top of page

Motocross eliten på vej mod Kronjylland

Den 15. juni er Honda Park i Randers sidste stop før sommerpausen i 24MX DM Motocross serien, og det er her kørerne har muligheden for, at sætte et afgørende angreb ind, eller for andres vedkommende, at sikre sig den forsatte kontakt til toppen. For hjemmepublikummet er det også muligheden for, at se Glen Meier - der har modtaget sportsgallaprisen i Randers - tage kampen op mod landets absolut bedste kørere.

- Som klub glæder vi os utroligt meget til, at se Glen kæmpe mod de bedste i landet her på hans hjemmebane. Glen er stadigvæk ung, og han kører på en motorcykel der har en mindre motor end konkurrenterne, men han har gjort det godt ved de første afdelinger, så vi tror på, at han kan gøre det endnu bedre her på hjemmebanen, siger formand i Randers Motor Sport, Jan Hvam.

Glen Meier er egentligt stadigvæk kun B-kører, men kan deltage i den bedste række på en regel om opnået B point, og den kun 15-årige Glen Meier har allerede gjort det så godt blandt A-kørerne, at han før DM afdelingen på søndag ligger på en samlet 10. plads.

Men det er ikke kun Glen der holder klub fanen højt i Randers.

- Vi har også Kasper Munk med på en samlet 5. plads i MX2 klassen. Han er lige kommet lidt bagefter de forreste, men med en god præstation på søndag, så er han med i medaljekampen igen, siger Jan Hvam.

Kasper Munk vandt et enkelt DM heat i Randers sidste år, så der er ingen tvivl om, at han sagtens kan gøre det igen. Det er imidlertid Kasper Jensen fra Sønderborg der fører mesterskabet foran Mathias Gryning fra Slagelse, Mathias Jørgensen fra Store Fulgede og Benjamin Strate fra Sakskøbing, og de har alle sammen for vane, at køre hurtigt i Randers, så det er absolut ingen nem opgave der venter Kasper Munk.

MX1 klassen

I MX1 klassen er det Simon Wulff som hjemmepublikummet ligger deres forhåbninger på. Wulff ligger lige nu nr. 8 i mesterskabet, men han var i den grad på udebane ved sidste DM afdeling i Næstved, hvor underlaget er markant anderledes end i Randers.

- Simon har det ikke så godt på det hårde underlag som i Næstved. Derimod ved vi, at han kan køre rigtigt stærkt her på hjemmebanen i Randers. Det har han både bevist ved tidligere DM afdelinger, og ved de VM løb vi har afholdt, så jeg tror virkeligt på, at Simon kan tage et hop op i stillingen på søndag, siger Jan Hvam.

Helt i front er det den hjemvendte VM kører Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg der har taget den røde frontnummerplade, som bevis på at han fører serien. Men Stefan har ikke haft de bedste forberedelser til DM afdelingen i Randers, da han i sidste uge styrtede voldsom under en træning, og herefter missede en kvalifikation til den tyske ADAC serie. Derfor er der også hårdt pres på fra Kim O. Sørensen fra Fjerritslev og Nikolaj Larsen fra Præstø, som begge to har vist sig i stand til at true Olsen i kampen om mesterskabet.

I MX1 klassen skal vi heller ikke glemme Kennet Hvam, som godt nok har været skadet, men også har evnerne til, at køre hurtigt i Randers, hvor han ligeledes er på hjemmebane.

Firhjulet supportklasse Det er Quad kørerne på de firehjulet motocross maskiner, som er support klasse til 24MX DM afdelingen i Randers, og kørerne i denne klasse er ligeledes landets bedste på deres felt. Faktisk er der flere EM deltagere med blandt Quad kørerne, og for de flestes vedkommende, er Honda Park i Randers en bane, som de holder rigtigt meget af at køre på, da layoutet passer utroligt godt til en Quad maskine.

- Quad maskinernes deltagelse kan godt få en indflydelse på de øvrige klasser, da en firhjulet maskine danner nogle helt andre spor end de tohjulet, så de kan bringe mere spænding ind i heatene end man lige umiddelbart regner med, siger Jan Hvam i en afsluttende bemærkning.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page