var en vildmand(dreng) da han kørte 85, men det kneb med at slå igennem på 125'eren. Nu er han så klar til et stint i MX2-VM. Det skal blive spændende at se, hvad han kan drive det til.


KTM Kosak

Tom Koch \\ MXGP


Kosak er tilbage i VM, hvor de næsten er en institution efterhånden. Det tyske team har Tom Koch med igen, der nok vil forsøge at få lidt mere ud af tilliden, end vi så i 2020.


Standing Construct GASGAS Factory Racing

Pauls Jonass \\ MXGP

Brian Bogers \\ MXGP


Fabriks-GasGas kommer med et helt nyt lineup i MXGP-klassen. Pauls Jonass er et stærkt kort, og så gav en række gode præstationer sidste år, Brian Bogers endnu et skud på en fabrikscykel.


Diga Procross GASGAS Factory Juniors

Simon Langenfelder \\ MX2

Isak Gifting \\ MX2


Simon Längenfelder er tilbage, og der er store forventninger til det tyske stortalent. Med skandinaviske briller, kan vi også glæde os over, at Isak Gifting også er fast mand i år, efter at have sat verden i brand sidste år, da han fik chancen på et fill-in. Svenskeren beviste at man kan, hvis man vil.


SM Action MC Migliori GASGAS

Alberto Forato MX2

Andrea Adamo MX2


SM Action skifter til GasGas til den kommende sæson, og til det har de hevet vores allesammens yndlings SoMe-karl, Alberto Forato ind. Han får landsmands Andrea Adamo ved sin side, imens Kevin Horgmo tager et skridt ned fra VM, og skal repræsentere teamet i EMX250. (Burde man måske have byttet rundt på Horgmo og Adamo, spørger du? Bedøm selv.)

(Foto: Massimo Zanzani.)


Team HRC

Mitch Evans \\ MXGP

Tim Gajser \\ MXGP


Både Gajser og Evans har skrevet under på lange kontrakter med Honda, så der er ikke mange ændringer her, det næste lange stykke tid.


Assomotor Honda

Stephen Rubini \\ MX2

Gianluca Facchetti \\ MX2


Stephen Rubini er klar igen, efter flere solide præstationer i 2020. Samtidig har man sagt farvel til Alvin Östlund, der på grund af alder, blev tvunget op i MXGP-klassen. Derfor har man fået den italienske overskrifts-generator, Gianluca Facchetti ind. Vi håber at den lille italiener bliver siddende på cyklen hele sæsonen, da han altid kommer med noget energi.


Honda SR Motoblouz

Nathan Watson \\ MXGP

Benoit Paturel \\ MXGP


SR Motoblouz er klar et helt nyt lineup, i form af Nathan Watson, vi fik lov at se et par gange sidste år, og så Benoit Paturel, der bliver på Honda, men kommer til fra JM Honda Racing.


Honda 114 Motorsports

Ruben Fernandez \\ MX2

Joel Rizzi \\ MX2


Ruben Fernandez fik om nogen det maksimale ud af sidste sæson, der endte som et bragende gennembrud for spanieren. Derfor er han nu blevet hevet til Livia Lancelots Honda-team. Samtidig står teamet også for en af de mest overraskende signinger denne her vinter. Britiske Joel Rizzi rykker op fra EMX250-klassen, og er klar til VM. Noget han egentlig slet ikke have regnet med, ifølge ham selv. Vi brugte noget tid i Spanien med Rizzi for et par år siden, og råtalentet er der uden tvivl. Vi er spændte på hvordan det går.


JWR Honda Racing

Miro Sihvonen \\ MXGP

Vsevolod Brylyakov \\ MXGP


Både Anton Gole og Cornelius Tøndel er ude. Gole til sit eget MXGP-team, og Tøndel til EMX250-klassen for Yamaha. Derfor har det svenske team nu hevet Sihvonen ind, og samtidig har man skrevet kontrakt med Brylyakov, der efter et år i Tyskland, er tilbage i VM.


JM Honda Racing

Michele Cervellin \\ MXGP

Henry Jacobi \\ MXGP


Jacky Martens’ team går ned til to kørere i år, og her har man hevet Cervellin ind, sammen med tyske Henry Jacobi. Begge kørere kommer til fra Yamaha, og leder efter oprejsning i denne sæson.


KMP Honda Racing

Petar Petrov \\ MXGP

Paul Haberland \\ MX2


Det tyske Honda-team er klar med to mand i VM. Petar Petrov som har været med i mange år, og som stadig leder efter noget af det, vi så i glimt i MX2-klassen, og så har man også valgt at give chancen til Haberland. En kører der mest er kendt for at gøre det fornuftigt i ADAC SX Cup. Han har meldt ud at han går efter top 15 i VM, men om det er lidt for ambitiøst, får vi snart at se.

(Foto: Monster Energy Factory Yamaha MXGP.)


Monster Energy Yamaha Factory MXGP

Glenn Coldenhoff \\ MXGP

Jeremy Seewer \\ MXGP

Ben Watson \\ MXGP


Gautier Paulin er stoppet og Arnaud Tonus er ude. I stedet er Glenn Coldenhoff kommet til fra GasGas, og Ben Watson er kommet op fra MX2. Sammen med Jeremy Seewer, kommer de til at danne et yderst potent trekløver, for Yamahas angreb på VM-titlen i 2021.


Monster Energy Yamaha Factory MX2

Thibault Benistant \\ MX2

Maxime Renaux \\ MX2

Jago Geerts \\ MX2


Jago Geerts håber på revanche i forhold til VM-titlen, når sæson 2021 går i gang. For at få det, så spår vi at han skal blive siddende på cyklen, for tempoet har han. Med sig i år får han Maxime Renaux, der med et par stærke sæsoner, sikrede sig fabrikssædet, imens Thibault Benistant kommer op fra EMX250, hvor han jo som bekendt nappede mesterskabet. Desuden viste han en fin figur, i de sidste par afdelinger af VM sidste år, hvor han fik lov at køre med.


Gebben Van Venrooy Yamaha Racing

Calvin Vlaanderen \\ MXGP

Brent Van Doninck \\ MXGP

Kevin Strijbos \\ MXGP


Calvin Vlaanderen er eneste genganger, og den hollandske sydafrikaner nåede at vise et par gode glimt i MXGP-klassen sidste år. Brent van Doninck havde et par fill-ins til sidst for teamet, og det udnyttede han maksimalt, og det gav altså en kontrakt. BVD er fast mand i 2021. Og her forleden kom så endnu en overraskende udmelding fra teamet. Kevin Strijbos får endnu et stint i VM, og er klar som tredje mand. Det betyder også at udsigten til at få en Suzuki med i VM i år, er nærmest forsvundet.


Hostettler Yamaha

Valentin Guillod \\ MXGP

Arnaud Tonus \\ MXGP

Petr Polak \\ MX2


Et helt nyt schweizisk team har set dagens lys, med to schweiziske navne til at lede slaget an. Guillod vender tilbage til Yamaha, efter et par turbulente år, og det har han ikke lagt skjul på, har været dejligt. Samtidig kommer Tonus til fra fabriks-Yamaha, men han har for nylig pådraget sig en skade. Petr Polak kommer til at repræsentere teamet i MX2-klassen. Teamet kommer til at have Joel Elsener med i EM-klasserne. En sympatisk gut, som vi håber får en god portion medvind med sig.


JK Racing Yamaha

Alvin Östlund \\ MXGP

Gerard Congost \\ MX2


Alvin Östlund rykker op i MXGP-klassen for det italienske Yamaha-team, og giver os en skandinav at holde øje med. Glen Meiers gamle team kommer desuden med spanske Gerard Congost i MX2, der kommer op fra EM-klasserne. Teamet har også dansk islæt i år, da danske Line Dam Nielsen skal køre for dem i WMX.


iXS MXGP Team

Kevin Brumann \\ MX2


Endnu en der tager turen op i VM fra EM-klasserne til i år. Brumann var på et enkelt podie i EM sidste år, og viste også fornuftige ting til ADAC MX Masters.

(Foto: SDM Corse Beta Factory Racing.)


SDM Corse Beta Factory Racing

Jimmy Clochet \\ MXGP

Jeremy Van Horebeek \\ MXGP


Beta har for første gang lavet et VM-team, og det bliver Jeremy van Horebeek og Jimmy Clochet der skal repræsentere mærket. JVH har udtalt at han er overrasket over hvor god cyklen er, og at han synes, at stellet på den, er bedre end på den Honda han kørte på sidste år.


Fantic Factory Maddii Racing Team

Det italienske mærke har ikke kørere med i VM-klasserne, men vi nævner dem lige alligevel. Fantic har nemlig skruet op for ambitionerne, og for møde dem, har de allieret sig med Maddii Racing, der skifter mærke fra Husqvarna. Teamet kommer til at have to mand med i både EMX250 og EMX125. Nicolas Lapucci og tyske Max Spies i EMX250-klassen, på 250 2-takter, imens norske Håkon Østerhagen og Matteo Russi kommer til at tørne ud i EMX125-klassen.

Comments


MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page