top of page

Storhed og fald - AMA SX


Der er skrevet rigtig mange legender i motorsporten i Indianapolis. Og det er altid et interessant stop på vejen, når den amerikanske supercross-serie ruller. I år blev ingen undtagelse. Der var nemlig magtdemonstrationer hos nogen, og total opløsning hos andre.

450 Class

Er der nogen der har et modsvar til Ryan Dungey? Den eneste der matchede hans fart i Indianapolis, var Eli Tomac. Men til en afveksling så startede ET sin finale på jorden, og selvom Cole Seely kæmpede for at hænge på Dungey, så var #5 aldrig rigtigt truet. Endnu en sejr, for næsen af Seely og Trey Canard. Weston Peick kørte sig ind på fjerdepladsen, foran Davi Millsaps. Eli Tomac sluttede aftenen med at blive nummer 11 over stregen.

Resultat, Indianapolis:

1. Ryan Dungey - KTM

2. Cole Seely - Honda

3. Trey Canard - Honda

4. Weston Peick - Yamaha

5. Davi Millsaps - Kawasaki

6. Andrew Short - KTM

7. Josh Grant - Kawasaki

8. Broc Tickle - Suzuki

9. Chad Reed - Kawasaki

10. Jake Weimer - Kawasaki

Samlet:

Ryan Dungey - 249p

Trey Canard - 204p

Eli Tomac - 169p

250 East Class

Aftenens første negative overraskelse, kom allerede tidligt. Jeremy Martin indtog andenpladsen i tabellen inden Indianapolis, men uheld sendte ham i Last Chance-heatet, hvor han tog starten, men rendte ind i et rødt flag efter et styrt fra en anden kører. Omstarten kiksede han, og da han også styrtede her, så var der ingen finale. Og mesterskabsdrømmene var langt væk. Det var de til gengæld ikke hos Marvin Musquin. Konkurrenterne styrtede til højre og venstre, men MM25 kørte finalen fra spids, og endte med at vinde med næsten et halvt minut til Bogle. RJ Hampshire tog tredjepladsen, foran Jordon Smith. En sjov detalje var, at uden Musquins KTM, så var top 10 kun Hondaer.

Resultat, Indianapolis:

1. Marvin Musquin - KTM

2. Justin Bogle - Honda

3. RJ Hampshire - Honda

4. Jordon Smith - Honda

5. Kyle Cunningham - Honda

6. Jimmy Decotis - Honda

7. Kyle Peters - Honda

8. Colt Nichols - Honda

9. Vince Friese - Honda

10. Jace Owen - Honda

Samlet:

Marvin Musquin - 122p

Justin Bogle - 106p

Jeremy Martin - 85p

Foto: VitalMX/GuyB

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page