top of page

DM-A skifter format i 2016


DM-A bliver et nordisk mesterskab om bare et år – i hvert fald hvis man skal tro udmeldingerne, der siver ud af svenske SVEMO for tiden. Ideen med at planlægge løbskalenderen, så den passer med det svenske mesterskab i 2015, er ikke bare for at give svenskere og danskere mulighed for at køre begge serier. Det er simpelthen en forløber for at gøre klar til den nye nordiske serie, når DM-A og SM fusionerer. Det er meldingen der kommer fra Martin Pärsson, kommunikationschef i SVEMO.

Han fortsætter, ”der har længe været en drøm om en stor nordisk serie. Og nu ser det ud til at blive en realitet. Forhandlingerne har været hårde, og der har været mange at stille tilfredse. Men jeg tror, at vi nu kan præsentere vores kørere, for den bedste løsning, der skal løfte sporten op på det næste niveau. Ambitionen er at kunne tage kampen op med etablerede serier ude i Europa”.

MX-IndeX erfarer, at der bliver seks afdelinger af den nye serie – fordelt på tre i Danmark og tre i Sverige. Flere store sponsorer skulle allerede have meldt sig som støtter, ligesom forskellige teamchefer skulle have siddet med ved forhandlingerne. TV-aftaler er endnu ikke på plads, men der arbejdes på at bygge videre på dem der allerede er etableret i år – blandt andet med TV3 Sport.

Hos MX-Event, der står bag DM-A i Danmark, er man begejstrede. ”At skabe en større serie, med flere hurtige kørere, trækker naturligvis større sponsorer til. Ligesom serien givetvis også vil kunne lokke store udenlandske navne til at tage turen til Skandinavien. Det giver de perfekte betingelser for vores talenter, at kunne måle sig med Europas elite. Og i sidste ende er der nu også gode muligheder for at vi kan sprede sporten endnu mere i befolkningen og bidrage til udvikling i klubberne. Så det er klart at vi allerede klapper i hænderne”.

Det er håbet at man kan trække lige så mange kørere som til ADAC, og derved gøre kvalifikationen ekstra spændende for alle. Hvad den nye serie kommer til at hedde, melder historien ikke noget om.

Tags:

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page