top of page

Højspændt DM Motocross i Randers


Et talstærkt publikum fik serveret nogle vanvittigt spændende heats, ved det åbne danske motocross mesterskab på Honda Park i Randers. En amerikaner og en hollænder tog sig af de øverste trin på podiet i henholdsvis MX1 og MX2, men de danske kørere var langt fra tilskuere til showet, og der blev kæmpet for hver en placering igennem en højspændt dag.

I MX1 klassen kom amerikanske Ricky Renner til Randers med den røde frontnummerplade som bevis på, at han fører denne klasse. Renner viste sig også at være for stor en mundfuld for konkurrenterne, og med to heatsejre vandt han også samlet på dagen, hvilket betyder at han kunne tage den røde frontnummerplade med sig videre til næste afdeling i Svendborg til august.

Renners største konkurrent var også ved denne DM afdeling Nikolaj Larsen fra Præstø, men Larsens starter placerede ham i begge dagens heat, nogle positioner efter amerikaneren, og derfor blev det svært for ham, at true det amerikanske Es. For publikum var der til gengæld et væld af højdepunkter, med bl.a. hjemmebanekørere Simon Wulff der tog Michelin Holeshotten (starten) i et heat og nogle fantastiske kampe med Kim O. Sørensen og Stefan Kjer Olsen.

Samlet på dagen blev det Ricky Renner der vandt MX1 klassen foran Nikolaj Larsen med Stefan Kjer Olsen som nr. 3, Kim O. Sørensen nr. 4 og Jonathan Bengtsson nr. 5.

I MX2 klassen var hollandske Nick Kouwenberg på visit i en allerede stærk og international besat MX2 klasse. Kouwenberg viste sig bare, at være lidt bedre end alle de andre, og med to heatsejre vandt den flyvende hollænder også MX2 klassen samlet på dagen. Køreren med den røde frontnummerplade i denne klasse er Nichlas Bjerregaard, og han virkede til, at være fuldstændig i kontrol igennem hele dagen. Velvidende, at hverken Kouwenberg eller Norske Lasse Christoffersen – der også var på førstegangsvisit i DM – kunne true hans røde frontnummerplade, gjorde Bjerregaard lige præcis det nødvendige, og han blev samlet nr. 2 på dagen.

Svenske Linus Nylen lå før Randers på en 3. plads i MX2 mesterskabet, men med en samlet placering som nr. 3 på dagen, rykkede han op som nr. 2 i mesterskabet. Det blev på bekostning af Mathias Gryning, der på trods af en hård start på dagen - med en skulder der gik af led under tidskvallen – fik kørt nogle fantastiske heat, og blev samlet nr. 5 på dagen - efter nordmanden Lasse Christoffersen, der tog sig af 4. pladsen.

Fighterprisen

Det lå næsten i kortene, at Stratus fighterprisen skulle uddeles i MX2 klassen pga. de mange kampe ned igennem hele feltet, hvor kørere som fx Sam Korneliussen, Kasper Munk og Benjamin Strate var med til, at skabe et underholdende løb for publikum. Det blev imidlertid lokale Nichlas Haagensen der fik dagens Stratus fighterpris, efter han tog Michelin Holeshotten i første heat, og bestemt ikke lod de mere etableret kørere gå forbi uden kamp. En situation der fik hjemmepublikummet op på tæerne, og som var med til at give Haagensen den samlede 11. plads på dagen.

85cc support klassen

Mikkel Haarup var fuldstændig suveræn i dagens support klasse, som var den hurtige junior klasse for 85cc kørere. Haarup vandt begge heat helt suverænt, og selvom kørere som Rasmus Pedersen og Bastian Bøgh Damm også gav den gas, så var der bare intet at stille op mod Mikkel Haarup, der var på hjemmebane.

Link til dagens resultater: http://www.mylaps.com/en/events/1154442

Link til stillingen i mesterskabet:http://dmusport.dk/fileadmin/1._Sport/Motocross/Stillinger/DM/2015_a_solo_03.pdf

Se MX-Index' billeder fra dagen på vores Facebook-side!

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page