top of page

En af Danmarks største takker af


En af Danmarks største og mest bemærkelsesværdige motocrosskørere gennem tiden, Rasmus Krogh Jørgensen, kører søndag d. 16 august sit sidste løb til de danske mesterskaber i Motocross i Svendborg.

Den syvdobbelte danske mesters karriere har været meget turbulent de sidste seks år, hvor skader har sat en stopper for de største drømme.

En glad og afklaret Rasmus Krogh Jørgensen vælger at takke af.

Rasmus blev i sine unge år betragtet som det største talent dansk motocross nogensinde havde produceret, hvilket stod klart da han allerede i 2007, som 15-årig, imponerede alt og alle med en 2. plads til Senioreuropamesterskaberne, tilmed på dansk jord i Randers.

Karrieren kulminerede da Rasmus som 17-årig i 2009 leverede den dengang bedste Grand Prix-debut til Verdensmesterskaberne i Belgien, og vejen så ud til at være banet til at han skulle blive blive en af de største.

Katastrofen indtraf sølle 3 måneder efter, da Rasmus blev kørt ned i trafikken og endte med en delvist lammet arm, og karrieren i den absolutte verdenselite pulveriserede mellem fingrende på ham.

Rasmus kæmpede dog videre, og formåede på trods af kun at have 48% førlighed i sin venstre arm, at genvinde det danske mesterskab i 2012 og 2013, samt vinde flere internationale løb, før yderligere slemme skader igen placerede ham på sidelinjen i år 2014.

Rasmus stillede op igen i 2015 for at genvinde sit danske mesterskab, men har nu måtte sande at kroppen siger stop.

”Det er en rigtig ambivalent følelse at stå med. Jeg har gjort det her siden jeg var 3 år gammel, og om under en uge (søndag d. 16 red.) er det hele slut. Men det er det helt rigtige tidspunkt for mig nu. Jeg er glad for og stolt af min karriere. Jeg opnåede alt hvad der var muligt for mig, og selvom jeg aldrig blev verdensmester har jeg accepteret de kort jeg fik tildelt.

Min krop er træt, og mens jeg kan leve med de skavanker jeg allerede har nu, kan jeg mærke at det er tid nu, hvis jeg vil leve forholdsvis smertefrit resten af mit liv.

Jeg er 100% klar til det næste kapitel i mit liv, og ser ekstremt meget frem til at give den viden jeg har erfaret mig gennem de sidste 20 år videre til den næste gruppe af store talenter vi har i Danmark i øjeblikket.

Det er vigtigt for mig at pointere, at søndag skal være en glædens dag. Jeg glæder mig til at komme til løbet med et smil på læben og se alle de mennesker, der på en eller anden måde har haft indflydelse på min karriere - familie, venner og fans. På søndag skal vi hygge os, resultatet spiller for mig ingen rolle.

Jeg vil gerne slutte af med at sige tusind tak for støtten gennem alle disse år til min familie, venner, min dejlige forstående kæreste, Jesper Reinhardt, Niels Bommer, Per og Ronni Stormly, Landmeco, Vestjysk Rustfri Montage, Søren Schneider, Ole Sørensen, Foxhead Nordic, Monster Energy, Søren B. Mortensen, Mikkel Caprani, Team Danmark, Suzuki, og 100% Goggles.” Siger en glad og afklaret Rasmus Krogh Jørgensen.

Jannie Jørgensen, mor udtaler:

”Det bliver en speciel dag i Svendborg på søndag, og det bliver nok med en lille klump i halsen, når Rasmus passerer målflaget for sidste gang. Men samtidig bliver det også en glædens dag. Jeg er som mor meget stolt af min søn. Ikke kun for de resultater han har lavet gennem sin karriere, men også fordi han nu tager ansvar for sit liv og sit helbred.

Han har vist en helt ufattelig vilje gennem hele sin karriere, og har rejst sig hver eneste gang han er faldet. Også de gange hvor lægerne og andre har rystet på hovederne og sagt: ”Glem det, du kommer ikke til at køre mere.”

Han har været et godt eksempel, og vist vejen frem for andre sportsudøvere, og ikke mindste for alle os andre, at tingene kan lade sig gøre med vilje og hårdt arbejde.

For at markere at en æra slutter og en ny begynder - noget som forhåbentlig bliver lige så stort - vil jeg gerne markere dagen.

Jeg inviterer hermed kørere, forældre, mekanikere og andre som har fulgt Rasmus, over til lidt sødt og en tår at drikke i pausen, og efter sidste heat. Det er vigtigt for mig at gøre det ordentligt, da jeg synes Rasmus altid har gjort alt ordentligt i sin karriere.

Derfor håber jeg, I vil være med til at hylde ham på søndag, og gøre dagen god for ham.”

Niels Bommer, C. Reinhardt A/S udtaler:

”Vi har støttet og bakket op omkring Rasmus i hans motocross karriere i 10 år, ja faktisk siden han rykkede fra mini klassen op på den ”store” maskine, så vi har fulgt ham og familien tæt hele vejen i både op og nedture. Vi forstår og respekterer hans valg om at stoppe hans motocrosskarriere 100% og er stolte af ham, og den beslutning han har taget.

Der er ingen tvivl om, at Rasmus går en stor karriere i møde i motocrossverdenen som træner og manager, og her vil vi også følge ham tæt.

At have arbejdet med Rasmus og hans familie gennem alle disse år, har været en fornøjelse, selvom det var hårdt at være tæt på da ulykkerne indtraf.

Vi er stolte af at have haft en kører af det format i vores lejr, og vi er blevet bekræftet i, at vi tog det rigtige valg, da vi tilbød ham en kontrakt for mange år siden. Rasmus har haft mange flotte resultater og store øjeblikke gennem sin tid for os på Suzuki, og især to begivenheder står stærkt i C. Reinhardt A/S’ historiebog.

DM 2012 i A-MX2 klassen efter en svær tid med Michael’s (Rasmus’ far red.) død, og tilbage i sæson 2009 hvor Rasmus fik et wildcard til VM i MX2 klassen på Lommel banen i Belgien og kørte en helt fantastisk samlet 6. plads hjem, resultater der viser Rasmus er en ægte fighter med et stort motocross talent.

Vi ønsker kun det bedste for ham og familien fremover, og ved at venskabet vil bestå.”

Ronnie og Per Stormly fra Kaduuz Racing udtaler:

”Vi er super stolte af at have arbejdet med en person som Rasmus. Hans fokus og arbejdsmoral samt hans loyalitet overfor os som team gør at vi ydmygt ser tilbage på årene sammen med et smil på læben.

Vi glemmer aldrig hans resultat i Lommel (VM-debut red.) hvor vi talte om hvad der dog ventede knægten. Vi taler stadig tit om den dag i dag, hvor langt han kunne have nået.

Vi tager hatten af for hvad han har opnået med al sin modgang. I starten var vi ikke klar over hvor slemt det stod til med hans arm, og vi glemmer det stadig tit når vi ser ham på motorcyklen. Men virkeligheden rammer, når hele teamet er samlet for at spise, og han på grund af sit handicap kun kan sætte én skål på bordet ad gangen.

Dette er den helt rigtige beslutning for Rasmus og hans nærmeste, og ikke mindst en lettelse for hans mor og kæreste.

Her fra Kaduuz Racing ønsker vi Rasmus al mulig held og lykke i fremtiden, og ser frem til en fantastisk dag på søndag.”

4. afdeling af det danske mesterskab i motocross køres søndag d. 16 august, på Svendborgbanen, Bodøvej 20A, 5700 Svendborg.

Entré: 100 kr.

Mere information på: www.dmmotocross.dk

Dokumentaren ”Don’t You worry” om Rasmus Krogh Jørgensen kan ses på www.vimeo.com

Rasmus vil være gæst på podcasten CrossPod i løbet af ugen. Hold dig opdateret på ”CrossPod m. Nicholas Schrøder” på Facebook.

MX-Indexbanner.jpg
banner-2022.gif
Onegripper Logo - Vertical - WhiteBlack_
Facebook Nyheder
bottom of page