top of page

100 års jubilæumsløb på Mors

I den kommende weekend afvikler Morsø Motocross Klub Nordjyllands største Motocross løb i nyere tid. Det sker i fejringen af Danmarks Motor Unions 100 års jubilæum, og med et løb der tæller ikke mindre end 10 forskellige motocross klasser, fordelt på både EM og DM for både 2 – 3 og 4 hjulede maskiner.

Set med danske øjne er det næstsidste afdeling af 24MX DM-A serien der trækker størst opmærksomhed. Det er nemlig serien for landet bedste motocrosskøre, og så er der tilmed to nordjyder, som i øjeblikket tiltrækker sig voldsom opmærksomhed med deres imponerende kørsel. Den ene kører er Morsø Motocross Klubs egen Rasmus Lynggaard, som i øjeblikket indtager 6. pladsen i det der hedder MX2 klassen, og han har kun få point op til de nærmeste placeringer i klassementet. Dermed ligger der også et voldsomt pres på Rasmus’ 21 årige skuldre, for hjemmepublikummet ser meget gerne deres lokale helt rykke op i klassementet, og bedst er det, hvis han gør det med en sejr på hjemmebanen. Rasmus tager imidlertid presset med ophøjet ro, og han udtalte for nyligt til magasinet MOTO ”Jeg forsøger at tænke, at jeg bare skal ud og have det rigtigt sjovt, for det er ligesom det vigtigste for mig”. I samme magasin fortæller han også, at han sætter stor pris på opbakningen han får på hjemmebanen, så det støttende hjemmepublikum bliver helt sikkert en medspiller på Rasmus Lynggaard holdet.

Helt i toppen af MX2 klassen er det Kasper Jensen fra Sønderborg der har kørt sig i front, men han fører kun med 1 point foran Mathias Gryning fra Slagelse, og de har kun yderligere 2 point ned til Benjamin Strate fra Sakskøbing, så den trio sætter også alt ind på at få max point med hjem fra Mors.

Den anden nordjyde der viser formidabel kørsel i øjeblikket, er Kim O. Sørensen fra Fjerritslev. Kim ligger i øjeblikket nr. 2 i MX1 klassen, og her er det ham der er en del af en dynamisk trio, hvor Stefan Kjer Olsen fra Sønderborg fører, efterfulgt af Kim, der blot er 11 point efter og Nikolaj Larsen fra Næstved, som følger trop kun yderligere 3 point efter Kim.

Tager man de internationale briller på, så er det de firhjulet Quad kørere der står for underholdningen, og i denne sammenhæng er det intet mindre end EM finalen der skal afvikles på Mors - og dermed får vi lov til at hylde en Europamester på søndag. Der er desværre ingen danskere som har haft mulighed for, at deltage i hele EM serien, så titlen må vi nok se gå på udenlandske hænder. Den samlede sejr på dagen er imidlertid ikke uopnåelig for de danske kørere, og her kan kørere som Bill Borst fra Them, Frederik M. Knudsen fra Ans by eller Sebastian Michelsen fra Brændstrup godt gå hen og vise sig som sejrherre på Mors.

De øvrige 7 klasser på dagen tæller alt fra de mindste micro kørere henover de hurtigste junior kørere til sidevognskørere og pitbike, som alle afvikler en afdeling af DM i deres respektive klasser. Og går man fra micro til pitbike, så er der ikke den store forskel i motorcyklerne, men forskellen på køreren er næsten så stor som den kan blive. Micro kørerne er helt ned til 3 år gamle, mens pitbike kørerne er grand voksne mænd, der springer rundt på de små motorcykler.

Når børnene har set cross nok, og selv vil prøve, så er der også mulighed for, at prøvekøre en crossmaskine, under kyndig vejledning fra Rasmus Kjeldsen (Kendt fra DR Ultra). Med andre ord, er der underholdning for hele familien den 30. – 31. august på Solbjergbanen på Mors, og skulle publikum for en kort stund have fået opfyldt motocross behovet, så kan det anbefales, at besøge Dalgaards tivoli, som også tager plads omkring den smukke Solbjergbane i hele weekenden.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page