top of page

DM Motocross til Randers


Det er ikke længe siden, at der blev kørt stærkt ved junior EM på Honda Park i Randers, men på søndag bliver der kørt endnu stærkere, for der gæster landets bedste motocrosskørere banen, til årets tredje afdeling af det åbne danske mesterskab. Netop det, at det er et åbent mesterskab, har bl.a. amerikanske Ricky Renner (bror til Ronnie Renner, der vandt X-Games guld i weekenden) taget bogstaveligt, for han har indtil videre vundet samtlige heats, og han fører dermed den danske MX1 klasse.

Ricky Renner har foreløbigt været den helt store oplevelse i det danske mesterskab, og den eneste kører der har været en reel trussel for ham, er Nikolaj Larsen fra Præstø. Larsen og Renner har haft nogle fantastiske kampe ved årets to første DM afdelinger, og der er i den grad lagt op til, at det vil gentage sig på søndag i Randers.

- Mesterskabet er godt i gang nu, og der tegner sig et billede af, at MX1 titlen går til enten Ricky Renner eller Nikolaj Larsen, og Ricky Renner er på en måde lokal, for selvom han er amerikaner, så er han medlem af Randers Motorsport – så Honda Park er hans danske hjemmebane, siger Jan Hvam, formand for Randers Motorsport og forsætter.

- Vi håber også på, at lokale Simon Wulf kan rykke endnu højere op i klassementet. Han ligger nr. 8 i mesterskabet lige nu, så en hjemmebanefordel kan godt bringe ham der op, hvor det er rigtigt sjovt. Kennet Hvam måtte desværre udgå efter et styrt ved sidste DM afdeling, så en top 10 placering på hjemmebane vil bringe ham godt ind i mesterskabet igen.

I MX2 klassen ligger hjemmebane forventningerne hos hjemmebanefavoritten Kasper Munk, men det er indtil videre Nichlas Bjerregaard fra Aalborg der har taget føringen foran Mathias Gryning fra Slagelse og svenske Linus Nylen. Bjerregaard har skabt sig et lille hul i fronten, men derefter er det rigtigt tæt, helt ned til Benjamin Strate som nr. 4 og Rasmus Lynggaard som nr. 5.

- Vi håber selvfølgelig på, at Kasper Munk kan leverer noget i stil med det han gjorde sidste år, hvor han blev samlet nr. 3 på dagen, og vi ved han har farten til podieplaceringer her på Honda Park, siger Jan Hvam, som dog godt ved, at konkurrencen er hård.

- Svenske Linus Nylen vandt her i Randers sidste år, og han var uhyggelig hurtig. Det samme har Nichalas Bjerregaard og resten af top 5 været i år, så det bliver på ingen måde nemt for Kasper Munk, men det giver bare et bedre ræs, så det er helt OK med os.

Supportklasse ved 24MX DM-A afdelingen i Randers er A 85cc, og her er det altså flere af de kørere, som kørte junior EM på banen for blot fire uger siden, der er tilbage igen. Denne gang er der imidlertid ingen internationale kørere med, og det kan måske åbne op for en kamp imellem den hidtil suveræne Randers kører Mikkel Haarup og Bastian Bøgh Damm fra Vestjysk Motocross Club.

- Mikkel Haarup er simpelthen så ufatteligt godt kørende, og det er en fornøjelse at se ham på en crossmaskine. Det kunne være sjovt hvis Bastian kan give ham noget modstand, men vi tror på, at Mikkel vinder 85cc klassen, slutter Jan Hvam.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
Generic_Externals_2024-933x177-Danish2.jpg
bottom of page